Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hosi hajban is gólgazdag

0 Komment

A magyar vízilabda-válogatott oszlopos tagja Hosnyánszky Norbert a VB cím megszerzését követően újra ellátogatott a HairHungary klinikára, hogy egy második körös hajátültetési beavatkozáson essen át. Hajkoronája közel egy év múlva lesz tökéletes, mivel a végeredmény ekkora teljesül ki igazán.

Számos hazai és külföldi sportolót követve Norbi is a végleges megoldást nyújtó hajátültetési beavatkozásra tette le voksát, mivel az úgynevezett androgén jellegű örökölt kopaszodásra ez az egyetlen bevált gyógyír. Az első műtétjére még 2011-ben került sor és már az is látványos átalakulást jelentett a kiváló sportember számára. A tökéletes eredmény érdekében most ismét a hazai klinika specialistáira bízta magát, így megkérdeztük miként készült a beavatkozásra, és mi a véleménye a hajátültetési eljárásról.

Mikor kezdett el hullani a hajad és mennyire tört le a tudat, hogy téged is utolért az örökölt kopaszodás?   
Kb. 23-24 évesen vettem észre, hogy egyre több szál marad a fésűmben. Picit zavart, de azért nem lettem depressziós tőle. :-) Természetesen örülök, hogy már van erre megoldás, így éltem is a lehetőséggel.

Mielőtt a hajátültetés mellett döntöttél, kipróbáltál más gyógymódokat is?  
Igen. Különféle samponokat és hajszeszeket, de egyik sem működött.

Magabiztosabb lettél a hajátültetés után?
Igazából nem befolyásolta, csak jobban éreztem magam tőle.

   Hosnyánszky Norbert 2011-ben és első hajátültetése után 2013-ban

Most augusztusban egy második körös műtétre került sor, számoltad a napokat előtte?  
Igen, és kellően felkészültem rá.

Ha visszaemlékszel, fájdalmas volt a beavatkozás?   
Egyáltalán nem, csak kicsit hosszú volt az idő, de ezt is megoldotta a filmnézés. :-)

Mit üzensz azoknak, akik szintén az örökletes kopaszodás áldozatai?   
Fel a fejjel!!! Most már van erre is megoldás. :-)

Hosi válaszai is megerősíthetik azokat, akik esetleg hasonlóan hozzá, szintén az örökölt kopaszodás áldozatai. A fájdalommentes műtét után ugyanis a tarkótáji donorterületről átültetett hajszálak örökké megmaradnak. A kopaszodást okozó DHT hormonoknak ellenállnak és tulajdonságukat megtartják.

Információk a hajátültetésről és a kopaszodásról:
HairHungary klinika
www.hairhungary.hu

> További képek Hosnyánszky Norbertről

Áttörést a hajhullás kezelésében

0 Komment

Áttörést értek el a hajhullás kezelésében a Szegedi Tudományegyetem kutatói. A Bőrgyógyászati és Allergológiai klinikájának laboratóriumában évek óta folyik a kutatás olyan szűrővizsgálat kidolgozására, mely a fokozott hajhullás kezelésében ad segítséget.

A szűrővizsgálat egy genetikai teszt, mely a páciensek gyógyszerek iránti érzékenységét, fogékonyságát vizsgálja, ezáltal a kezelőorvos számára hatékony segítséget nyújthat a megfelelő kezelés kiválasztásában és a kezelési hatékonyság növelésében. A Szegedi Tudományegyetem kutatói által kifejlesztett forradalmi áttörést jelentő teszt ma már mindenki számára elérhető.

A fokozott hajritkulás meglehetősen súlyos és gyakori probléma. A hajhullás mintázata alapján többféle típust különböztetünk meg. A mindenki által jól ismert férfias típusú hajhullás (androgén alopécia) a férfiak esetében a homlok két oldalán és a koponyatetőn kialakuló fokozott hajvesztéssel jár. A férfiak esetében a férfias típusú hajhullás gyakoriságát jól mutatja, hogy átlagosan tízből hét férfi érintett. A nőknél is előfordul férfias típusú hajritkulás, ez esetben a koponyatetőn kialakuló fokozott hajvesztés utalhat a betegség fennállására, mely a nők esetében is igen gyakorinak mondható.

genostella hairgs1 genetikai teszt kopaszodás teszt hajhullás teszt Szegedi Tudományegyetem bőrgyógyászat androgén hajhullás androgén alopécia hairhungary hajklinikaA férfias típusú hajritkulás mintázata férfiak és nők esetében

A Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai klinikájának laboratóriumában évek óta folyik a kutatás a fokozott hajhullás kialakulásához vezető okok feltárása, esetleges genetikai (örökletes) tényezők azonosítása céljából.

A jelenlegi forradalmi áttörést jelentő kutatási eredmény hátterében egy olyan szűrővizsgálati teszt kidolgozása áll (HairGS1 teszt), mellyel nemcsak a fokozott hajhullás kialakulásáért felelős tényezőt lehet azonosítani, hanem azt is meg lehet mondani, hogy mely típusú kezelés lenne hatékony. A HairGS1 teszt tehát a hajhullást kiváltó ok azonosításán túl, a kezelésben is jelentős segítséget nyújthat a kezelőorvos és páciense számára.

genostella hairgs1 genetikai teszt kopaszodás teszt hajhullás teszt Szegedi Tudományegyetem bőrgyógyászat androgén hajhullás androgén alopécia hairhungary hajklinikaA Hair-GS1 teszt fájdalommentes!
Vérvétel nélkül, a száj nyálkahártyájáról vett törlésből is elvégezhető.

A szegedi kutatók által kifejlesztett teszt forgalmazásával a GenoStella Kft-t bízta meg az egyetem. A GenoStella Kft. a forgalmazás tekintetében kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a HairGS1 tesztet csak szakorvosi kérésre, vagy a hajhullás kezelésben kiemelkedő szakmai színvonalon működő partnerek számára tegye elérhetővé. Ilyen magas színvonalú, széleskörű szolgáltatást végző szakmai partner a HairHungary klinika.

Fokozott hajritkulásban szenved és ismerni szeretné az Ön számára legoptimálisabb kezelést? Még dús a haja, de tudni szeretné, hogy később számíthat-e fokozott hajhullás kialakulására? Válassza a HairGS1 tesztet, mely már mindenki számára elérhető.

A tesztről tájékozott szakorvosok listája és földrajzi elérhetősége megtekinthető a www.genostella.hu oldalon, a HairGS1 teszt elérhető továbbá olyan kiemelkedő magas színvonalú szakmai partneren keresztül, mint a HairHungary Clinic Kft (www.hairhungary.hu).

12
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed