Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jön a tavasz!

0 Komment

Egyre gyakrabban süt a nap, lassacskán már a melegét is érezzük. És nem csak a naptár szerint lépünk át a következő évszakba, hanem a madarak napról napra hangosabb éneke is arra ad okot, hogy elhiggyük: jön a tavasz! De mit jelent ez szervezetünkre nézve?

A tavaszi fáradságot szinte mindenki ismeri, de a legtöbben nem tudják, hogy mi lehet az oka. Ugyanez igaz a tavaszi hajhullásra is, pedig a kettő nem is áll annyira messze egymástól. Jóllehet, nem teljesen ugyanazon okok állnak a háttérben, mégis, a megoldás mindkettőre nagyon hasonló.

hajhullás tavasz tavaszi hajhullás tavaszi fáradtság vitamin vitaminhiány A-vitamin cink vas diéta hairhungary prp prp-terápia mezoterápia hajkezelés átmeneti hajhullás

A tavaszi fáradtságot főként az eredményezi, hogy az ekkor uralkodó fényviszonyok sokkal gyorsabb ütemet várnának el szervezetünktől, mely még mindig a „téli időszámításra” van beállítva. Az átállás pedig borzasztóan fárasztó folyamat. Emellett nem mindegy a téli tápanyagbevitelünk sem, mely ilyenkor szintén lecsökkenti az energiaszintünket.  

A tavaszi hajhullást is főként a lecsökkent vitaminszint okozza, többnyire A-vitamin-, vas- vagy cinkhiány állhat a háttérben, melyeket a téli hónapokban kevésbé tudunk pótolni csak a táplálkozással. Mindkettő probléma megoldására fontos, hogy pótoljuk ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint a sok esetben tavaszra időzített, gyors lefolyású diétákat is kerüljük el messziről.

De honnan lehet tudni, hogy a hajhullásunk „csak” a tavasz eljövetelének köszönhető, vagy más, nagyobb gond eredményezi az egyre gyarapodó hajszálszámot fésűnkben? A tavaszi hajhulláshoz hasonló problémákat okozhat ugyanis a sok stressz, de akár hormonális zavar is állhat a háttérben. Az olyan gócos gyulladások, mint például a fog- vagy mandulagyulladás is eredményezhetnek ilyen típusú hajgyérülést.

Nagyon fontos éppen ezért, hogy ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, forduljunk szakértő segítséghez. A tavaszi hajhullás csak átmenetileg okoz gondokat, sok esetben magától helyreáll a szervezet rendje, de persze nagy segítséget nyújtunk neki, ha pótoljuk a vitaminokat. Viszont a többi esetben csak akkor lesz átmeneti a hajhullás, ha a kiváltó okokat megszüntetjük, orvosoljuk.

Hajzatunk regenerálódásához, a megmaradt hajszálak erősítéséhez nagy segítséget jelenthet a PRP-terápia, illetve a hajas fejbőr tápanyag-ellátottságát és vérkeringését javítja a mezoterápia, mely kezelések kifejezetten javasoltak a fent említett, átmeneti hajhullások esetén.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Tavaszi hajfáradtság

0 Komment

Akármennyire is furcsán hangzik, bizony nem csak tavaszi fáradtság létezik, hanem ezzel együtt hajzatunkat tekintve is jelentkezhet egyfajta kimerültség. Ahhoz, hogy ez ne okozzon problémákat, inkább elébe kell mennünk ennek az állapotnak, és úgy kell felkészítenünk frizuránkat az évszakváltásra, hogy ne járjon sok negatívummal.

A hónapok óta tartó hideg megviseli hajszálainkat, nem beszélve a folyamatos hideg-meleg ingadozásról, melyet a fűtött helyiségekkel okozunk. Ezt tetőzi még az is, hogy a természetes vitaminokból lassan már kiürül szervezetünk, alig várva, hogy végre meginduljon a szezon, mely ismét táplál minket mindenféle jótékony vitaminnal.

Hajzatunk is megsínyli tehát az elmúlt időszak hiányosságait, éppen ezért jobban tesszük, ha kielőzzük azt, hogy a tavasszal járó, változó hatások képesek legyenek megrongálni frizuránk állapotát. A legjobb módszer, ha magasabb hangsúlyt fektetünk az ápolásra, és a sampon mellett használunk tápláló pakolásokat is. Nagyon sok otthon elkészíthető kence létezik, melyeket kifejezetten tavaszra állítottak össze. Ezen kívül bővítik a lehetőségek számát a különböző hajöblítők, hajápoló tejek, kifésülést segítő spray-k és igényeink szerinti olajakat tartalmazó hajápolók is.

Amennyiben viszont nem megfelelő vagy elegendő a haj táplálására fordított figyelem, sajnos jelentkezhet a sokakat érintő, tavaszi hajhullás. Ez egy nagyon kellemetlen folyamat, azonban nem kell nagyon megijednünk tőle, hiszen egyébként természetes, csak persze megelőzhető. A tavaszi hajhullás átmeneti állapot, viszont nagyon meg tudja keseríteni az ember életét. Az pedig, hogy hajzatunk ismét a régi állapotába kerüljön, sokkal nagyobb erőfeszítésbe kerül, mint megelőzni az egész problémát.

Nem szabad összetévesztenünk azonban a tavaszi hajhullással azt a fajta hajgyérülést, melynek nagyobb gondok állnak a hátterében. Ha nem múlik el hamar az évszaknak betudható hajhullás, akkor más lehet a baj. Lehet szó hormonális problémáról, betegségről vagy épp a genetikáról, és még sorolhatnánk. Ilyen esetekben nem elég az otthoni ápolás, hanem muszáj szakember segítségét kérünk. Az öröklött jellegű kopaszodást például nem tudja megoldani semmi véglegesen, csak a hajátültetés.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Év végi fáradtság

0 Komment

Újra eltelt egy év, és ilyenkor, a nagy ünnepi készülődésben mindenki nagyon elfárad. Az egész éves munka, a sok rohangálás és az ünnepek miatti utolsó hajtás igencsak ki tudja venni az ember energiáját, még akkor is, ha örömmel várja az év végét.

Ilyenkor muszáj szusszannunk egy picit, és a nagy kikészülést bizony ki kell pihennünk, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor annak bizony hosszú távú kárai is lesznek. A fáradtság, az alvatlanság ugyanis nagyon rossz dolgokat tud eredményezi testünkben, és kihat egész szervezetünkre.

Ilyenkor minél fáradtabbak vagyunk, annál nehezebben fog menni a pihenés is. Gond lesz anyagcserénkkel, egyre nyúzottabbnak érezzük magunkat, és külsőnkben is elindul a változás, sajnos rossz irányba. Akinek nem működik 100%-on az immunrendszere, annak elegendő egy kisebb túlterhelés is, és nagyon könnyen elkapja az ilyenkor amúgy is fenyegető betegségeket.

A legyengült szervezet pedig tovább terjeszti magában a negatív energiákat. Nehezen gyógyul, és olyan problémák is előjönnek ilyenkor már, mint például a hajhullás. Az ilyenfajta hajhullást persze meg lehet állítani, de sajnos nem egyből lesz meg ennek a látszatja. Az elfáradt szervezetben ugyanis a hajhagymák működése is másképp zajlik, ezért hajzatunk először fakó, élettelen lesz, majd igencsak gyérülni kezd. Amennyiben teszünk az ellen, hogy testünk ilyen gyenge legyen, persze ez az állapot is visszafordítható.

Először is, pihenjük ki magunkat! És ez nem csak egy napos relaxálást jelent, hanem bizony be kell vezetnünk életünkbe olyan kikapcsolódásokat, melyek pihentetőek számunkra, és a további hétköznapokon is be tudjuk iktatni őket. Másodszor nagyon fontos, hogy odafigyeljünk étrendünkre, egészséges táplálkozással ugyanis hozzá tudjuk juttatni szervezetünket a megfelelő vitaminokhoz, melyek erősítik az immunrendszerünket.

Ha a fent leírtakat megtesszük, a hajhullás is meg fog szűnni, és idővel visszaáll minden az eredeti kerékvágásba. Amennyiben más áll a hajhullás hátterében, mindenképpen szakértő segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy problémánk megoldódhasson. Ugyanis vannak olyan esetek – mint például az öröklött kopaszodás -, melyeknek hátterét nem tudjuk megoldani, ilyenkor csak más segítség jöhet szóba, ami lehet egy kezelés, vagy a végleges eredményt adó hajátültetés.   

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed