Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kókuszolajat minden háztartásba!

0 Komment

Nem biztos, hogy erről a sokoldalú termékről elegen hallottak már, ezért úgy éreztem, nagyon fontos megírni a kókuszolaj adta sok lehetőséget, hogy minél több háztartásba bekerüljön, hiszen ha megismerjük hatásait, biztosan úgy érezzük majd, ki szeretnénk próbálni.

Először is, mivel a magyar lakosság igencsak nagy hányada szenved a túlsúlytól, és éppen ezért nagyon sokan fogyni kívánnak, nagyon jó hír az, hogy a zsiradékok kókuszolajra cserélése hatalmas segítséget jelenthet mindazoknak, akik meg akarnak szabadulni felesleges kilóiktól. A kókuszolaj ugyanis rengeteg energiát ad, illetve ezzel együtt növeli a teljesítményünket is, sokkal energikusabbak, mozgékonyabbak leszünk, ha ezt használjuk főzéshez. Emellett enyhítheti az egyébként sokszor fennálló gyomorpanaszokat is.

Ezen kívül olyan szépségápolási mozzanatokban is használhatjuk, mint például az ajakápolás, vagy készíthetünk belőle arcpakolást is, azonban most egy másfajta pakolást ismerünk meg közelebbről, melyet hajunk ápolására használhatunk fel.

Nincs is sok dolgunk vele, nem kell hozzákeverni semmit, hanem egyszerűen vigyük fel hajzatunkra, hajvégeink masszírozásánál jól elidőzve a kókuszzsírt, majd tekerjünk frizuránkra egy törölközőt. Igazából nincs megszabva, mennyi ideig legyen hajunkon a csodaszer, de minél tovább rajta hagyjuk, annál többet segít. Amikor úgy érezzük, mossuk meg a hajunkat a szokott módon, és élvezzük a kókuszolaj nyújtotta hatást, ami azt jelenti, hogy erősebb és egészségesen csillogó hajkoronát láthatunk majd a tükörben.

Persze nem minden hajproblémára jelenthet ez - és a különböző, más alapanyagú hajpakolások - gyógyírt. Sajnos vannak olyan problémák, melyekre csak szakértő segítség képes hatni. Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk frizuránkra, ugyanis ha bármilyen gond jelentkezik, különféle egészségi, lelki vagy éppen öröklött problémának jele lehet az.

Ezek közül nagyon sok orvosolható különböző készítmények segítségével, illetve sokszor az is elég lehet, ha a kiváltó okokat megoldjuk, de az olyan hajproblémára, mint például az öröklött kopaszodás, nincs igazi gyógymód. De ebben az esetben se keseredjünk el, mert megoldás viszont van a kopasz foltokra még ebben az esetben is, ami nem más, mint a végleges hajzatot adó hajátültetés.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tavaszi fogyókúra

0 Komment

Egyik nemrég megjelent cikkünkből kiderül, hogy a tavaszi méregtelenítés mennyire jó hatással van a szervezetünkre, és mennyire fontos a haj szempontjából is. A télen lerakódott és felhalmozódott rossz anyagokkal bizony nem árt leszámolni egy kisebb lé böjttel vagy egyéb vitaminkúrával.

Azonban nagyon figyelnünk kell arra is, hogy nehogy átessünk a ló túloldalára. Nagyon sokan elkezdik az ilyen méregtelenítő kúrákat, és ugyan az elején szenvednek még az esetleges éhség érzettől, azonban egy idő után megszokják, és túlzásba viszik ezt a méregtelenítést. Ezt nem szabad, hiszen egy-egy kúrát ha végigcsinálunk, akkor ténylegesen azok a méreganyagok távoznak a szervezetünkből, melyek ártanának nekünk, azonban ha túl sokáig böjtölünk, akkor bizony már olyan tápanyagokat is elveszítünk, amelyek létszükségesek szervezetünknek.

Tavasszal a legtöbben elkezdenek fogyókúrázni, hogy a nyárra - mikor majd csak kevés ruha takarja azon részeinket, ahol meglátszanak a télen lerakódott zsírpárnák - jól nézzenek ki, és nyugalommal vetkőzhessenek fürdőruhára. Ez egy természetes igény az emberekben, de ügyelni kell arra, hogy ne vigyük túlzásba, és főleg ne hirtelen fogyásra kényszerítsük testünket, mert ennek bizony csúnya következményei lehetnek.

Mivel tél után eleve kimerült a szervezetünk az olyan ételek fogyasztásától, melyek nem arról híresek, hogy vitamindúsak, hanem inkább szénhidrátbombák, és sok zsírt tartalmaznak, ezért a drasztikus fogyókúra még jobban megvisel minket. Ilyenkor hajunk is fakóvá válik, töredezett lesz és elindul egy nagyobb mértékű hajhullás is.

A fent említett esetben általában elegendő a probléma megoldásához az, ha a fogyókúránkat kisebb léptekkel fojtatjuk tovább, és minél jobban arra törekszünk, hogy pótoljuk azokat a vitaminokat, melyekre szervezetünk éhezik. Természetesen hajhullás és kopaszodás más okokból is kialakulhat, ilyenkor nem mindig elég az, hogy odafigyeljünk életmódunkra. Genetikai eredetű hajhullásnál például csak a biztos és végleges hajátültetés jelentheti a megoldást.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

10 rossz szokás, ami káros a hajnak

0 Komment

Forró és párás zuhanyozás:

A forró víz - épp ahogyan bőrünket is - szárítja és dehidratálja a hajzatot, hajszálaink nagyon rövid időn belül töredezetté válhatnak és sajnos ki is hullhatnak tőle. A túl meleg vízzel nem csak a hajat védelmező olajokat mossuk le a lefolyóba, hanem a hő hatására a fejbőrünket is olyan károk érik, melyek miatt a hajhagymák is sérülékenyebbek lesznek, ez szintén hajhulláshoz vezethet.

Forró eszközök használata:

A perzselő, forró hajformáló eszközök, mint például a hajvasaló, károsítják a hajzat külső rétegét, ami miatt a hajzat nedvességi egyensúlya megbomlik, ezzel a hajszálak könnyen töredezetté és élettelenné válhatnak.

Hirtelen fogyókúra:

Ha valaki éhezteti magát, az arra kényszeríti a szervezetét, hogy azt a kis energiát, ami még van, arra használja fel, hogy az alapvető funkciókat - mint például az agy és a szív munkája – ellássa, inkább, minthogy a haj növekedésére fordítson belőle. Az anorexia egyik legkézenfekvőbb tünete a súlyos mértékű hajhullás.

Túl feszes frizura:

Ha szűk lófarkat vagy fonatot hordunk szívesen, nagyon vigyáznunk kell, hiszen ezek a stílusok túlzott feszültség alá helyezik és roncsolják a hajhagymákat. Ez a tüszők gyengüléséhez vezet, a haj növekedése szinte teljesen megáll és megindul a hajhullás is.

Tartós frizurabeállítók használata:

Amennyiben minden nap tartós hajlakkot vagy zselét alkalmazunk frizuránkon, az szintén nagyon káros hatással lehet hajzatunkra. Az ilyen termékek ugyanis sok esetben alkohol tartalmúak, ami a hajszálakat szárazzá és töredezetté teszi.

Fogamzásgátló szedése:

Ha valakinek szervezete érzékenyebb a hormonális változásokra, akkor nem ajánlott fogamzásgátló tabletta szedése, hiszen a tabletta gyengítő hatással lehet a hajzatra, a hajszálak elvékonyodhatnak.

Napozás:

Ugyanúgy, mint bőrünk, a hajunk is magas UV sugárzásnak van kitéve a nyári napozásokkor, ami sajnos a hajat gyengíti és frizuránk könnyen elveszítheti rugalmasságát. Hosszan tartó UV sugárzás esetén a hajszálak külső rétege sérül, törékeny hajzatunk pedig hullani kezd.

Nem elég gyakori hajmosás:

Most, hogy a száraz sampon a legtöbb szépség arzenálban megtalálható termék, több napot kihagyni két hajmosás között könnyebb, mint valaha. Ez lehet, hogy számunkra kényelmes, de a hajunknak kevésbé. A fejbőrön felhalmozódó termék vagy túlzott korpásodás bizonyítottan károsítja a hajhagymákat, ami meggátolja a hajzat egészséges növekedését.

Bizonyos gyógyszerek szedése:

Bizonyos gyógyszerek, mint például a depresszió és szorongás, illetve magas vérnyomás ellen felírt tabletták, vagy különböző hormontartalmú készítmények is okozhatnak hajhullást. Az ilyen gyógyszerek megzavarhatják a haj növekedésének normális ciklusát, ezáltal a haj hullani kezd.

Amennyiben bármilyen oknál fogva kopaszodást észlelünk magunkon, szakértő segítséghez kell fordulnunk. A háttért kiderítve ugyanis elegendő lehet az okok megszűntetése, mellyel a hajhullás is megszűnik, de az is elképzelhető, hogy kopasz foltjainkat már csak a biztos segítséget jelentő hajátültetés tűntetheti el.

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/10-bad-habits-that-make-hair-thinner.16494/

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

12
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed