Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új hajdivatok

0 Komment

Minden évnek megvannak a saját adottságai a divat terén. Mivel a fesztiválok korszakát éljük, ezért a legtöbben most arra szavaznak, legyen minél kócosabb, természetesebb és bolondosabb a frizura. Na de mire számíthatunk, mit okozunk ezzel hajunk állapotának?

Attól függetlenül ugyanis, hogy a természetes kócosságra törekszünk, ezt sok esetben csak úgy érhetjük el, hogy ugyanúgy használunk káros hajfixálókat és hajformázókat, mint egy szoros konty vagy egy „éppen most léptem ki a fodrásztól” frizura esetében.

A legújabb őrületben nem göndörítővel próbálnak fürtöket varázsolni a hosszú hajba, hanem egyszerűen a hajszárító segítségével készítenek hullámokat, ami azt jelenti, hogy megtördelik a hajszálakat. A kócosság eléréséhez valódi kócolásról van szó, a fésű ilyenkor nem játszik központi szerepet. Márpedig ettől sajnos hajszálaink előbb vagy utóbb szintén meg fognak törni. A színesítő kréták és spray-k pedig már csak habok a tortán. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy az effajta frizurák készítése között mindig hagyjunk néhány nap pihenőt, és ebben a néhány napban fektessünk több energiát abba, hogy megfelelő ápolást kapjon egész hajzatunk.

Akár vásárolt termékekkel, akár otthon elkészíthető pakolásokkal kényeztethetjük ilyenkor frizuránkat, figyeljünk oda, hogy mindig a saját hajzatunknak, illetve a hajunkkal felmerülő problémáknak megfelelő módszereket alkalmazzunk. És, ha a fenti frizurák közül választottunk egyet az estére, hazaérkezés után mindenképpen foglalkozzunk még hajunkkal, ha lehet, mossuk meg, fésüljük ki, hogy egészségesebb állapotban lehessen.

A hajzat amúgy is könnyen szárad ki és törik meg, hiszen rengeteg olyan hatás éri, melyek nem tesznek jót állapotának. Ha nem figyelünk oda, akkor sajnos olyan gondok is előjöhetnek, mint a töredezettség, a fénytelenség, a hajszálak elvékonyodása és legrosszabb esetben a hajunk hullása.

Segítségünkre lehet utóbbi kezelésében például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés, melyeknek köszönhetően hajhagymáink működése és az egészséges hajnövekedés sokkal gyorsabban visszaállhat. Másfajta hajhullás esetében viszont lehetséges, hogy csak a hajátültetés jelenthet megoldást. Ahhoz, hogy kiderítsük, mi áll a hajhullás hátterében, és mit tehetünk ellene, forduljunk minél előbb szakemberhez!

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Victoria Beckham rossz formában

0 Komment

A Spice Girls egykori énekesnője mindig is törekedett arra, hogy külseje makulátlan legyen. Ügyelt az öltözködésére, a frizurájára, a magas sarkú cipőkről pedig szinte mindenkinek ő ugrik be Sarah Jessica Parker mellett. Most azonban úgy tűnik, hogy kissé túlzásba vitte a jó kinézetért folytatott harcát, és inkább az ellentétét kezdi elérni örökös önsanyargatásával, mint amit szeretne.

Természetesen érthető, hogy az egyik legszexibb pasinak kikiáltott sport- és most már divatsztár, David Beckham mellett ennyire jól akar kinézni Victoria, azt azonban neki is észre kellene vennie, hogy az egészséges határt már rég átlépte.

Ahhoz ugyanis, hogy a legújabb divat szerint öltözködhessen, és a lehető legkisebb méretű ruhák jöjjenek fel rá, valóban alig eszik valamit. A mindig is vékony futballsztár feleség most már annyira karcsú, hogy ez lassan sokkal rosszabbul néz ki, mintha némi felesleg lenne rajta.

A kemény diéta sajnos mindenkinél meghozza idővel a velejáró negatív hatásokat, melyek egyre inkább szembetűnőek lesznek. Pedig nem árt, ha vigyázunk ezzel! A folytonos önsanyargatás egyik leggyakoribb velejárója ugyanis a hajhullás. A nem egészségesen vezetett diéta rengeteg esetben tudja okozni a hajhagymák megfelelő működésének leállását, mely azt hozza magával, hogy a hajzat egyre élettelenebb lesz, és bizony egyre több hajszál hullik ki, egy általános gyérülést okozva ezzel.

Az ilyen fajta hajhullás csak abban az esetben megállítható, ha észbe kapunk, és változtatunk étkezési szokásainkon. Muszáj, hogy bevigyük szervezetünkbe a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokat, vitaminokat, hiszen a frizuránkat nem csak kívülről kell táplálni. Amennyiben képesek vagyunk felhagyni a drasztikus diétával, hamarosan újra beindulnak azok az egészséges folyamatok, melyek felelősek a hajzatunk állapotáért is. Persze nagyon hosszú idő kell ahhoz, hogy a frizuránk regenerálódjon, ilyenkor egyes esetekben ajánlott olyan kezelések bevonása, mint például a mezoterápia, melynek segítségével hamarabb érhetjük el a kívánt állapotot.

A híresség is jobban tenné, ha észrevenné a fenyegető jeleket, és átállna egy sokkal egészségesebb életmódra, mert sajnos, ha nem teszi, akkor komolyabb károk is keletkezhetnek. Maradandó kopasz foltok esetén pedig nem is lehet mit tenni, csak a hajátültetés képes megoldani a problémát. De reméljük, Victoria idáig nem jut el diétájával.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Dögös szemöldök

0 Komment

Bár sokáig az volt a divat, hogy minden hölgy olyan vékonyra szedte szemöldökét, amennyire csak lehetséges volt, illetve sajnálatos módon a csak tetovált szemöldök is teret nyert egy időre, ma ismét a vastagabb, dús, formás szemöldök van terítéken, és valljuk be, ez a természetesség a legdögösebb ezen a téren.

Sajnos azonban sokan vannak, akiknek valamilyen oknál fogva – ez lehet genetika is, vagy egyszerűen a korai öregedés jele, és persze a fent említett divatok túlzott követése – gyérebb és silányabb ez a szőrzetük, és bármit tesznek vele, sajnos nem lesz szebb a végeredmény. Szemceruzával ugyanis egyszerűen nem vagyunk képesek olyan szemöldököt rajzolni, mely természetesnek hatna, ráadásul nagyon ügyesnek kell lennünk ahhoz, hogy egyáltalán valahogy kinézzen még akkor is, ha ezt a kifejezetten erre való kis fésű segítségével próbáljuk meg. Ha pedig tetováltatni járunk a dúsabb kinézetért, sajnos az azt eredményezi, hogy idővel még inkább ritkulni fog szemöldökünk szőrzete.

Éppen ezért érdemes megfontolnunk a szemöldök beültetést, mely nem csak vastagabb és formásabb szemöldököt eredményez, hanem mindezt úgy teszi, hogy a lehető legtermészetesebbnek hasson. Nem is lehetne más, hiszen az eljárás során saját, tarkótáji hajzatunkból ültetnek át hajszálakat, gondosan ügyelve arra, hogy tartsák a szemöldökszőrök irányát.

A beavatkozás után természetesen szükséges lesz majd a szemöldökünk folyamatos karbantartására, hiszen a beültetett szálak növekedése valamennyire eltér a szemöldök szőrzet növekedésétől. De valljuk be, épp, mint ahogyan a formázás miatt kiszedjük az egyes, rossz helyre nőtt szálakat, az sem jelent több időt és elfoglaltságot, hogy az új, beültetett szemöldökünket vágjuk, igazítsuk. Sőt, egy idő elteltével, mivel a beültetett szálak alkalmazkodni fognak jelenlegi helyükhöz, már egyre kevésbé kell erre figyelni.

A végeredmény pedig mindenki számára tetszetős lesz, akár magunkról, akár a külvilágról beszélünk. Arcunk visszakapja igazi karakterét, személyes báját, hiszen a szemöldök az egyik legmeghatározóbb része. Emellett pedig új szemöldökünk nem csak dögös lesz, hanem természetes is. A HairHungary Klinika személyes konzultációra várja mindazokat, akik ilyen szemöldökök boldog tulajdonosai szeretnének lenni. 

 

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

+36 70 512 2296
+36 30 883 6103

Fonatok férfiaknak?

0 Komment

Nemrégen mutattuk be egy korábbi cikkünkben, hogy milyen változások indultak meg 2015-ben a férfi frizura divatjában. Akkor még kérdőjelekkel vártuk, hogy mit hoz majd az idei év, miben tér majd el, vagy éppen mit visz tovább, de erre az új őrületre még mi sem számítottunk.

Az egyik legfrissebb divat szerint ugyanis trendi lesz a férfiaknál is a hajfonat. És most nem apró, afro fonásról beszélünk – ami szintén ízlés kérdése, kinek tetszik, és kinek nem -, hanem igazi fonott tincsekről. A félhosszú, illetve hosszú hajzatnál egyre jobban terjed ez az újítás, ami valljuk be, igencsak meghökkentő.

Természetesen mindenki azt a divatot követi, amelyiket csak szeretné, de azért ez mégiscsak inkább a hölgyek körében volt eddig látható. Persze a nemek sajátosságai és divatjai az elmúlt évek során nagy mértékben keveredtek egymással, és éppen annyi férfias dolgot vettek át a lányok, mint amennyi feminin változást észlelhetünk a férfiaknál, azért jó lenne, ha egy egészséges határvonal maradna az erősebb és a gyengébb nem között.

Továbbá, ha gyakran hordanak majd ilyen fonást frizurájukban a férfiak, azt bizony hajzatuk is megsínyli idővel, ugyanis nem tesz jót a hajhagymáknak. Persze ez nem azt jelenti, hogy senki ne merjen fonatot hordani, mert veszélyes, de nem árt finoman bánni tincseinkkel. Főképp azért nem, mert nagy számban érinti a férfiakat az öröklött jellegű kopaszodás, melyet csak gyorsítunk az effajta roncsolásokkal.

Ráadásul a genetikai eredetű hajhullásnál sajnos nincs esély arra, hogy a kihullott szálak maguktól visszanőjenek. Ilyen esetekben csak a hajátültetés tud segíteni, mely nem csak visszaadja régi frizuránkat, de eredménye végleges is. Persze ezek után is óvnunk kell hajszálainkat, hiszen az lehet, hogy a hormonok már nem, de mi magunk attól még károsan hatunk frizuránkra.

A fent említett fonatok készítésénél például ügyeljünk arra, hogy minél lazábban fogjuk össze tincseinket, és semmiképp se fonjuk szorosra hajunkat. Emellett kerüljük a kémiai anyagokat, az erős zseléket, melyek szintén károkat okozhatnak hajszálainkban. Végül, de nem utolsósorban csak rövidebb ideig hordjuk fonatban a hajunkat, legkésőbb alvás előtt szedjük szét, hogy hajzatunk és fejbőrünk is tudjon pihenni!

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Idei sapkadivat

0 Komment

Mint minden öltözéknél, a sapkák terén is változik a divat szinte évről évre. Most nem csak azt fogjuk megvizsgálni, hogy milyen stílusú fejfedők hódítanak az idei télben, hanem azt is, hogy mi a legjobb hajzatunknak, illetve hogyan viseljük hajunkat a sapka alatt úgy, hogy ne kelljen búcsút intenünk a gondosan elkészített frizurának.

Még mindig nem vesztették aktualitásukat az usánka sapkák, melyeknek köszönhetően nem csak fejünket, hanem füleinket és nyakunkat is eldughatjuk a zord hideg elől. Ez minél prémesebb belül, annál melegebb és persze annál szebb is.

A kötött sapik is újra hódítanak, főleg, ha pár csillogó kiegészítő díszíti őket. Nagy elismerésnek örvend az is, ha a fejfedő és a sál ugyanolyan színű és ugyanabból az anyagból készült. A kötött sapkák választéka kimeríthetetlen, azonban a leginkább kedvelt változatai a nagy, bő, hátrahajló darabok.  

Ha laza frizurát hordunk, akkor megelőzhető, hogy tönkretegye elkészített hajzatunkat ez a ruhadarab, ha viszont összekötött copfot szeretnénk épp viselni, azt is megtehetjük. Egyetlen szabályt kell ilyenkor betartani, méghozzá azt, hogy a copf ne a sapka alá kerüljön – ami esztétikailag is zavaró -, hanem ott fogjuk össze hajunkat, ahol a fejfedő már véget ér. Ez nem csak praktikus, de divatos megoldás is.

Akármilyen stílust választunk sapkák terén, egy nagyon fontos dolgot nem szabad elfelejtenünk. Amellett, hogy ezek a téli kiegészítők védik hajunkat a hideg időtől, a kíméletlen széltől, arra is oda kell figyelnünk, hogy amint meleg helyiségbe érünk, vegyük le őket. Ugyanis ha magunkon hagyjuk, akkor fejbőrünk be fog izzadni, ami ha egyre gyakrabban fordul elő, akkor bizony nem várt károkat is okozhat.

Ebben az időszakban tehát fokozottan kell figyelnünk hajunk ápolására, a haj megfelelő védelmére. Amennyiben mégis észlelünk kiszáradást, korpásodást, vagy a szokásosnál eltérő mértékű hajhullást, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ott már más problémáról is lehet szó. Gondunkat megoldhatja a kiváltó okok megszüntetése is, de persze ez nem mindig elég, ilyenkor kerülhet szóba az egyes készítmények és kezelések alkalmazása, vagy ha más nem segít, akkor a biztos és végleges hajátültetés.

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed