Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajszín és hajhullás

0 Komment

Kevesen gondolnánk, de a kettőnek igenis nagy köze van egymáshoz. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy egyfajta hajszín esetében gyakrabban fordulna elő a hajhullás lehetősége, hanem úgy, hogy mindegyik hajszínnek megvannak a saját tulajdonságai, egyik pedig közülük az, hogy más számít hajhullásnak egy szőke, és más egy fekete hajzatnál.

Természetesen, amikor hajszínek alapján vizsgálunk különbségeket, bármiről is legyen szó, akkor mindig a saját hajszínekre gondolunk. A festett haj ráadásul minden más szempontból is eltérhet, hiszen folyamatosan ki van téve olyan hatásoknak, aminek egyébként nem lenne. De térjünk vissza a hajszínekhez!

hajhullás kopaszodás genetika hajszín szőke fekete hajátültetés kedvezmény hajkezelés follione hairhungary hairhungary klinika

A szőke, illetve világosabb hajúak esetén sokszor előfordul, hogy normálisnak tekinthető akár naponta 100-120 hajszál kihullása is. Ilyen esetekben tehát nem kell megijedni, a haj hullása a természetes hajnövekedés folyamatának részét képezi.  Ugyanakkor a sötétebb hajszínnél ez a szám már túl sok, hiszen a sötéthajúak esetében a 60-70 hajszál körüli érték az átlagos hullás. Amennyiben ennél több a napi hajveszteség, akkor sajnos előfordulhat, hogy kopaszodási folyamat indult meg.

hajhullás kopaszodás genetika hajszín szőke fekete hajátültetés kedvezmény hajkezelés follione hairhungary hairhungary klinika

Hölgyeknél ez a legtöbbször átmeneti hajhullást jelenthet, melynek rengeteg különböző oka lehet. Férfiak tekintetében azonban a genetikai eredetű kopaszodás a gyakoribb, melynek első látható jelei főként a homloknál, a hajvonal változásában figyelhetőek meg. Ebben az esetben szintén nagyobb kontrasztot ad, ha valaki sötétebb hajjal rendelkezik, de természetesen a világos hajúakat is ugyanolyan csapásként érheti a felismerés, hogy kopaszodni kezdtek.

Az öröklött jellegű hajhullás esetében sajnos csak két dolgot tehetünk. Vagy beletörődünk, és megpróbálnunk azonosulni új kinézetünkkel, ami elég hamar a teljes kopasz, vagy nagyon rövid frizurát jelentheti, hiszen ilyen esetekben előbb-utóbb mindenképpen ez lesz a célszerű választás. Azonban, ha ez nem megy, mert úgy érezzük, egyáltalán nem állna jól ez nekünk, és kicsit sem egyezünk bele hajzatunk elvesztésébe, akkor fel kell vennünk a kesztyűt.

Egyes készítmények és hajkezelések alkalmazásával késleltethetjük a kopaszodás térnyerését, de eljön az a pont, amikor a hajátültetés az egyetlen megoldás, mely segíteni tud frizuránk megtartásában. A HairHungary Klinikán ráadásul május 31.-ig igazán emberközeli árakon, és könnyítő kedvezményekkel igényelhetjük a beavatkozást.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Zónás hajhullás

0 Komment

A legtöbbször, ha hajhullásról beszélünk, általában vagy a genetika a hibás, és ilyenkor maradandó kopaszság kezd kialakulni, vagy átmeneti hajhullással állunk szemben, amikor segítségünkre lehetnek egyes szerek, kezelések, legjobb esetben pedig akár tápláló hajpakolások is megoldhatják problémánkat. A zónás hajhullás azonban egyik csoportba sem sorolható.

A zónás hajveszés hátterében szintén több kiváltó ok  állhat, azonban egy azonosság minden esetben megfigyelhető, méghozzá a hajhullás formája. Ilyen esetekben ugyanis mindig foltokban jelentkezik a kopaszodás, és sajnos, az érintett területeken a legtöbb esetben nem is nő vissza a hajzat.

Ilyen típusú hajhullás kialakulhat pszichológiai problémák következtében, illetve ide köthető a trichotillománia is, amikor kényszeres hajtépkedésről beszélünk. Szintén zónás hajhullást eredményezhet valamilyen helyi fertőzés a fejbőrön, és ugyancsak ezt a következményt válthatja ki az olyan gócos gyulladások többsége, mint például a fog- vagy mandulagyulladás.

hajhullás kopaszodás öröklés genetika zónás hajhullás átmeneti hajhullás hajkezelés hajátültetés hairhungary kedvezmény betegségek

Sajnos ezen felül meg kell említenünk még a hormonális problémákat is, melyek általában inkább átmeneti hajhullást okoznak, de néha bizony komolyabb gondokat is eredményezhetnek. Szintén zónás hajhullás indul meg, ha valaki valamilyen autoimmun betegségben szenved, és sajnos sok esetben okoz ilyen fajta hajveszteséget a kemoterápia is.

A fent leírt okokban leginkább az a közös, hogy ezek többsége egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen orvosolható probléma, és a hajhullással szintén nem tudunk tenni semmit sok esetben. A maradandó kopasz foltok azonban nem csak a külsőt tehetik tönkre, hanem ilyenkor bizony komoly lelki traumákat is eredményezhetnek.

A hajátültetés köztudottan alkalmazható eljárás olyankor, amikor a hajzat hullása után nem tapasztalható újabb haj növekedése. Az öröklött jellegű kopaszodás több szakaszában is tökéletes és végleges megoldást tud nyújtani, és nagyon sokszor a zónás hajhullásnál is alkalmazható ez a beavatkozás. Azonban ez sajnos nem minden esetben lehetséges, hiszen nem mindegy, hogy a hajzat honnan és milyen mértékben hiányzik, ezért érdemes szakember segítségét és véleményét kérni, hogy milyen lehetőségeink vannak. Ezt ne csak zónás, hanem egyéb hajhullás esetében is tegyük meg minél hamarabb, hiszen elképzelhető, hogy egyes hajkezelések, vagy a hajátültetés gyógyírt jelenthetnek problémánkra.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Mit tegyünk, ha a pasink kopaszodik?

1 Komment

A kopaszodás problémája igencsak érzékeny érinti a férfiakat, főként, ha már nagyon korán elkezdődik ez a kellemetlen folyamat. De mi a helyzet a párjukkal? Hogyan lehet a hölgyeknek ilyenkor segíteni társukat? Hogy állhatunk hozzá a nem várt változásokhoz, hogy a végén aztán minden rendben legyen?

Az egyik leggyakrabban hangoztatott közhely, hogy csak a belső számít. Mindenki tudja, hogy nem így van, hiszen bármilyen is legyen valaki belül, annak hatalmas hatása van külsőnkre is - már amibe mi is beleszólhatunk, és nem csupán adottság kérdése. A külcsín bizony hangsúlyos szerepet kap abban, mit gondolnak rólunk, és a szimpátiában is az első helyen áll, hiszen hogyan is ismernénk meg jobban valaki belső értékeit, ha egyáltalán nem szimpatikus a megjelenése?

De persze ezzel akkor már nem kell számolnunk, ha párkapcsolatban élünk. Vagy mégis? Az idő múlásával mindenki annyi változáson esik át, hogy bizony törődnünk kell azzal a kérdéssel, így is tetszünk-e párunknak? Persze, amennyiben az érzelmek biztos lábakon állnak, nem okozhat nagy problémát semmi, de csak akkor, ha mindenről őszintén tudunk beszélni partnerünkkel, akár pozitív, akár negatív változás közben vagyunk.

hajhullás kopaszodás férfias hajhullás hajátültetés hajkezelés hairhungary párkapcsolat társ segítség

A kopaszodás nem csak azt zavarhatja, akinél elindul a hajzat gyérülése, hanem bizony párjának is okozhat kellemetlen perceket. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy emiatt kiszerethet bárki bárkiből pillanatok alatt, de az biztos, hogy nagyon fontos beszélni a problémáról. Ilyen esetekben a legjobban tesszük, ha meghallgatjuk párunkat, és őszintén elmondjuk a véleményünket. Hatalmas segítség lehet megoldások után nézni, mert sokan nem tudják, hogy mitévők legyenek, vagy pontosan azért nem kezdenek bele semmibe, és nem hozzák fel a témát, mert szégyellik.

A legjobb és legegyszerűbb eset, ha a kopaszság jól áll az embernek, ilyenkor mindkét fél számára természetes és könnyű a pár milliméteres hajzat választása, hiszen nem okoz semmilyen problémát. Azonban, ha ez nem így van, akkor kellemetlen szituációk is kialakulhatnak, érdemes minél előbb orvosolni a helyzetet.

Utóbbi esetben jó, ha tudjuk, hogy sokrétű megoldást találhatunk gondunkra. A kopaszodás korai szakaszában különböző, direkt erre kifejlesztett szerek, illetve hajkezelések állhatnak rendelkezésünkre, később pedig végleges megoldást jelenthet a hajátültetés. Egy biztos, akkor tesszük a legjobbat párunknak, ha merünk beszélni a változásokról és a lehetőségekről, hiszen ezzel segítünk a legtöbbet.

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről, köztük a hajbeültetésről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Női szőrproblémák

0 Komment

Valahogy mindig ott nő, ahol nem kéne, ott pedig nem, ahol kéne. A szőrproblémák mindenki életében fellelhetőek, beszéljünk akármelyik testrészről, és sajnos sokan nem is tudják, mitévők legyenek, hogyan tudnak küzdeni a fennálló helyzet ellen. Az még hagyján, ha szőrtelenítés szükséges, de mi van akkor, ha az ellentéte kéne?

A szőrtelenítésre ugyanis mindenkinek megvannak a saját maga által kitapasztalt szokásai. Akár epilálásról, akár gyantázásról, vagy éppen a borotva használatáról beszélünk, biztos, hogy mindenki tudja, számára melyik a legjobb. Amikor azonban éppen a szőr növekedésének hiánya áll fenn, pont olyan helyen, ahol nem kéne, akkor már kevesen tudják, hogy mitévők legyenek.

A hölgyek tekintetében az egyik legnagyobb rémálom a hajhullás. Hajunk gyérülése ugyanis alapjában képes megváltoztatni kinézetünket. Azonban nők esetében általában átmeneti hajhullásról beszélünk fiatalabb korban, mely a kiváltó okok orvoslásával megszüntethető. A probléma gyors megoldásában nagy segítség lehet a mezoterápia, illetve a PRP-kezelés is.

hajhullás átmeneti hajhullás női hajhullás hajritkulás kinézet smink szemöldök szemöldök beültetés szőrtelenítés hiányos szőrzet hajátültetés mezoterápia prp kezelés hairhungary

A másik szőrzethiány, ami hölgyek esetében szintén nagyon zavaró lehet, ha a szemöldökük szőrzetét kisebb-nagyobb hézagok tarkítják. Ez nagymértékben gátolhatja a sminkelést, és persze arcunk karakterisztikája is teljesen más egy hiányos szemöldökkel. Az erre használható praktikák többsége azonban még inkább ritkíthatják szemöldökünket, ezért ajánlatosabb más segítség után kutatni.

A szemöldök beültetés  - mely a hajátültetés módszerét követi - gyönyörű, dús és természetes szemöldököt eredményez ilyen esetekben. Nem csak csodás eredményt ad, hanem véglegesen oldja meg a hiányos szőrzet problémáját. Segítségével egész tekintetünk szebb és csábosabb lesz, szemeink gyönyörű keretet kapnak.

Legyen szó arról, hogy valakinek egyszerűen öröklés útján akad kivetnivalója szemöldökszőrzetével kapcsolatban, vagy arról, hogy valamikor elpuskázta, és túl gyakran, túlságosan vékonyra szedte saját szemöldökét, a szemöldök beültetés mindegyik gondra megoldást jelent. A szőrproblémánk pedig már csak a múlté lesz!

Ismerje meg jobban a szemöldök beültetést, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lisztérzékenység a háttérben

3 Komment

A hajhullás rengeteg különböző okra vezethető vissza, ezért, ha valakinek ilyen panasza van, akkor körültekintően kell kivizsgálni, több szempontot is figyelembe véve. Ugyanis a hajzat gyérülése lehet eredménye valaminek, de akár mellékhatásként vagy tünetként is megjelenhet.

Utóbbi eset figyelhető meg akkor is, ha valaki lisztérzékenységgel áll szemben. A cöliákia ugyanis rengeteg tünet együttessel vetheti fel a fejét, és köztük van bizony a hajhullás is. Ez olyan esetekben fordulhat elő, amikor a hosszantartó gluténfogyasztás következtében tápanyaghiány következik be, mert a tápanyagok felszívódása károsodik.

Sokan nem veszik időben észre, hogy lisztérzékenység állhat a háttérben, hiszen a problémák – hajhullás, száraz bőr, töredezett körmök – rengeteg más ok miatt is kialakulhatnak, és a legtöbben csak legyintenek rá, hogy biztos vitaminhiány. Valóban vitaminhiányról beszélhetünk ilyenkor is, de az is sajnos egy eredmény, nem maga az ok. Ezeket a problémákat pedig már nem lehet megoldani azzal, hogy marékszámra szedjük a különböző vitaminokat.

Kivizsgálás után az orvos javaslása szerint a legfontosabb, hogy a vitaminpótlás mellett diétázni kezdjünk. A gluténfogyasztás mellőzését viszont tényleg csak akkor lehet elkezdeni, amikor erre az orvosunktól kapunk utasítást, utána viszont be kell tartani mindent, amit diétaként szabnak ki nekünk.

A tünetek ezzel együtt lassacskán eltűnnek majd, és szervezetünk fellélegezhet, visszaállhat a régi kerékvágásba. Hajzatunk állapota is mindenképpen javulni fog, ám az okozott károk még sokáig fennmaradhatnak, hiszen a regeneráció folyamata nagyon lassú frizuránkat tekintve.

Amennyiben szeretnénk, hogy fejbőrünk is minél előbb hozzájuthasson a szükséges vitaminokhoz és nyomelemekhez, akkor segítségünkre lehet a mezoterápia, melynek pont az a lényege, hogy a fejbőrbe koncentráltan juttatják a szükséges anyagokat. A hajzatunk ennek következtében hamarabb mutat majd javulást.

Fontos tehát minden esetben kivizsgáltatni hamar, hogy mi állhat a háttérben, ha hajhullás indul meg. Csak akkor lehet tenni ellene bármit is, ha tisztában vagyunk vele, mi okozza a fennálló helyzetet. Legtöbbször sajnos a genetika áll a háttérben, amire egyedül a hajátültetés nyújthat biztos megoldást.  

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed