Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajszín és hajhullás

0 Komment

Kevesen gondolnánk, de a kettőnek igenis nagy köze van egymáshoz. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy egyfajta hajszín esetében gyakrabban fordulna elő a hajhullás lehetősége, hanem úgy, hogy mindegyik hajszínnek megvannak a saját tulajdonságai, egyik pedig közülük az, hogy más számít hajhullásnak egy szőke, és más egy fekete hajzatnál.

Természetesen, amikor hajszínek alapján vizsgálunk különbségeket, bármiről is legyen szó, akkor mindig a saját hajszínekre gondolunk. A festett haj ráadásul minden más szempontból is eltérhet, hiszen folyamatosan ki van téve olyan hatásoknak, aminek egyébként nem lenne. De térjünk vissza a hajszínekhez!

hajhullás kopaszodás genetika hajszín szőke fekete hajátültetés kedvezmény hajkezelés follione hairhungary hairhungary klinika

A szőke, illetve világosabb hajúak esetén sokszor előfordul, hogy normálisnak tekinthető akár naponta 100-120 hajszál kihullása is. Ilyen esetekben tehát nem kell megijedni, a haj hullása a természetes hajnövekedés folyamatának részét képezi.  Ugyanakkor a sötétebb hajszínnél ez a szám már túl sok, hiszen a sötéthajúak esetében a 60-70 hajszál körüli érték az átlagos hullás. Amennyiben ennél több a napi hajveszteség, akkor sajnos előfordulhat, hogy kopaszodási folyamat indult meg.

hajhullás kopaszodás genetika hajszín szőke fekete hajátültetés kedvezmény hajkezelés follione hairhungary hairhungary klinika

Hölgyeknél ez a legtöbbször átmeneti hajhullást jelenthet, melynek rengeteg különböző oka lehet. Férfiak tekintetében azonban a genetikai eredetű kopaszodás a gyakoribb, melynek első látható jelei főként a homloknál, a hajvonal változásában figyelhetőek meg. Ebben az esetben szintén nagyobb kontrasztot ad, ha valaki sötétebb hajjal rendelkezik, de természetesen a világos hajúakat is ugyanolyan csapásként érheti a felismerés, hogy kopaszodni kezdtek.

Az öröklött jellegű hajhullás esetében sajnos csak két dolgot tehetünk. Vagy beletörődünk, és megpróbálnunk azonosulni új kinézetünkkel, ami elég hamar a teljes kopasz, vagy nagyon rövid frizurát jelentheti, hiszen ilyen esetekben előbb-utóbb mindenképpen ez lesz a célszerű választás. Azonban, ha ez nem megy, mert úgy érezzük, egyáltalán nem állna jól ez nekünk, és kicsit sem egyezünk bele hajzatunk elvesztésébe, akkor fel kell vennünk a kesztyűt.

Egyes készítmények és hajkezelések alkalmazásával késleltethetjük a kopaszodás térnyerését, de eljön az a pont, amikor a hajátültetés az egyetlen megoldás, mely segíteni tud frizuránk megtartásában. A HairHungary Klinikán ráadásul május 31.-ig igazán emberközeli árakon, és könnyítő kedvezményekkel igényelhetjük a beavatkozást.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Személyiségek frizurában mérve

0 Komment

A frizura kérdése bizony mindkét nem esetében nagyon központi szerepet tölt be ugyanúgy a mindennapokban is, mint ahogy eseményekkor. Nem csak külsőnket befolyásolja nagymértékben az, hogy kinek milyen frizurája van, hanem legtöbbször következtetni lehet a személyiségekre is abból, milyen a hajviseletünk.

Először is nézzük meg a hajszíneket. Mivel ma már bármilyen árnyalatot könnyen elérhetünk, így igazán kezünkben van a döntés, milyen külsőt szeretnénk frizuránk tekintetében. Elsősorban a női nem képviselői szeretnek ehhez az eszközhöz nyúlni, és általában mindig valamilyen lelki megújulás áll a háttérben. A szőke sok esetben angyali, mégis erotikus, és a figyelem központjába terel bennünket. A vörös haj szenvedélyességet és öntörvényűséget sugall, a fekete pedig kissé sejtelmes, zárkózott, ugyanakkor megbízható személyiséget takarhat.

Másodszor a hajvágás rejtelmeibe merülhetünk el egy kicsit, ha meg szeretnénk tudni, ki milyen korszakát éli éppen. A hölgyeknél a rövid haj egyrészt lázadó természetet mutat, másrészt pedig viselője minden bizonnyal kényelmes. A hosszú haj nőiességet sugall, egyben törékenységet is, ha pedig frufru társul hozzá, akkor az visszahúzódásról és félénkségről árulkodhat.

Férfiak tekintetében a hosszú haj takar általában lázadozó szellemet, a rövid frizura pedig ezer más lehetőséget rejt magában. A kócos örök ifjú, a fazontalan sebezhető lelkű, a gondosan felnyírt pedig inkább komoly, vagy csak azt szeretné, ha komolyabban vennék.   

De mi van akkor, ha olyan probléma áll elő hajzatunkkal, mely nagyban befolyásolja azt, hogy nézünk ki, és nem mi tudjuk irányítani?

Ez a probléma természetesen nem más, mint az olyan kopaszodás, mely önmagunk hibáján kívül következik be. Az öröklött jellegű kopaszodás kialakulásáról nem tehetünk, és mi magunk nem is tudunk fellépni ellene segítség nélkül.

Férfiak esetén sokaknak jól áll a tarság, de természetesen rengetegen vannak, akik nem érzik jól magukat hajatlan fejbőrrel. A hölgyek tekintetében pedig egyértelmű, hogy megrendítő változás az ilyen fajta hajritkulás. Azok számára, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének beletörődni a kopasz foltok jelenlétébe, a hajbeültetés tudja visszaadni régi frizurájukat. Ezt aztán ismét annak megfelelően lehet formálni, ki milyen személyiségkorszakban él.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gyógyító kömény

0 Komment

Már nagyon sok otthoni hajápolási praktikát megismerhettünk, most azonban egy kicsit messzebb utazunk a világban, hogy egy olyan módszert tekintsünk meg közelről, melyről az arab világ csodákat zeng.

A feketekömény az egyik leghatásosabb természetes „gyógyszer”, és rengeteg bajra hozhat enyhülést vagy gyógyulást. Mivel nagyon jó hatása van az immunrendszerre, így jótékony lehet allergiás esetekben, pikkelysömörnél és cukorbetegség fennállásakor is. Emellett gyulladáscsökkentő, görcsoldó, vérnyomáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is van.

Fogyasztása rendkívül jót tesz egészségünknek tehát. Használhatjuk fűszerként, de akár teaként is hozzájuttathatjuk szervezetünket. Ám ezt a gyógynövényt is érdemes néha külsőleg alkalmazni. Ecsetelőként gyulladásos felületek kezelésére alkalmas, és mondanunk sem kell, hogy a fejbőr számára mennyire nagy segítséget jelent egy belőle készült hajpakolás.

Utóbbi elkészítéséhez nem kell mást tennünk, mint 2-3 evőkanálnyi olívaolajba egy maréknyi, őrölt fekete köményt keverni. A sűrű masszát masszírozzuk bele fejbőrünkbe – a hajzatra ne tegyünk, csak a hajhagymáinkat ápoljuk vele. Ezt követően csavarjunk fejünkre egy törölközőt, és akár egy-két órán keresztül hagyjuk hatni pakolásunkat. Langyos vízzel öblítsük le, és mossunk hajat a szokásos módon.

Ez az arab, tradicionális hajápolás serkenti a hajhagymák működését, így hajzatunk erősebb lesz, és a haj növekedésével sem lesz problémánk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden bajunkra, ami a frizuránkat érinti, gyógyírt jelenthet a fent leírt recept, ám sok esetben bizony megelőzhető vele a haj ritkulása.

A hajhullás mögött azonban sajnos olyan okok is állhatnak, melyekre a különböző természetes gyógymódok sem, és a patikákban kapható hajnövesztő szerek sem nyújtanak megoldást. Ilyen lehet például az öröklött kopaszodás, melyre tulajdonképpen egyetlen segítség létezik, méghozzá a hajátültetés. Azonban ha a hajhagymák működése olyan gondok miatt nem megfelelő, mint például a vitaminhiány, vagy rossz sampon használata, akkor a fent leírt csodamag segítségünkre lehet az egészséges, erős hajzat visszanyerésében.  

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Színes védelem

0 Komment

Mivel az embert úgy találták ki, hogy soha ne legyen teljesen elégedett önmagával, nagyon ügyes találmánynak mondhatjuk a hajfestéket, hiszen ezzel mindig olyanra varázsolhatjuk frizuránkat, amilyet éppen szeretnénk, és nem kell megelégedni azzal, amilyet a sors adott nekünk.

A hajfestésnek önkifejező szerepe van, ma már a nők többsége festi, vagy már festette a haját, illetve egyre több férfi is alkalmazza. Ezen kívül eltakarja a nem várt ősz hajszálakat is, és mindig ott van a lehetőség, hogy hangulatunknak megfelelően válasszuk ki hajzatunk színét.

Mivel a hajfesték sajnos károsan is hathat frizuránk állapotára, nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy hajunkat megfelelően ápoljuk. Ezen kívül természetesen azt szeretnénk, ha a festett haj minél tovább élénk színt mutatna. Fejlesztettek ki erre már külön samponokat is, hogy a szín tartósan fedje be hajszálainkat, azonban léteznek erre különböző otthoni praktikák is.

Színnel a színért, akár így is hívhatnánk ezeket a csodamódszereket. A feketére vagy sötét barnára festett hajat például leszűrt fekete tea főzettel lehet még élénkebbé tenni. A vörös hajzat ápolásához tegyünk narancsolajat a balzsamunkba, kitűnő fényt fog adni frizuránknak. A szőkére pedig egy fél citrommal gazdagított kamillás öblítést alkalmazzunk, ragyogni fognak tőle a szőke tincsek.

Ha folyamatosan festjük hajunkat, és nem ápoljuk megfelelően, sajnos idővel töredezetté és szárazzá válik, és elindulhat akár egy nagyobb fokú hajhullási folyamat is. Abban az esetben, ha a hajfesték károkat okoz hajunk szerkezetében, illetve hajhullást idéz elő, azonnal abba kell hagyni használatát. Amennyiben hajunk nem regenerálódik, és a kopasz részek megmaradnak, a már ismert és biztos megoldáshoz tudunk fordulni, a hajátültetéshez. Ez az eljárás visszaadja régi frizuránkat, melynek ápolásáról a továbbiakban is gondoskodnunk kell.

 

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajszínek

0 Komment

Bár a drogériákban roskadásig pakolják tele a különböző színvariációjú hajfestékekkel a polcokat, mégis, be kell ismernünk, a természet alkotta hajszínek palettája sokkal kiterjedtebb, gyakorlatilag végtelen variációkat tartalmaz. De mi felelős pontosan azért, hogy milyen árnyalatú hajjal áldott meg minket a sors?

Hajunk és bőrünk színéért az úgynevezett MC1R gén – Melanocortin 1 receptor - a felelős. Ennek a génnek az apró eltérései miatt létezik annyiféle haj- és bőrszín. Eredetileg az első embereknek fekete hajuk volt. Az ősi, afrikai génekben nem lelhetőek fel eltérések, az MC1R fehérjemolekulái tökéletesen működtek és állandóan termelték a bőr és haj színében a sötét pigmenteket. A fekete embereknek a mai napig ennek köszönhető színük, míg észak felé haladva az egyre több génváltozás felhalmozódása miatt ez a fehérjemolekula már nem funkcionált tökéletesen, így kialakult az európai népre jellemző világos bőr-és hajszín. Még északabbra haladva, a skandináv népeknél olyan eltérés-halmozódás következett be, hogy a bőr még világosabb lett, és a szőkés haj vált jellemzővé ezen vidékeken.   

Az MC1R génnek Európában találhatjuk a legtöbb – szám szerint minimum 7 – variánsát, emiatt itt a legszélesebb a haj- , bőr-, és szemszín választék.

A legtöbb ember barna hajszínnel rendelkezik, hiszen ez a legelterjedtebb, legerősebb génhordozó szín, ezzel szemben a szőke hajszín jövője kérdéses, mert még mindig igen kevesen hordozzák magukban a természetes szőkeséget meghatározó gént.

Akár szőke, akár barna, vörös vagy fekete, sajnos egy dolog minden hajzatot fenyeget, színtől teljesen függetlenül, mégpedig a hajhullás. A hajhulláshoz rengeteg ok vezethet, többek között lehet öröklött, vagy valami külső tényező által bekövetkezett kopaszodás. Bármi is áll a háttérben, sürgősen szakszerű segítséghez kell fordulnunk. Van, amikor segítségünkre lehet egy mezoterápiás kezelés, de az is előfordulhat, hogy már csak a biztos sikert nyújtó hajátültetés adhatja vissza régi, szőke, barna, vörös vagy fekete frizuránkat. 

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed