Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Árulkodó fejbőr

0 Komment

Amennyiben nem öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, szinte kijelenthető, hogy a legtöbb esetben a fejbőrben kialakuló problémák, és annak rossz állapota állnak a háttérben, mint leggyakoribb kiváltó okok. Éppen ezért nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy miről árulkodik fejbőrünk hogyléte.

Az egészséges fejbőr halvány rózsaszín, rugalmas és lerakódásoktól mentes. Amennyiben ettől eltér a fejbőrünk állapota, érdemes kicsit nagyobb figyelmet szentelnünk rá. Ha színe sötétebb, szinte pirosas, akkor valószínűleg gyulladt állapotban van, ezért bőrnyugtató készítményeket érdemes alkalmazni.

fejbőr hajhullás kopaszodás hajveszteség hajgyérülés hajátültetés hairhungary korpa egészséges fejbőr fejbőrhámlás viszketés prp-terápia

Amennyiben a fejbőr színe fehér, és az állaga rugalmatlan, akkor biztos, hogy gond van a vérkeringésével. Ha pluszban lerakódások figyelhetők meg rajta, viszket és hámlik, akkor valószínűleg vízhiányos és főként tápanyaghiányos állapotról beszélhetünk. Ilyenkor nagyon fontos, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is biztosítsuk a megfelelő tápanyag-, víz- és vitaminbevitelt. Amennyiben nincs kellőképpen hidratálva fejbőrünk, akkor pedig nagyon könnyen kiszárad, és korpásodás indul meg.

Bármelyik problémáról is beszélünk, mindegyik elindítója lehet egy nagyobb volumenű hajvesztésnek. Mivel, ha a fejbőr állapota nem megfelelő, a hajhagymák működése is rendellenes lesz, így bizony a hajzat egészséges növekedése is gátakba ütközik. A hajszálak elvékonyodhatnak, és a rendes, szokványos hajhullás mértékénél sokkal több hajszálnak inthetünk búcsút.

Nagyon fontos, hogy ilyen esetekben megfigyeljük tehát, hogy milyen problémáról árulkodik fejbőrünk, hiszen, ha felismerjük a gondot, akkor a megfelelő orvoslás nem engedi, hogy frizuránk állapota még tovább romoljon. Persze a rend csak idővel áll helyre, de fel tudjuk gyorsítani olyan kezelések segítségével, mint például a PRP-terápia.

Ahogy a cikk elején is említettük, ezek a problémák könnyebben kezelhetők, azonban, ha genetikai eredetű hajgyérüléssel állunk szemben, az bizony már más. De ne csüggedjünk, hiszen még ebben az esetben is sokat tehetünk frizuránkért, ugyanis megfelelő készítményekkel le tudjuk lassítani a kellemetlen folyamatot, illetve a már kopasz területekre biztos megoldást jelent a hajátültetés.

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Száraz sampon

2 Komment

Annak ellenére, hogy a hajmosás egy mindennapi tevékenység, mégis nagy hangsúlyt kell, hogy kapjon, hiszen nem mindegy, hogy mikor, hogyan és mivel mossuk meg a hajunkat. Ha nem végezzük úgy ezt a műveletet, hogy az hajzatunknak is jó legyen, akkor pedig nagyon sok kárt tudunk okozni. Éppen ezért elkerülhetetlen, hogy ezzel a témával újra és újra foglalkozzunk.

Míg nyáron a nagy meleg miatt kellene szinte minden nap a sampon után nyúlni, addig télen a sapkahordás eredményezi általában azt, hogy gyakori lesz a hajmosás rutinja. Pedig minél kevesebbszer nyaggatjuk a tisztítással hajunkat, annál jobb, csakhogy ez eléggé lehetetlen manapság.

hajhullás kopaszodás genetika hajátültetés hairhungary mezoterápia prp-terápia hajregenerálás hajmosás sampon száraz sampon

Pontosan ezért fejlesztették ki az úgynevezett száraz samponokat, melyek segítségével elvileg elkerülhető, illetve kiváltható lenne egy-két hajmosás. Ezeket általában spray formában lehet kapni, és csak annyi a teendőnk, hogy ráfújjuk őket hajzatunkra. Az eredmény sok esetben tényleg olyan lesz, mintha most estünk volna át egy hajmosáson, de sajnos akármennyire kecsegtető is ez a gyorsabb eljárás, nem biztos, hogy mindenképpen jót teszünk vele.

A száraz samponok ugyanis legtöbb esetben inkább károsak lehetnek, hiszen a bennük található vegyi anyagok porként ülnek be a hajszálaink közé, rátapadnak a fejbőrünkre, sokszor elég nagy gondokat is okozva ezzel, legyen szó korpásodásról, vagy akár hajhullásról.

hajhullás kopaszodás genetika hajátültetés hairhungary mezoterápia prp-terápia hajregenerálás hajmosás sampon száraz sampon

Muszáj mérlegelnünk tehát, hogy mi a legjobb frizuránknak, mert ha nem tesszük, akkor sokkal nagyobb kellemetlenségekkel kell majd foglalkoznunk. A hajhullás könnyen megindulhat bármilyen, akár kicsinek tűnő probléma miatt is, és megoldani sokkal nehezebb. Természetesen ilyen esetekben átmeneti jellegű hajhullásról beszélünk általában, de a megoldás sokszor nagyon hosszadalmas.

Átmeneti típusú hajhullások esetén először nagyon fontos kiiktatnunk azokat a tényezőket, melyek kiváltották a nem kívánt állapotot. Sokszor, ha komolyabb károkat szenvedett fejbőrünk és frizuránk, ez nem elegendő, hanem szükség van más segítségre is. Ezt megkaphatjuk akár különböző külső, illetve belső szerek alkalmazásától is, ha pedig szeretnénk hajunk regenerálódását is felgyorsítani, akkor igénybe vehetünk olyan kezeléseket is, mint például a mezoterápia, vagy a PRP-terápia. Maradandó károk esetén a jolly joker mindig a hajátültetés, mely a genetikai jellegű kopaszodást is orvosolni tudja.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A haj szerepe a szexualitásban

0 Komment

Bár egyes afrikai törzsi kultúrákban azt tartják vonzónak mindkét nem esetében, ha teljesen kopaszra borotválják magukat, ez egy erős kivételnek számít. Általánosságban kijelenthető, hogy a hajzat igenis nagyon fontos szerepet tölt be a szexualitásban. Talán nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyire.

Felmérések szerint a férfiak többsége ugyanolyan előkelő helyre teszi a női frizurát, mint például a mosolyt, vagy a hosszú lábakat, ha arról van szó, milyen részletekre figyelnek fel először, és mi indítja be a vonzalmat. Ráadásul a haj nem csak az első benyomáskor fontos, hanem a későbbiek folyamán is egyenesen főszerepet kaphat a szexualitás terén.

A férfiak többsége még mindig a hosszabb hajú nőket látja izgatóbbnak, a rövid haj sok esetben inkább eltereli a figyelmet, mintsem magára csalogatná azt. A hajzat látványa mellett pedig sok esetben érzéki élményt jelenthet a puha tincsek tapintása, összekócolása is.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary öröklött kopaszodás férfias frizura szexualitás hosszú haj vonzó külső

A nők terén ennél jóval megoszlóbbak a vélemények, már ami a férfias hajzatot illeti. Nagyon sokan ugyanis sármosnak tartják - ahogy előző cikkünkből is kiderült -, ha egy férfi kopasz. Viszont többen még mindig szeretnek beletúrni a dús és ápolt férfi frizurába.

Természetesen a vélemények egyéntől függőek, hiszen mindenkinek más tetszik, azonban egy biztos. A hajzatnak hatalmas szerepe van a szexualitásban, és ezzel együtt természetesen a párválasztásban is. Csak akkor fogunk tudni tetszeni a külvilágnak, ha saját stílusunknak és kinézetünknek megfelelően választjuk ki a frizuránkat is. Hiszen, ha mi elégedettek vagyunk, akkor egész kisugárzásunk pozitívan fog hatni.

Sajnos azonban akadnak olyan problémák, melyek meggátolnak ebben minket. A nők többségénél fellelhető, hogy az sosem elég jó, ami van. Azonban, míg az olyan gondokra, hogy egyenes helyett göndört, vagy szőke helyett barna frizurát szeretnénk, egyszerű megoldások vannak, addig sokszor szembekerülhetünk olyan problémákkal is, melyek már nem ilyen könnyen orvosolhatók.

A hajhullás egy nagyon komoly gond, melyet fontos minél hamarabb kezelni. Nőknél általában átmeneti ez a probléma, és a kiváltó okok megoldásával, illetve egyes kezelések segítségével visszaállítható a hajzat állapota. A férfiaknál azonban sajnos a legtöbb esetben öröklés okozza a kopaszodást, aminek vagy az elfogadás a megoldása, vagy a hajátültetés jelenthet biztos módot arra, hogy ne kelljen megválni a hajzattól, ha nem szeretnénk.   

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Az év legszexisebb pasija kopasz!

1 Komment

Egy amerikai bulvármagazin minden évben kihirdeti az „év legszexisebb pasija” címet, melyet idén a Szikla, Dwayne Johnson nyert el. Bár sokak szerint maga a színész is meglepődött ezen, igazából érthető a választás, hiszen nem csak remek formában van, de sármossága nők ezreit vonzza a képernyők elé.

Testalkata mellett természetesen egész fizimiskája és kisugárzása is maga a férfiasság, és amilyen szerencsés, az, hogy kopasz, még inkább ezt hangsúlyozza ki. Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy amint elindult nála a kopaszodás, azonnal váltott teljesen tar fejre, és, hogy ez mennyire jól is áll neki. Az viszont eléggé ritka, hogy egy kopasz celeb érdemelje ki ezt a rangot, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy Dwayne valóban megérdemli.

hajhullás hajgyérülés genetika kopaszodás férfias szexi dwayne johnson the rock szikla hajátültetés hairhungary follione az év legszexisebb pasija kopasz

Karaktere és felépítése teljes mértékben lehetővé tette, hogy a kopaszságot szinte érzékien, vonzóan viselje. Sőt, hajatlan formában talán még szívdöglesztőbb lett, és tökéletesen illik az általában megformált szerepeihez is kopaszsága.

Ez azonban nagyon ritka, és tényleg kell hozzá a szerencse is, hogy valakinek ennyire jól álljon a tarság. Sajnos a legtöbben azonban pontosan az ellentétét érzik és látják vissza a tükörből, amikor elkezdenek kopaszodni. Ugyanis általában ez egy olyan nem várt folyamat, mely teljesen megdöntheti addigi kinézetünket, és legtöbbször negatív irányban.

Sokan érzik úgy, hogy hajzatukkal együtt annak az esélyét is elveszítik, hogy jól nézzenek ki, és jól érezzék magukat a bőrükben. Ez pedig komoly önértékelési gondokat eredményezhet, és az önbizalom is csorbul. Ilyen esetekben a legjobb, amit tehetünk, hogy minél korábban szakértő segítséget kérünk.

A genetikai jellegű kopaszodás esetében ugyanis hiába várjuk a csodát, csak akkor sikerülhet megóvni frizuránkat, ha lépünk is annak érdekében. A kopaszodás korai szakaszaiban egyes kezelések is segítségünkre lehetnek a folyamat lelassításában, illetve olyan készítmények alkalmazása is, mint például a Follione termékek. Előrehaladottabb állapotban viszont már csak a hajátültetés jöhet szóba, ami saját donorterületünkről kinyert hajszálakkal építi vissza elveszett frizuránkat.

Aki tehát nem érzi jól magát kopaszon, illetve hajának gyérülése egyre rosszabbul érinti, annak lépnie kell, és megoldást kaphat gondjára. Hiszen hajunk az egyik ékszerünk, és nem mindenki lehet olyan szerencsés alkat, hogy nélküle is az év legszexisebb pasija lehessen.

A hajhullás okairól, a hajátültetésről és a többi lehetséges kezelésről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Rossz tréfák kereszttüzében

0 Komment

A genetikai jellegű hajhullás nagyon nagy számban szedi áldozatait már fiatalabb életkorban is, és nem várat magára. Míg ezzel a kopaszodással rengetegen szembe kell,hogy nézzenek, addig azonban sajnos a másik oldal valamiért mindig úgy érzi, hogy ez tulajdonképpen a viccek melegágyát jelenti.

Akármennyire kellemetlen ilyenkor az egyre inkább gyérülő haj, mintha ez még nem lenne elég, tréfálkozásra ad okot azok körében, akiket nem érint a korai hajhullás. Pedig ezzel csak még rosszabb lesz a helyzete annak, aki talán épp próbálja elfogadni új kinézetét, vagy nem tudja még, hogyan harcoljon régi frizurájáért.

Legtöbb esetben pedig ráadásul pont a baráti társaság, a család tagjai és persze a kollégák érzik a leginkább felhatalmazva magukat arra, hogy viccelődjenek. Így ez akár mindennapos is lehet. Sokan lövik el a „szerencsehozó Buddha” poént, miközben megdörzsölgetik a tar fejet, de persze nem maradhat el a „Kojak” megnevezés sem.

A rossz viccek elkövetői pedig ezen felül még el is várnák, hogy a megviccelt elismerje a poénokat, és jókat derüljön rajtuk, holott már lehet, hogy az első ilyen megnyilvánulás is sértően érintette. Persze, azok a szerencsések, akik el tudják fogadni a kopaszságot, és azt választják, hogy így élnek tovább, általában még saját maguk is szoktak ilyen tréfákat gyártani, megelőzve, hogy a róluk készült vicceket ne mástól hallják majd. Viszont, ha valakit eleve zavar a kopaszodás, és éppen abban az időszakban van, hogy még nem tud dönteni, mit tegyen, akkor akár mély sebeket is ejthetnek az önbizalmán a buta poénok.  

Sajnos azonban ezek szinte kikerülhetetlenek, éppen ezért nagyon fontos, hogy már a kopaszodás első jeleinél forduljunk szakemberhez. Egyes kezelések, illetve külső és belső alkalmazású szerek ugyanis segítséget tudnak nyújtani abban, hogy egy kicsit behúzzák a féket a kopaszodás folyamatában.

Amennyiben viszont már nagyobb méretű kopasz területekről beszélünk, a hajátültetés jelentheti az egyetlen olyan megoldást, mely biztos és végleges eredményt ad. Érdemes tehát átgondolni, és időben lépni, hogy változtassunk azon, ami kellemetlenül érint minket. Ha továbbra is azt szeretnénk, hogy hajzatunk dús maradjon, és soha nem akarunk teljesen kopasz frizurát hordani, akkor válasszuk a hajátültetést, és kerüljük el a rossz viccek áradatát!

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed