Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kakaós segítség

0 Komment

Előző cikkünkben arról beszéltünk, hogy a mostani divat szerinti frizurák mennyire képesek megtörni a hajszálakat, és könnyen lesz miattuk száraz, élettelen a hajzatunk. Most megismerhetünk egy olyan, házilag elkészítehtő hajpakolást, mely pontosan erre a problémára jelenthet segítséget.

Azt említettük is, hogy a hajformázók és színezők használata között muszáj beiktatnunk egy-egy pihenő napot hajunk szempontjából, és ilyenkor azzal tesszük a legjobbat frizuránknak, ha valamilyen formában több ápolást nyújtunk neki. A következő hajpakolás kifejezetten ebben lehet segítségünkre.

Talán nyugodtan kiejelenthetjük, hogy pakolásunk két összetevője szinte mindenki konyhájában fellelhető. Nem kell ugyanis más hozzá, csak egy pohár yoghurt, és két evőkanálnyi kakaó. Utóbbi természetesen nem az instant, édesített változat, hanem valódi kakaópor kell, hogy legyen.

Keverjük össze ezt a két összetevőt, majd kenjük fel hajzatunkra, főleg azokra a részekre, ahol szárazabb és töredezett. A joghurt ugyanis segít a hajszálak hidratálásában, a kakaó pedig amiatt, mert a benne található vitaminokat – magnézium, vas és jód – képes hajszálainkba építeni, elindítja hajzatunk saját regenerálódását. Ezzel egy természetes fényt ad hajunknak, és frizuránk újra egészségesebb lesz.

Persze ez a módszer, mint az összes pakolás, csak akkor hatásos, ha a hajzat még javítható állapotban van, és nem hanyagoltuk el túl sokáig. Amennyiben már hosszú ideje, tartós romlásról van szó, akkor ne várjunk csodát ettől sem. Hajunk állapota ugyanis rengeteg más bajra is utalhat, és ha nem vesszük észre, hogy nagyobb a gond, akkor fruzuránkban is visszafordíthatatlan károk keletkezhetnek.

Átmeneti hajhullást okozhat péládul az egyszerű elhanyagoltság is, illetve a túl sok hajformázás, ápolás nélkül, de sajnos állhat a háttérben más egészságügyi gond is. Ilyen esetekben egyes kezelések segíthetnek hajzatunk regenerálódásának felgyorsításábán, azonban, ha genetikai ok áll a háttérben, vagy maradandó kopasz foltokokkal küzdünk, akkor a hajátültetés jelenthet biztos megoldást.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed