Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zónás hajhullás

0 Komment

A legtöbbször, ha hajhullásról beszélünk, általában vagy a genetika a hibás, és ilyenkor maradandó kopaszság kezd kialakulni, vagy átmeneti hajhullással állunk szemben, amikor segítségünkre lehetnek egyes szerek, kezelések, legjobb esetben pedig akár tápláló hajpakolások is megoldhatják problémánkat. A zónás hajhullás azonban egyik csoportba sem sorolható.

A zónás hajveszés hátterében szintén több kiváltó ok  állhat, azonban egy azonosság minden esetben megfigyelhető, méghozzá a hajhullás formája. Ilyen esetekben ugyanis mindig foltokban jelentkezik a kopaszodás, és sajnos, az érintett területeken a legtöbb esetben nem is nő vissza a hajzat.

Ilyen típusú hajhullás kialakulhat pszichológiai problémák következtében, illetve ide köthető a trichotillománia is, amikor kényszeres hajtépkedésről beszélünk. Szintén zónás hajhullást eredményezhet valamilyen helyi fertőzés a fejbőrön, és ugyancsak ezt a következményt válthatja ki az olyan gócos gyulladások többsége, mint például a fog- vagy mandulagyulladás.

hajhullás kopaszodás öröklés genetika zónás hajhullás átmeneti hajhullás hajkezelés hajátültetés hairhungary kedvezmény betegségek

Sajnos ezen felül meg kell említenünk még a hormonális problémákat is, melyek általában inkább átmeneti hajhullást okoznak, de néha bizony komolyabb gondokat is eredményezhetnek. Szintén zónás hajhullás indul meg, ha valaki valamilyen autoimmun betegségben szenved, és sajnos sok esetben okoz ilyen fajta hajveszteséget a kemoterápia is.

A fent leírt okokban leginkább az a közös, hogy ezek többsége egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen orvosolható probléma, és a hajhullással szintén nem tudunk tenni semmit sok esetben. A maradandó kopasz foltok azonban nem csak a külsőt tehetik tönkre, hanem ilyenkor bizony komoly lelki traumákat is eredményezhetnek.

A hajátültetés köztudottan alkalmazható eljárás olyankor, amikor a hajzat hullása után nem tapasztalható újabb haj növekedése. Az öröklött jellegű kopaszodás több szakaszában is tökéletes és végleges megoldást tud nyújtani, és nagyon sokszor a zónás hajhullásnál is alkalmazható ez a beavatkozás. Azonban ez sajnos nem minden esetben lehetséges, hiszen nem mindegy, hogy a hajzat honnan és milyen mértékben hiányzik, ezért érdemes szakember segítségét és véleményét kérni, hogy milyen lehetőségeink vannak. Ezt ne csak zónás, hanem egyéb hajhullás esetében is tegyük meg minél hamarabb, hiszen elképzelhető, hogy egyes hajkezelések, vagy a hajátültetés gyógyírt jelenthetnek problémánkra.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Figyeljünk a haj változásaira!

0 Komment

Már beszéltünk arról, hogy szinte minden, a szervezetünkben végbemenő, nagyobb változás megmutatkozik a frizuránkon is, legyen szó pozitív vagy negatív dolgokról. Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk minden jelre, hiszen lehetséges, hogy nagyobb betegségtől vagy csapástól óvjuk meg magunkat.

Persze ilyenkor ősszel eleve változik a szervezetünk, és a szezonális hajhullás teljesen természetes. Azonban, ha a hajveszteség nagyobb mértékű, mint a normális, illetve több, mint egy-másfél hónapig tart, akkor bizony más lehet a háttérben.

Arról is esett már szó, hogy a sok stressz magában is okozhat hajhullást, azonban nagyobb gondokat is eredményezhet. A felgyülemlett stressz mértéke a kortizol hormon szintjét is befolyásolja, ami bizony felelős lehet a szívbetegségek kialakulásáért, és a szívrohamok előfordulásáért is.

Ilyen módon a szívbetegségek előfordulásának kockázatát elég jól meg lehet állapítani a hajzatunk állapotából és vizsgálatából, hiszen ha túl magas a kortizolszint, akkor a haj növekedése nagyon lelassul, szinte úgy tűnik, mintha teljesen megállna a folyamat. Ez mindenképpen veszélyt jelez, és érdemes orvoshoz fordulnunk kivizsgálásért.

A hajzatunk állapotának romlása még rengeteg más problémára is utalhat, éppen ezért nem szabad szemet hunynunk felette. Ráadásul, amikor már látható a probléma, az bizony megjelenésünkre is rányomhatja bélyegét, és egy mindennapos kellemetlenséggel kell szembenéznünk.

A hajhullás, illetve a hajzat egyéb problémái általában megoldódnak akkor, ha a kiváltó okokat megszűntetjük vagy orvosoljuk. Ha nagyobb mértékű hajgyérülésről van szó, akkor érdemes emellett még olyan segítségekkel támogatni hajzatunk regenerálódását, mint például a mezoterápia vagy a prp-kezelés.

Előfordul azonban, hogy a kopaszodásnak nincsen semmi más oka, csak a genetika. Az öröklött hajhullással pedig bármit is szeretnénk kezdeni, sajnos ellenszere nincs. Megoldása azonban van! A hajátültetés ugyanis azok számára is képes visszavarázsolni a régi frizurát, akiknek más nem oldja meg gondjukat.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kopaszodás foltokban

0 Komment

Mint azt már tudjuk, a hajhullásnak és a kopaszodásnak rengeteg különböző oka lehet, és sokszor nehéz megkeresni azt, mi váltotta ki ezt a kellemetlen állapotot, folyamatot. Sok esetben azonban segítségünkre lehet az, hogy milyen formában jelenik meg a kopaszodás, hiszen ezt figyelembe véve szűkíthetjük a kört.

A foltos hajhullás hátterében nagyon sokszor egy autoimmun bőrbetegség áll. Ezt alopecia areata-nak hívják, és sajnos nem látható előre kialakulása. Ebben az esetben a testünk összezavarodik, és immunrendszerünk testidegen anyagként kezdi kezelni a hajtüszőket. Ennek következtében ellenanyagot termel, mellyel elpusztítja azokat, így a hajzat foltokban kihullik. Ez a fajta kopaszodás sima, kerek foltokat hagy fejünkön, nem jár hegesedéssel. Kezelésére szteroidos injekciókúrát szoktak alkalmazni, de sajnos ez tulajdonképpen csak lassítja a hajhullás folyamatát, illetve az esetlegesen visszanőtt hajszálak is könnyen kihullhatnak újra.

Mivel a hajzatunk központi szerepet tölt be kinézetünk kapcsán, így természetes, hogy a fent említett károk igencsak megviselik az embert. Mind pszichésen, mind pedig szociálisan gondokat okozhat a kopasz foltok megjelenése, így nagyon fontos, hogy nem csak a betegség tüneteivel, hanem a miatta kialakult velejárókkal is foglalkozzunk.

Amennyiben a betegséget sikerül kezelni, viszont a hajhullás már visszafordíthatatlan, segítséget jelenthet a hajátültetés. Ez azonban ebben az esetben tényleg csak akkor lehetséges, ha van olyan donorterület, melyen a hajtüszők épek, és nem érintették őket az immunrendszer téves hatásai.

Bármilyen elváltozást észlelünk magunkon a hajzat területén, nagyon fontos, hogy minél előbb forduljunk szakemberhez. Ezzel sok esetben sikerül megelőzni a nagyobb bajt, vagy ha már ezt nem tehetjük meg, a gyors segítség még képes néha visszafordítani a kellemetlen következmények kialakulását. Semmiképp se adjuk fel, hiszen láthatjuk, hogy sokszor abban az esetben is találunk még megoldást, ami már kilátástalannak tűnik.  

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Betegség a háttérben

0 Komment

Volt már szó olyan különleges betegségekről, melyeknek velejárója, vagy éppen a kiderítésükben segítséget adó kellemetlenség maga a hajhullás. Nem beszéltünk azonban még a lupuszról, ami szintén eredményezhet hajhullást is.

A lupusz egy ritka, gyulladásos betegség, melynek során a test saját szervei és szövetei ellen fordul az immunrendszer, tehát az autoimmun betegségek közé sorolhatjuk. Rengeteg szervet érinthet ez a kór, köztük például a veséket, a szívet, a tüdőt, az ízületeket és a bőrt is. Attól függően, hogy melyik szerveket támadja meg, a tünetei is eltérők lehetnek.

Az egyik ilyen tünet a hajhullás is, mely ebben az esetben foltos hajgyérülést jelent. A téves identitású, túlbuzgó immunsejtek megtámadják a hajzatot, és mivel ez a fajta kopaszodás hegesedéssel jár, sajnos a kihullott szálak területén már nem nő vissza új haj. Amennyiben a hajhullás enyhe és nem számottevő, érdemes kipróbálni egy új frizurát annak érdekében, hogy a kopasz foltok takarva legyenek. A kicsit rövidebb hajzat például erősebbnek tűnik, és könnyebben elrejti a károkat.

A betegség kezelésére több orvosság is rendelkezésre áll, de ezek általában csak tüneti kezelések. Az immunrendszer elnyomása mellett olyan újabb eljárásokkal kísérleteznek, melyek újraépíthetik aztán az immunrendszert. Emellett ha a beteg odafigyel magára, és helyes étrendet követ, távol tarja magát a káros szenvedélyektől, illetve rendszeres testmozgásba kezd, már sokat tett azért, hogy jobban lehessen.

Olyan esetekben, mikor a hajhullás okozta kopasz foltok helyén nem képes a hajzatunk kinőni már, segítséget jelenthet a hajátültetés. Természetesen ez csak akkor lehetséges, ha van megfelelő donorterület hozzá, de a beavatkozás segítségével nem kell elfogadnunk a maradandó kopaszságot. Mivel a hajhullás mögött rengeteg különböző ok, köztük sok betegség állhat, ezért a legfontosabb először az, hogy kiderítsük, mi is ez az ok. Ezután, majd ennek függvényében lehet meghatározni azt is, milyen kezelés vagy eljárás segíthet a kopaszodásunkon.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Zenével az egészségért

0 Komment

Köztudott tény, hogy a zene jótékony hatása igen sokrétű. Ha valaki zenét tanul vagy azzal foglalkozik, akkor az nem csak a lelkére, hanem az egészségére is igencsak jó hatással van. Igazából a testi-lelki harmónia egyik kulcsfontosságú eleme a zene.

Rengeteg vizsgálat bizonyította már, hogy a zenehallgatás fejleszti a kognitív képességeket, ezenkívül könnyebbé teheti a nyelvtanulást is. Mélyíti az olyan érzelmeket, mint az empátia, relaxációs hatással bír, nyugtat és pozitív gondolatokat ébreszt. Sokkal könnyebbé teheti a stresszes helyzetek feloldását, illetve azok, akik zenével foglalkoznak, eleve jobban reagálnak a stresszhelyzetekre.

A lelkünkre tehát bizonyítottan pozitív hatása van a zenének, ezzel együtt fontos megemlíteni, hogy bizony az egészségünkre is képes jótékonyan hatni. Nem véletlenül létezik olyan, mint zeneterápia, ami ezt a kettőt összevonva próbál segítséget nyújtani. Akik lelki traumában szenvednek, esetleg függőbetegséggel harcolnak, azoknak ez a fajta terápia képes gyógyírt jelenteni. A zene nem csak az agyi hormonokra hat, hanem képes csökkenteni a magas vérnyomást is. Képes normalizálni az endorfin és az adrenalin hormonok szintjét, és az egész immunrendszerre jótékony hatása van.

Mivel csökkenti a stresszt, szabályozza a vérnyomást és a pulzust, valamint a vérkeringésünket, ezért sok olyan betegséget előzhetünk meg vele, melyeket később nehezebb lenne gyógyítani. A fent említett egészségügyi okok szinte mindegyike vezethet például hajhulláshoz is, ezért bizton állíthatjuk, hogy ha stressz vagy magas vérnyomás okozna kopaszodást nálunk, az bizony megelőzhető azzal, ha a zene központi szerepet kap életünkben. Természetesen hajhullást és kopaszodást ezerféle ok eredményezhet. Ilyen lehet például a genetika, mely esetben nem elég arra törekednünk, hogy testünk és lelkünk harmóniában legyen, hiszen erre már csak szakértő segítség nyújthat megoldást.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed