Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Halloween-re fel!

0 Komment

Bár nem mindenki vette még át az eredetileg kelta, mégis a legtöbbek által kifejezetten amerikainak hitt szokást, mégis egyre több ablakban látni már hazánkban is ilyenkor a töklámpásokat. A közvélemény megoszlik ezzel kapcsolatban, mint ahogy a Valentin-nap tekintetében is, hogy legyen-e Halloween itthon vagy sem.

hajhullás kopaszodás kopasz kopaszság halloween halloween parti ijesztő frizura paróka maszk hairhungary hajátültetés töklámpásEz nem egy saját hagyomány, de bárki dönthet szabadon, hogy megtartja-e. Persze a Mindenszentek napja miatt többen kifogásolják a hangos partykat, azonban egyre elfogadottabb szokássá válik a beöltözés, és a szórakozóhelyek is kifejezetten a Halloween partikra fektetik a hangsúlyt.

Ilyenkor a fiatalok megőrülhetnek egy picit, beöltöznek szellemnek, boszorkánynak, vagy félelmetes maszkokat öltenek magukra. Aki a lehető legijesztőbben néz ki, az viszi a pálmát. Természetesen nagy hangsúlyt kap a frizura is. Az összekócolt boszihaj, a szivárvány összes színében játszó hajzat nem hiányozhat az ilyen bulikból, de megszokott a tarajos műhaj és egyéb parókák viselése is. Ugyancsak feltűnnek olyan kopasz emberek, akik nem csak arcukat, hanem fejüket is kifestik ilyenkor, pókhálók, pókok és egyéb figurák tűnnek fel a fejbőrön.

hajhullás kopaszodás kopasz kopaszság halloween halloween parti ijesztő frizura paróka maszk hairhungary hajátültetés töklámpás

Ebben az esetben jól jöhet a kopaszság, azonban mi van az év többi részével? Bizonyára könnyű ijesztő összképet kialakítani Halloween-re, azonban máskor valljuk be, nem szeretnénk rémisztő hatást kelteni. Márpedig sajnos rengeteg olyan ember van, akinek nem áll jól a kopaszság, és nem elég az, hogy hajatlanságtól szenved, még ki is hozza ez az állapot az esetleges gyengéit.

Ilyen esetekben bizony szükséges szakértő segítséghez fordulni, hiszen a hajhullást sok esetben meg lehet állítani és vissza lehet fordítani, illetve az olyan maradandó kopaszságot is el lehet tüntetni, amelyen azt hihetnénk, már nem lehet segíteni. A hajátültetés mindazoknak oldja meg problémáját, akik nem akarják elfogadni a kopaszság nyújtotta kellemetlenségeket.

A Halloween éjszakájára visszatérve pedig ügyelnünk kell arra, hogy frizuránkat – bármilyen rémisztő szerepet is adtunk neki – kellőképpen állítsuk vissza eredeti állapotába, gondos odafigyeléssel és ápolással, hiszen a sok kémiai anyag, a színezők, illetve a maszkok alatti befülledés igencsak ronthatják hajszálaink állagát.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Karkötőt a hajba?

0 Komment

Nyár közepén járunk, amikor lassan kezdi mindenki megunni, hogy szinte csak össze van fogva a hosszú haj, és kész. A nagy melegben persze ritkán engedjük ki, hiszen a hosszú sörény csak még jobban melegítene minket. Azonban van pár praktika, amivel fel lehet dobni az összekötött hajat is, hogy ne legyen annyira unalmas mindig.

Először is, ne mindig csak hátrafésülve kössük össze hajunkat. Már az is sokat dob az összképen, ha választékot teszünk frizuránkba, és úgy kötjük hátra. Még kreatívabbak lehetünk azzal, ha nem egy egyszerű hajgumit teszünk csak bele, hanem egy kicsit feldobjuk mással is, így az összkép sokkal színesebb lesz. Tehetünk például köves csatokat díszítésként, de egyszerű megoldás az is, ha magára a hajgumira rákötünk egy karkötőt. Szép eredményt kapunk, ha a ruhánkhoz illő kiegészítőkkel nem csak karunkat, hanem hajunkat is megjutalmazzuk.

Ezen kívül szép látványt nyújt, ha egy tincset kihagyva az összekötésből, a saját hajunkkal tekerjük körbe az összefogásra szolgáló hajgumit. Szóba jöhetnek még brossok, szalagok, masnik, sálak, ami éppen kezünk közé kerülhet otthon. Ne féljünk használni ezeket, hiszen ha máson jól mutat – legyen szó egy ajándékról, vagy épp egy ruha kiegészítőjéről -, akkor frizuránkban is jól fog állni.

Azon kívül, hogy felfrissítsük néhány jó ötlettel nyári hajviseletünket, arra is oda kell figyelnünk, hogy a folyamatos copf hordása nem csak unalmas lehet, hanem bizony árt is a hajzatnak. A szoros hajgumik nem tesznek jót a hajszálaknak, és a fejbőrünk is befülledhet, főként, ha napközben megizzadunk. Ezt pedig gyakori hajmosás követi, ami szintén szárító hatású a fejbőrre és a hajra egyaránt.

Nagyon fontos tehát, hogy odafigyeljünk hajunk ápolására. Használjunk néhány otthon elkészíthető hajpakolást attól függően, hogy épp mire lenne szüksége hajszálainknak, emellett ügyeljünk vízháztartásunkra és a helyes étkezésre is. Amennyiben ezt megtesszük, és ennek ellenére olyan problémákat veszünk észre, mint a haj egészségtelen állapota, vagy a megszokottnál nagyobb fokú hullása, akkor már baj lehet. Ilyen esetekben ki kell deríteni, mi okozza a haj gyérülését, és aszerint kell tenni ellene. Az ellenszer lehet egy mezoterápiás kezelés is, de ha visszafordíthatatlan esettel állunk szemben, akkor csak a hajbeültetés lehet segítségünkre.  

Bővebben a hajhullás okairól és lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajtetoválás

0 Komment

A hajtetoválás két dolgot is jelenthet. Az egyik az orvosi hajtetoválás, melyet akkor alkalmaznak, mikor valakit utolér a kopaszság, és ezt szeretné palástolni. A másik pedig az a fodrászati művészet, mely egyre elterjedtebb, főleg a fiatalabb fiúk körében, de lassan már véget nem érő fejlődést mutat ez a stílus is, és semmi nem szabhat határt a kreativitásnak benne.


Az egyszerűbb formáktól eljuthatunk olyan vad hajviseletekhez is, melyeket kifejezetten alkalmakra, mint például szilveszterre, vagy helloween-re készítenek. A fodrászatnak ez az ágazata tényleg egy igazi művészet, akár extrém, akár szolidabb figurákat szobrászkodnak hajzatunkból.

Ez a lehetőség a tetováláshoz hasonlóan ugyancsak egy merészséget igényel, hogy valaki kipróbálja magán, azonban ez természetesen nem egy maradandó alkotás, hiszen itt semmilyen festékanyagról nincs szó, csupán a hajzatunkból vágnak ki mintákat. Tehát ez nem egy végleges döntés, a hajunk növekedésével hajtetoválásunktól is búcsúznunk kell. Viszont éppen ezért rengeteg formát ki tudunk próbálni, amit nem csak a férfiak, de egyre több hölgy is bevállal. Rizikója nincs, hiszen a haj növekedésével akkor is eltűnik néhány nappal később a minta, ha az nem nyerte el mégsem tetszésünket.

Ahhoz, hogy egy ilyen mestermű ténylegesen jól nézzen ki, elengedhetetlen a dús hajzat. Ha valakinek ritkul a frizurája, akkor bizony nem tud belevágni ilyen önmegvalósításba. A kopaszodás persze nem csak emiatt nagy probléma, és rengeteg embert érint. Aki hajhullásban szenved, mindenképpen akkor el kell kezdenie foglalkozni ezzel a gonddal, amint észreveszi, hogy a megszokottnál több hajszál marad a fésűben. Természetesen az orvosi hajtetováláson kívül több más megoldás is létezik kopaszságunk eltüntetésére, sőt akár arra is, hogy megállítsuk a haj hullását, és visszaállítsuk az eredeti állapotába fejtetőnket. Ilyen például a hajátültetés, ami végleges és biztos segítséget jelent.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A természetesség hódít 2014-ben

0 Komment

Minden évnek megvannak a maga divatjai, mind ruházatban, sminkben, kiegészítőkben és természetesen frizurákban is. Nem mindegy, milyen formákat és stílusokat hordunk fejetetőnkön, és bizony a színekkel is variálhatunk, egyetlen kitétel van csupán idén, hogy mindent a természetesség jegyében tegyünk.

Első sorban a női frizurák terén a hosszú haj hódít ebben az évben, és most nyugodtan elfelejthetjük a hajvasaló és a szoros csavarók használatát. Helyette inkább a simán, minden egyéb fáradozás nélkül megszárított egyenes haj, és esetleg a finom, nem túl göndör loknik a nyerők.

A színekkel is csínján kell bánni idén, persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehetünk vakmerőek. A rózsaszín, a halványlila és a vörös több árnyalata is közkedvelt a 2014-es trendekben, viszont a szabályos melírcsíkok helyett inkább világos-sötét színhatásokat használnak a fodrászok.

Egy biztos, hogy akármit is mondhat a divatvilág, mindenkinek meg kell találnia a saját stílusához illő frizurát, ami megy a fejformához is, és természetesen megvannak hozzá az adottságok. A természetességet követni nem nehéz, de azt is tudni kell elegánsan hordani.

Az idei frizuratrendek követéséhez tehát nincs szükségünk olyan roncsoló eszközökre, mint a hajvasaló, vagy olyan készítmények alkalmazására, mint a hajzselé. Így talán a divathoz idomulva nem lesz annyi káros hatásnak kitéve hajzatunk, ennek ellenére nagyon fontos, hogy megfelelő ápolására most is odafigyeljünk. Ugyanis nem csak a durva hajformázók okozhatnak problémákat, hanem rengeteg más ok is állhat a mögött, ha hajunk elveszíti fényét, szárazzá, töredezetté válik, esetleg hullani is kezd. A kopaszodás sokakat érintő probléma, és sok esetben nem is lehet megállítani vagy visszafordítani, ilyenkor csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajbeültetés segíthet, mely beavatkozás után újra gondolkodhatunk a trendi frizurákon.  

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Frizuránknak is legyen karácsonya!

0 Komment

Az ünnepi készülődés már mindenkit elért, az utolsó pillanatban is tömegek sietnek beszerezni a hiányzó ajándékokat, nagyban folynak még a nagy bevásárlások, és annak ellenére, hogy mindenki fáradt és csak pihenni vágyna, örömteli várakozás él mindenki szívében. A vásárlólistánkat tekintve ne felejtsük el frizuránkat sem!

A téli hónapok hidege, a süvítő szél és a sapka vagy csuklya folyamatos hordása eleve káros hatással vannak hajzatunkra. Emellé jön még az is, hogy az ünnepekkor általában olyan frizurát viselnek a hölgyek, ami ugyan nagyon csinos és dekoratív, de hajszálainkat tekintve nem mindenképpen előnyös. A kontyok, a gyönyörű, besütött hajfürtök, a feltűzött loknik mind nagyon elegánsak és ünnepiek, azonban tudnunk kell, hogy igencsak kikezdik a hajhagymák teherbírását. Ezen felül az ilyenkor gyakoribb hajmosás a hajzatot száríthatja, és ahhoz, hogy könnyebben tudjuk kezelni, és fényesebb legyen, egyre több kence használatára lesz szükségünk.

Ugyan nem tart sokáig ez az időszak, ennek ellenére mégiscsak jobb, ha odafigyelünk hajunk megfelelő ápolására és regenerálására. Ha ezt nem tesszük, akkor sajnos tartós károkat is okozhatunk, ami száraz és töredezett, fénytelen frizurát eredményez, esetleg több hajszálunk is a fésűben marad, mint azt megszoktuk.

Használjunk olyan hajápoló termékeket, melyek minél kevesebb kémiai anyagot tartalmaznak, a legjobb, ha házilag elkészített, természetes dolgokból összeállított pakolásokat viszünk fel hajunkra. Figyeljünk a helyes hajszárításra és ne hordjunk szoros frizurát nagyon sokáig.

Persze nem csak ilyenkor, hanem mindig ügyelnünk kell arra, hogy hajzatunk megkapja a megfelelő gondoskodást. Ha ezt nem tesszük, könnyen válhat élettelenné frizuránk, és a legrosszabb esetben hajhullás is kialakulhat. Természetesen kopaszodás rengeteg okból fakadhat, ezért ha magas fokú hajveszteséget tapasztalunk, szakértő segítséghez kell fordulnunk. Hajhullás okozta problémáinkra több megoldás is létezik, köztük a biztos segítséget jelentő hajátültetéssel.

Látogasson el oldalunkra, és fedezze fel a HairHungary Klinika által nyújtott lehetőségeket:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed