Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajproblémák a sztárvilágban

0 Komment

A nők többsége a hétköznapi életben is megtesz mindent azért, hogy jól nézzen ki. A ruhák, az ékszerek és sok más kiegészítő teszi lehetővé, hogy megvalósítsuk önmagunkat, azonban ez nem elég, hiszen még nem is beszéltünk a sminkről, vagy a sokat jelentő frizuráról. A sztárvilágban pedig ezek a dolgok talán még inkább hangsúlyt kapnak.

Akik a kamerák és fényképezőgépek kereszttüzében élik életüket, sokszor érezhetik úgy, hogy számukra a kifogástalan külső egyszerűen kötelező. Azonban sajnos előfordul, hogy ezért átesnek a ló túloldalára, és a szépség csapdájába kerülve pont azt érik el, hogy saját adottságaik elkopnak.

Persze érthető, ha egy színésznőnek a szerepe kedvéért sokszor kell parókát viselnie, vagy saját hajzatával kezdenek néha eszelős dolgokat. A sok festék, hajformázó szer vagy eszköz pedig könnyen kikezdheti a hajhagymák egészséges működését, elérve ezzel azt, hogy a hajzat rettentő rossz állapotba kerülhet, ha nem foglalkoznak megfelelően az ápolásával is.

A legtöbb celeb azonban nem csak amiatt alkalmazza a fent említett eszközöket, mert muszáj, hanem mert egyszerűen így érzik szépnek magukat. A póthaj, a hajfesték, az állandó göndörítés vagy hajvasalás egyszerűen olyan mértékben roncsolhatja a hajzatot, hogy az komoly gondokhoz vezethet. Emellett pedig meg kell említenünk az életvitelükkel járó rengeteg stresszt is, ami szintén megtépázhatja a hajzat állapotát.

Ilyen okokból kifolyólag láthatunk károkat például Fergie frizuráján, de megemlíthetjük Naomi Campbell-t is, akinek kopaszodásával nagyon sokáig foglalkozott a média. Az effajta hajhullás persze orvosolható, amennyiben időben észrevesszük a jeleit. A legokosabb döntés ilyenkor az, ha egyből felhagyunk a károkat okozó szokásokkal. Akármennyire is nehezünkre esik, mindenképpen meg kell szabadulni a póthajunktól, vagy le kell mondani egy időre a hajfestékről, és meg kell próbálni olyan frizurákat hordani, melyek saját adottságainknak megfelelnek.

A kiváltó okok megszüntetésével már érzékelhető lesz a javulás, de nem árt, ha egy kis segítséget is igénybe veszünk hajunk regenerálásához. A mezoterápiás kezelés például nagyon eredményes lehet az ilyen, átmeneti hajhullások orvoslásában. A maradandó kopasz foltokat pedig hajátültetés segítségével tüntethetjük csak el egyes esetekben.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed