Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az augusztusi londoni Olimpián szerencsére kis hazánkat egyre népesebb tábor fogja képviselni. Nem árt azonban tudni, hogy a kemény felkészülés és a maximális koncentrált erőbedobás miatt testünket hosszú távon nem várt hatások érhetik. Kiváltképp igaz ez a genetikai kopaszodásra hajlamos sportolókra.

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen az egészséges és kiegyensúlyozott élethez. Az Olimpiára készülő sportolók megterhelése egy átlagos edzéssel összehasonlíthatatlan. Néhány fizikai tevékenység ráadásként hormonális változásokat idézhet elő melyek az androgén kopaszodásra hajlamos férfiak és nők esetében előrehaladott hajhulláshoz vezethetnek.

hajbeültetés hajhullás kopaszodás hajátültetés fue2 safesystem hairhungary DHT tesztoszteron Olimpia LondonSzámos fiatal hazai és külföldi sportolón figyelhetjük meg ennek jeleit. Ez főként abból adódik, hogy a tesztoszteron fontos szerepet játszik a szervezet energia-háztartásában, a koncentrációban és funkciókat lát el izomzatunkban is. A tesztoszteron hormon ez mellett kölcsönhatásba lép a hajhagymákkal is. Mivel fő metabolitja a DHT felelős a hajhagymák gyengüléséért, érthető, hogy a genetikai kopaszodásra hajlamos sportolóknál nagyobb esély van korai hajhullásra. Egy angol hajklinika szerint első sorban a rövid intenzív és pörgős sportágakban jeleskedők számolhatnak megnövekedett tesztoszteronra, mint például a súlyemelők, rövid távú sprinterek vagy akár a távolugrók.

Szerencsére az androgén jellegű hajhullásra már van megoldás! A HairHungary klinika elkötelezett híve annak, hogy az ilyen problémákkal küszködő sportolókon segítsen. Már több sportág neves képviselője volt „vendége” a klinikának, a kezelések pedig egytől egyig sikeresen zárultak. A kombinált és testre szabott általános kezelési tervek mellett végső megoldás nyújt az úgynevezett SafeSystem-FUE hajátültetési eljárás. A tarkótáji területről ugyanis nem hullik ki soha a haj, mert az itt található hajszálak ellenállnak a DHT hatásának. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a hajtranszplantáció, azaz a hajátültetés során.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a hajbeültetés lehetőségéről!
HairHungary Klinika
hairhungary.hu

Ingyenes konzultáció, előjegyzés:
Tel.: (30) 552 0940

12
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed