Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Milyen gyakran vágassuk hajunkat?

0 Komment

Van, akinek a hosszú, van, akinek a rövid tetszik, igazából most már nemtől függetlenül lehet ez is, az is trendi frizura. Egyre több nő választja magának a rövid hajat, főleg így a nyár derekán közkedvelt megválni a hosszú, melegítő tincsektől. De akár felnyírt, akár derékig érő, egyvalami nagyon fontos a haj ápolását tekintve, méghozzá a hajvágás gyakorisága. Ugyanis mindkét típusnál fontos az a kérdés, hogy milyen gyakran vágassuk le?

Elsősorban ez egy személyes adottság kérdése, hiszen nem mindegy, hogy milyen gyorsan nő a hajunk, ettől függően – amennyiben jelenlegi frizuránk nem igényli, hogy gyakrabban - a hajvágást érdemes 6-8 hetente beépíteni a teendőink közé. Ilyenkor a hajvégekből kell levágatni, hogy hajunk ne töredezzen, és ne roncsolódjon, ezzel elkerüljük a mechanikai sérüléseket.

Ugyanis ha nem vágatjuk le időről időre hajunkat, a hajvégek olyan mértékben roncsolódhatnak, töredezetté válhatnak, hogy az akár hajhulláshoz is vezethet. Ez azért van, mert a töredezett haj rugalmatlanná válik, a hajszálak külseje károsodik és elveszítik védő pajzsukat. A hajzat mechanikai működése sérül, így a töredezettség mellet hajunk szárazzá és élettelenné válik, legrosszabb esetben ki is hullik.

Ha már eljutottunk odáig, hogy hajunk hullani kezd a töredezettség miatt, érdemes minél előbb olyan rövidre vágatni frizuránkat, hogy csak egészséges végű hajszálaink legyenek. Így hajzatunk regenerálódni tud, és a hajhullás is megáll.

Sajnos azonban rengeteg más oka is lehet a nem várt kopaszodásnak, így ha annak ellenére is hullik a hajunk, hogy frizuránk egészségéért mindent megtettünk, azonnal szakértő segítséghez kell fordulnunk. Segíthet bajunkon egy mezoterápiás kezelés, vagy különböző készítmények alkalmazása is, de olyan problémánk is lehet, amelynél csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés tudja visszaállítani régi hajkoronánkat.

 

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Örök elégedetlenek

0 Komment

Az ember folyamatosan a jóra és a szebbre törekszik, emellett nyugodtan kimondhatjuk, hogy örökké elégedetlen. Ez a tulajdonság azonban olyan fejlett és előrehaladott technikákat szült, melyek segítségünkre lehetnek, hogy a kívánt dolgokat elérjük. Nem csak az olyan technikai vívmányokról van szó, mint például a telefon vagy a repülőgép, melyekkel a távolság tulajdonképpen leküzdhető, hanem olyan fejlesztésekről is, melyek az ember kinézetére hatnak.

Ha tükörbe nézünk, mindig képesek vagyunk találni legalább egy részletet magunkon, ami épp nem tetszik. Emellett lehetnek olyan egészségügyi problémáink is, melyek hatásaként sajnos olyan változásokat tapasztalunk magunkon, ami nem meglepő, hogy megrémiszt minket.

A szőrzettel és frizurával akad a legtöbb elégedetlenkedni valónk. Ott, ahol nem akarjuk, sok van belőle, ahol pedig sokat szeretnénk, kevés. Emellett ha göndör a haj, az a baj, ha egyenes, akkor mindenképpen göndört szeretnénk. Még az a szerencse, hogy olyan világban élünk, ahol minden ilyen nyavalyánkra létezik megoldás.

A nők körében hangzatos téma például a szőrtelenítés, hiszen a mai világban már a nőiesség velejárója, hogy sima lábakkal, és egyéb szőrmentes testrésszel rendelkezzünk. Emiatt találták fel a különböző szőrtelenítő krémek és eszközök mellett a lézeres szőrtelenítést, mely a lézer fényének segítségével hővé alakul át, így jut a szőrtüszőbe, ahol elpusztítja az osztódó mátrixsejteket, ezzel meggátolva, hogy újabb szőrszál jöjjön létre.

Míg néhány testrészünkön örülünk a megoldásnak, hogy többé nem kell a szőrtelenítéssel bajlódni, a fejünkön igencsak azt szeretnénk, ha több hajszál lenne, és dús frizurával rendelkeznénk. Azonban az idő múlásával sajnos egyre inkább ritkábbá válik hajzatunk, de akár egy betegség hozta mellékhatás miatt is bekövetkezhet a hajhullás, és még számos más probléma okozhat a vártnál korábban is kopaszodást.

Erre segítség lehet az ok függvényében különböző készítmények használata, esetleg mezoterápiás kezelés, de előrehaladottabb esetekben csak a végleges megoldást jelentő hajátültetés hozhatja vissza a kívánt hajkoronát.

 

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A szilikon hatásai a hajra

0 Komment

Rengeteg olyan sampon és balzsam van forgalomban, melyek magas szilikon tartalmúak, ugyanis ez segít a kócos haj kifésülésében, a hajat fényessé teszi, a hajvégeket ápolja és dúsítja a frizurát. A sok jó hatása ellenére mégis egyre több gondot okoz ez az összetevő, ezért a legtöbb gyártó próbálja természetes alkotóelemekre kicserélni, de még így is sok ilyen termék van használatban.

A szilikon legnagyobb varázsereje abban rejlik, hogy a polimer anyag a hajpikkelyeket lezárja, melynek következményeként a haj könnyen fésülhető és ragyogó lesz, megoldást nyújtva ezzel a kócos fürtök eddigi kínzására. Azonban bármennyire is örülünk ezen segítségnek, hajunk egy idő után nem lesz hálás. Ugyanis ez a jótékony, hajra gyakorolt hatása múlandó a szilikon tartalmú készítményeknek, hiszen a szilikon polimer műanyag, már gyártása közben is szennyezi a környezetet, és természetes úton nem tud lebomlani. Így a hajat nem ápolja, csak felületileg szépít, átmenetileg teszi csillogóvá frizuránkat.

Ha hosszútávon használunk ilyen samponokat, balzsamokat, akkor a szilikonos anyagok mintegy szigetelő rétegként összegyűlnek a hajzaton, a hajszálakat bevonják. Ennek következtében más hajápoló szerek – ahogy a hajfestékek sem – nem tudják kifejteni hatásukat, hiszen nem jutnak el a hajhagymákhoz. Így frizuránk egy idő után kiszárad, fakóbb és élettelenebb lesz, hajszálaink elvékonyodnak.

Mivel a szilikon réteg a hajrostokat elzárja, befullasztja, sajnos hajhullás is kialakulhat a túlzott használat következtében. Ezért nagyon kell figyelni a különböző termékek összetételét, mert ugyan a szilikonos anyagok olcsóbbá teszik ezen készítményeket, hatásuk igencsak nem kifizetődő. Inkább válasszuk a kissé drágább, de csak természetes anyagokból álló hajápoló és hajkibontást segítő termékeket.

Ha hajunk hullani kezd, nem árt megvizsgálni tehát azon szereket, melyekkel nap mint nap kezeljük, hiszen akár ezek is okozhatják a problémát. Léteznek azonban a kopaszodásnak olyan okai is, melyek csak szakértő segítséggel orvosolhatók. Ilyen esetekben segíthet mezoterápiás kezelés, esetleg különböző készítmények használata, de az is előfordulhat, hogy már csak a biztos eredményt felmutató hajátültetés lehet a megoldás kopaszságunkra.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

A haj növekedése

0 Komment

Mossuk, fésüljük, összekötjük, elkendőzzük és újra, meg újra csak azon kapjuk magunkat, hogy vágatni kell. De milyen gyorsan is nő a hajunk, és mi befolyásolja ezt a növekedést?

Az, hogy kinek milyen gyorsan nő a haja, főként a genetikai adottságoktól függ, viszont ezen kívül is több dolog befolyásolhatja. Az öröklött adottságokon kívül a haj növekedésére hat az időjárás, az évszakok váltakozása, az életkor, és ezen kívül természetesen az életvitelünk, a stressz jelenléte mindennapjainkban, valamint betegségek is.

Átlagosan a hajszálaink naponta ¼ mm-t nőnek, de a fent említett befolyásoló tényezők miatt létezik olyan, hogy egyik évben csak 5 cm-t nő a hajunk, a másikban pedig 15 cm-t. Ha tudatosan tenni szeretnénk azért, hogy hajunk gyorsabban nőjön, mindenképpen egészséges életmódot kell folytatnunk, fel kell hagynunk a káros szenvedélyekkel és kiegyensúlyozott táplálkozást kell bevezetnünk.

Ezen kívül léteznek különböző vitaminok, pakolások, hajápoló szerek, samponok és balzsamok, melyek tápanyagtartalma elősegíti a haj egészséges működését, ezzel a normális fokú, esetleg kissé gyorsabb növekedését is.

Ha hajunk növekedése nagyon lassú, és a normálistól túlzott mértékben elmarad, nagy gondokat is okozhat. Mivel egy hajszál élettartama 6 hónap és 6 év közé tehető, ha nem nő rendes ütemben a hajszál, már akkor elhal és kihullik, amikor még túl rövid. Ez a probléma gyér és élettelen hajzathoz vezethet, hiszen frizuránk külseje sosem lesz olyan, mint szeretnénk. Ha ezt tapasztaljuk, mindenképpen ki kell deríteni az okát, mitől nem tud megnőni széppé és egészségessé a hajunk. Ha megtaláljuk a problémát, és kiküszöböljük azt, akkor lehetséges, hogy szép hajkoronánk lehet egy idő elteltével. Azonban ha ezt nem vesszük komolyan, akkor a háttérben álló, káros okok sajnos tovább roncsolhatják frizuránkat, hajunk töredezetté, elhasználttá válhat, és kialakulhat olyan mértékű hajhullás is, amelyen már csak a hajátültetés segíthet.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: https:/hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

A hajzselé divatja

0 Komment

Az 1900-as évek utolsó évtizedeiben bombaként robbant be a kozmetikumok közé a hajzselé. Mind a nők mind a férfiak körében elterjedt a használata, és a médiában is rengeteg szereplőn fedezhettük fel a csillogó, beállított frizurát. A hajzselé a mai napig nem ment ki a divatból, bár pár éve inkább férfiaknál a félhosszú és természetesebbnek tűnő hajzat lett a trendi, és inkább a rövid hajú nőknél volt használatosabb ez a kozmetikum, de mostanában a hajviasz és a hajkrém mellett nagy visszatérőként van jelen a hajzselé ismét a divatban.

A hajzselé sokkal erősebb, mint egy hajlakk vagy hajhab, ezért olyan frizurákat tudunk beállítani vele, melyek más szerekkel nem sikerülnének, de legalábbis nem tartósan. Férfiaknál divat volt a hátrazselézett haj, illetve más megoldások: a még ma is kedvelt kócos, valamint a tüskés és punk frizura. Hosszú hajú nők szintén használták a haj hátrafésülésénél, hajpánt helyett. Ma főleg az összefogott haj esetén biztosít sima fényességet. Ezen kívül főleg a rövid hajú nők alkalmazzák, szintén kócos hajvarázsolásra. A legtrendibb frizurák mindenképpen extrémek, így ebben nagy segítség lehet a hajzselé.

De tudnunk kell, ha ilyen terméket használunk, az sajnos okozhat nem kívánt károkat. Ugyanis minden hajzselé tartalmaz vegyi anyagokat, melyek igencsak káros hatással lehetnek a hajzatra, hiszen közvetlenül használjuk ezeket a fejbőrön és hajon, így ez hajveszteséghez is vezethet. Ezenfelül ha mindennap használjuk, az eredményezi a mindennapi hajmosást, mely szintén káros a frizura tekintetében. Ezért ajánlatos a hajzselét ritkán használni.

Ha folyamatos hajzselé használat miatt kezdődik meg a kopaszodás, akkor segíthet annak elhagyása, de az is előfordulhat, hogy visszafordíthatatlan az eddigi folyamat, illetve más ok is megbújhat a háttérben. Ezért a normálisnál nagyobb hajhullás észlelésekor azonnal szakértő segítséghez kell fordulni, hiszen lehet, hogy elegendő a probléma okozójának kiiktatása, esetleg mezoterápiás kezelés segíthet, de az is lehet, hogy már csak a végleges megoldást jelentő hajátültetés kerülhet szóba.

Ismerje meg jobban a kopaszság elleni megoldásokat:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (70) 512 2296; 06 (30) 552 0940

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed