Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őrültségek netovábbja

0 Komment

Számunkra ez a szokás még ismeretlen, de ki tudja, hogy éppúgy, mint a Halloween, vagy a Valentin-nap, egyszer lehet, hogy ez is teret nyer kishazánkban. Talán a leginkább a farsanghoz hasonlítható átalakulás sokaknak tetszetős lehet, azért reméljük, hogy egyelőre maradunk a megszokott jelmezeknél egyszer egy évben.

Amerikában ugyanis minden évben megrendezik a „Crazy Hair Day”, vagyis az őrült hajak napja nevezetű ünnepet, amikor minden gyermeknek kreálnak valami eszement frizurát. Állítólag ezen a napon az a ciki, ha mindennapi hajzattal érkeznek a nebulók azon iskolákba, melyekben tartják ezt a szokást. Ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy az ottani szülők mindent bevetnek azért, hogy az ő gyerekük lehessen a leginkább feltűnő, vicces vagy éppen ijesztő jelenség.

A képek láttán lehetséges, hogy először azt gondoljuk, jó buli, de azért érdemes megfigyelni, hogy mennyire káros lehet akár egy ilyen alkalom is a hajzat szempontjából. Az extra erős zselék, lakkok és ki tudja, még milyen vegyszerek teljesen leigázzák a hajszálakat, nem beszélve az összes mesterséges színezőről, melyek még inkább roncsolják a haj szerkezetét. Persze, mivel ez csak egy nap, talán nem is kellene ennyire vészjóslónak lenni, de a regeneráció nem minden esetben lesz gyors, akár az is előfordulhat, hogy az a legjobb megoldás, ha levágják a gyermek haját, amennyire szükséges.

A fent látott hajkölteményeket természetesen tényleg csak egyetlen napig viselik a gyerekek, de ebből a témából kifolyólag mindenképpen meg kell említenünk, hogy a mindennapi kémiai anyagok alkalmazása nagyon roncsoló hatással lehet hajzatunkra. A képen szereplő frizurák ugyan ezek nagymértékű használatáról tanúskodnak, de higgyük el, az ehhez képest semminek tűnő lakkozást, zselézést vagy habozást kevésnek gondoljuk, mindennapos használatuk azonban sokkal nagyobb károkat okozhat, akár hajhulláshoz is vezethet.

A kopaszodás pedig nem játék, minél előbb ki kell vizsgáltatnunk, hogy mi okozhatja. Amennyiben olyan káros tényezők indították el a folyamatot, melyekről említést tettünk, akkor elegendő lehet a káros anyagok elhagyása, illetve rosszabb esetben segítséget nyújthat például a mezoterápiás kezelés is. Olyan esetekben viszont, amikor maradandó kopasz foltokról, esetleg genetikai jellegű kopaszságról beszélünk, csak a hajátültetés adhat segítséget.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Fonatok férfiaknak?

0 Komment

Nemrégen mutattuk be egy korábbi cikkünkben, hogy milyen változások indultak meg 2015-ben a férfi frizura divatjában. Akkor még kérdőjelekkel vártuk, hogy mit hoz majd az idei év, miben tér majd el, vagy éppen mit visz tovább, de erre az új őrületre még mi sem számítottunk.

Az egyik legfrissebb divat szerint ugyanis trendi lesz a férfiaknál is a hajfonat. És most nem apró, afro fonásról beszélünk – ami szintén ízlés kérdése, kinek tetszik, és kinek nem -, hanem igazi fonott tincsekről. A félhosszú, illetve hosszú hajzatnál egyre jobban terjed ez az újítás, ami valljuk be, igencsak meghökkentő.

Természetesen mindenki azt a divatot követi, amelyiket csak szeretné, de azért ez mégiscsak inkább a hölgyek körében volt eddig látható. Persze a nemek sajátosságai és divatjai az elmúlt évek során nagy mértékben keveredtek egymással, és éppen annyi férfias dolgot vettek át a lányok, mint amennyi feminin változást észlelhetünk a férfiaknál, azért jó lenne, ha egy egészséges határvonal maradna az erősebb és a gyengébb nem között.

Továbbá, ha gyakran hordanak majd ilyen fonást frizurájukban a férfiak, azt bizony hajzatuk is megsínyli idővel, ugyanis nem tesz jót a hajhagymáknak. Persze ez nem azt jelenti, hogy senki ne merjen fonatot hordani, mert veszélyes, de nem árt finoman bánni tincseinkkel. Főképp azért nem, mert nagy számban érinti a férfiakat az öröklött jellegű kopaszodás, melyet csak gyorsítunk az effajta roncsolásokkal.

Ráadásul a genetikai eredetű hajhullásnál sajnos nincs esély arra, hogy a kihullott szálak maguktól visszanőjenek. Ilyen esetekben csak a hajátültetés tud segíteni, mely nem csak visszaadja régi frizuránkat, de eredménye végleges is. Persze ezek után is óvnunk kell hajszálainkat, hiszen az lehet, hogy a hormonok már nem, de mi magunk attól még károsan hatunk frizuránkra.

A fent említett fonatok készítésénél például ügyeljünk arra, hogy minél lazábban fogjuk össze tincseinket, és semmiképp se fonjuk szorosra hajunkat. Emellett kerüljük a kémiai anyagokat, az erős zseléket, melyek szintén károkat okozhatnak hajszálainkban. Végül, de nem utolsósorban csak rövidebb ideig hordjuk fonatban a hajunkat, legkésőbb alvás előtt szedjük szét, hogy hajzatunk és fejbőrünk is tudjon pihenni!

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A tavalyi év férfi hajtrendje

0 Komment

A tavalyi év igencsak nagy átalakulásokat indított el a férfiaknál a frizura terén. Ugyanis, míg jó pár éven keresztül alig történt valami változás, addig 2015-ben jócskán találkozhattunk újdonságokkal. Vajon ebben az évben is folytatódik ez, vagy inkább visszatérnek az erősebb nem képviselői a konzervatívabb formákhoz?

De először is, figyeljük meg, milyen változások indultak meg a tavalyi évben. Ami talán az egyik legszembetűnőbb, hogy visszatért a frufru használata, amit a szokásos felnyírt hajzat tetején kissé hosszabbra hagyott hajzat eredményezett. Kissé extravagáns, de sokaknak nagyon jól áll.

Emellett a férfiak hajegyenesítésének is lejárt a korszaka, és sokkal több természetes göndör frizurával találkozhattunk, ami reméljük, hogy 2016-ban is megmarad divatnak. A hosszú haj is visszatért, de most nem olyan formában, mint régen. Azaz nem csak amolyan „hagyjuk a természetre, ahogy megnő, úgy hordom” típusúak lettek ezek a hajzatok, hanem igényesen formázott és persze ápoltabb frizurákról beszélünk.

2015-ben újra hódítani kezdett a szakáll. Főleg a fiatalok körében lett elterjedt legalább a borosta, de rengeteg igazán dús, hosszú szakállal is találkozhattunk – ami valljuk be, nem minden hölgynek nyerte el a tetszését, de a viselőik legalább igazán férfiasnak érezhették magukat. Decemberben lett úrrá az egyik legnagyobb eddig látott őrültség sokakon, amikor égősorokkal és egyéb díszekkel tették még furábbá szakállukat.

Kíváncsian várjuk tehát, hogy ez milyen mértékben fog változni 2016-ban, csökkenni vagy növekedni fog-e az extravagáns, vagy éppen meghökkenteni akaró frizura- és szakállkombinációk száma, visszatérnek-e inkább a konzervatívabb frizurákhoz, vagy még nagyobb újulásoknak lehetünk szemtanúi?

Egy biztos. Az összes frizura divatból kimarad egy, méghozzá a kopaszság. Ez azt jelenti, hogy bármennyire is teret nyer a kreativitás és a bevállalóság, a férfiak maguktól nem igazán szabadulnak meg a hajzatuktól, csak abban az esetben, ha az anyatermészet kibabrál velük, és nagymértékben kopaszodni kezdenek. Nem kell azonban még ebben az esetben sem a kopaszság mellett dönteni, hiszen tökéletes megoldást jelent a kopaszodás problémájára a hajátültetés, melynek segítségével ismét olyan hajzatunk lesz, mellyel nyugodtan tudjuk követni az új hajtrendeket – már, ha szeretnénk.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kopaszodás lélektani szemmel

0 Komment

Az, hogy ki milyen frizurát hord, milyen az öltözéke, és ezekre milyen mértékben figyel, lehet a hiúság kérdése. Azonban, ha valaki kopaszodni kezd, és ez zavarja, az már nem hiúság, függetlenül attól, hogyan tudja kezelni a szituációt.

A hajzatunk ugyanis énképünk egyik fő alkotóeleme, így nem véletlen, hogy a kopaszodást nagyon nehezen, de van, aki egyáltalán nem tudja feldolgozni. Főleg akkor, ha ez a folyamat már nagyon korán elindul. Saját magunkon pedig kiélezetten vesszük észre ezt a nem várt változást, sokszor már olyan korán, hogy mások még nevetnek a feltételezésen, hogy mi bizony kopaszodunk.

Ez nem meglepő, hiszen a reggeli tükörbenézés során is észrevehető akár már napról napra a változás, amennyiben idáig sűrű fürtökhöz szoktunk. Akármennyire is szeretnénk szőnyeg alá söpörni ezeket a változásokat – sokan eleinte próbálkoznak azzal, hogy máshogy fésülik a frizurát, vagy elkezdik rövidebbre vágatni, hátha nem annyira feltűnő -, a homlok vonala egyre magasabb lesz, a hajszálak közötti hézagok pedig nagyon jó mutatói annak, hogy gyérül a frizuránk, nem beszélve arról, ha szembeötlik egy-egy fejbőr hiba, vagy anyajegy, mellyel még sosem találkoztunk.

És, hogy mi zajlik le ilyenkor az emberben? A frizurával együtt sajnos önképünk is sérülni fog, addigi személyiségünk egyik legfontosabb elemét veszítjük el, és ezáltal önbizalmunk is csökkenhet. Nem fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben, és azzal, hogy megpróbáljuk ezt nem észrevenni, palástolni vagy éppen megszokni, csak rontunk a helyzeten.

A kopaszodást az elejétől fogva komolyan kell venni, hiszen nem véletlen, ha hajunk hullani kezd. Ráadásul a háttérben igen sok probléma állhat, melynek ha eredete lelki vagy fizikai, amiken tudunk segíteni, akkor az is előfordulhat, hogy a kopaszodás is megáll, legjobb esetben pedig visszájára is fordulhat a helyzet.

A legtöbb esetben azonban sajnos olyan öröklött jellegű kopaszodás sújtja a férfiakat, melyre igazi gyógyszer nincsen. Egyetlen megoldás tud ilyenkor segíteni, mégpedig a hajátültetés, melynek segítségével végleges eredményt kaphatunk, és a beültetett hajszálak tekintetében többé már nem kell félnünk a hajhullástól. Amint visszakapjuk frizuránkat, újra jobban fogjuk érezni magunkat nem csak kinézetünk szempontjából, hanem lelkileg is.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Sebestyén Balázs új frizurája

0 Komment

Már sokan láthatták a hétvégi műsorában új hajával a műsorvezetőt, ami nem kis döbbenetet váltott ki az emberekből. Ugyan előtte hallhattunk már róla, hogy ez be fog következni, hiszen mindenféle úton-módon terjengett a hír, hogy egy fogadás elvesztése miatt meg kell válnia a mindig tökéletesen belőtt frizurájától.

Az új hajzatot ugyan sokáig rejtegette még különböző sapkák segítségével, de aztán végre bevállalta új kinézetét, és az egész ország láthatta alig egy centis frizuráját. Az eredmény sokakat sokkolt, azonban be kell vallani, a fiatal műsorvezetőnek ez is jól áll. Akár öt évet is letagadhatna most új külsejével, és egyáltalán nem lett taszító a végeredmény.

Persze, amikor felröppent a hír, hogy le kell majd vágatnia haját, megszerkesztették a képet, hogy milyen is lenne teljesen kopaszon. Na, az már nem biztos, hogy tetszene bárkinek is, ugyanis a teljesen tar fejtető nem állna túl jól Balázsnak. Ezért, ha bármikor utolérné a kopaszodás réme, akkor jobban tenné, ha megoldást keresne rá.

A kopaszság nagyon sokakat érint, és sajnos már elég fiatal korban is. A férfiak többségének életét a genetikailag örökölhető kopaszodás nehezíti meg, melyre ráadásul nem létezik olyan gyógyszer vagy kezelés, ami ezt visszafordíthatná, maximum csak lassítani lehet a folyamatot egyes esetekben. Egyetlen segítség jöhet szóba ilyenkor, méghozzá a hajátültetés.

Az eljárás során a tarkótáji donorterületekről nyernek ki hajszálakat, melyek aztán azokra a helyekre lesznek beültetve, melyek csak gyér hajzattal rendelkeznek, vagy akár teljesen kopaszok. Az átültetés után pedig nem kell újabb hajhullástól tartanunk, hiszen ezek a hajszálak már nem fognak kihullani.

Mivel nem mindenkinek áll jól a kopaszság, nagyon fontos kérdés, hogy belevágjunk-e a hajátültetésbe vagy ne. Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, az bizony minden másra is ki fog hatni, és gondok lehetnek akár az önértékelésünkkel is. Éppen ezért, ha valaki nem tudja elfogadni magát kopaszon, az ne is tegye! Válassza inkább a hajátültetés által kínált biztos és végleges megoldást.

Források:

1. kép: https://www.facebook.com/MorningShow.hu/photos/pb.103418959699124.-2207520000.1450702892./1019804194727258/?type=3&theater

2. kép: http://ripost.hu/cikk-leborotvaltatja-a-hajat-sebestyen-balazs

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed