Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az alvás és a haj

0 Komment

Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja egészségünket, szervezetünk működését és persze kinézetünket is. Ahhoz, hogy minden rendben legyen, nem csak megfelelő táplálkozásra, hanem többek között bizony rendszeres és kiadós alvásra is szükség van.

Mivel szervezetünkben a legtöbb regenerálódási folyamat szunyókálás közben megy végbe, ezért nagyon fontos, hogy elegendő időt szánjunk a pihenésre. Ugyancsak sokat segít, ha általában ugyanabban az időpontban térünk nyugovóra, hiszen ezzel szervezetünk felállít egy rendszert. A pihentető alvást szolgálja az is, ha lefekvés előtt próbálunk olyan tevékenységekkel ráhangolódni az éjszakára, melyek megnyugtatnak és ellazítanak minket. Ilyen lehet például egy forró fürdő, vagy olyan zene hallgatása, ami jót tesz a lelkünknek.

A rendszeres testmozgás szintén elősegíti a jó és minőséginek nevezhető alvást, és mindenki érezte már azt is, hogy egy természetben töltött nap után mennyivel könnyebben és mélyebben tudott elaludni. Ahhoz, hogy kellemesen kipihenhessük magunkat éjszaka, lefekvés előtt már ne rágódjunk dolgokon, ne aggodalmaskodjunk semmin, hiszen az csak felületes alváshoz és persze rossz álmokhoz vezethet.

Amennyiben problémáink vannak az alvással, az bizony nem csak napjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem külsőnkre is. A leginkább bőrünkön és hajzatunkon észrevehető jelek képesek megmutatni, ha nyúzottak és fáradtak vagyunk. A ráncos, szürke bőr mellett ugyanis a hajunk állapota ilyenkor a legárulkodóbb. A hajszálak könnyen töredeznek, élettelen és fakó lesz frizuránk. Mivel az alvászavarok sok esetben társulnak más problémákkal, mint például étkezési zavarokkal, könnyen kialakulhat egy idő után hajhullás is.

Ahhoz tehát, hogy szép és egészséges hajkoronánk legyen, nem elég, ha különböző kozmetikumokat kenünk a hajunkra. Amennyiben észrevesszük, hogy hajszálaink egyre rosszabb állapotban vannak, nagyon fontos, hogy gondolkozzunk el, min kellene változtatni, és kérjünk szakértő segítséget minél előbb.

Természetesen a hajhullást rengeteg más tényező is okozhatja, ezért fontos odafigyelnünk a jelekre, melyeket testünk ad. Ha a fent leírt problémákhoz hasonló helyzettel állunk szemben, akkor átmeneti hajhullásról beszélünk, mely esetben a kiváltó okok megszűntetése és orvoslása elegendő lehet. További segítséget nyújthat rosszabb esetben az olyan hajkezelés, mint például a mezoterápia, melynek során koncentráltan kapja meg a fejbőr a szükséges hatóanyagokat.

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

Év végi fáradtság

0 Komment

Újra eltelt egy év, és ilyenkor, a nagy ünnepi készülődésben mindenki nagyon elfárad. Az egész éves munka, a sok rohangálás és az ünnepek miatti utolsó hajtás igencsak ki tudja venni az ember energiáját, még akkor is, ha örömmel várja az év végét.

Ilyenkor muszáj szusszannunk egy picit, és a nagy kikészülést bizony ki kell pihennünk, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor annak bizony hosszú távú kárai is lesznek. A fáradtság, az alvatlanság ugyanis nagyon rossz dolgokat tud eredményezi testünkben, és kihat egész szervezetünkre.

Ilyenkor minél fáradtabbak vagyunk, annál nehezebben fog menni a pihenés is. Gond lesz anyagcserénkkel, egyre nyúzottabbnak érezzük magunkat, és külsőnkben is elindul a változás, sajnos rossz irányba. Akinek nem működik 100%-on az immunrendszere, annak elegendő egy kisebb túlterhelés is, és nagyon könnyen elkapja az ilyenkor amúgy is fenyegető betegségeket.

A legyengült szervezet pedig tovább terjeszti magában a negatív energiákat. Nehezen gyógyul, és olyan problémák is előjönnek ilyenkor már, mint például a hajhullás. Az ilyenfajta hajhullást persze meg lehet állítani, de sajnos nem egyből lesz meg ennek a látszatja. Az elfáradt szervezetben ugyanis a hajhagymák működése is másképp zajlik, ezért hajzatunk először fakó, élettelen lesz, majd igencsak gyérülni kezd. Amennyiben teszünk az ellen, hogy testünk ilyen gyenge legyen, persze ez az állapot is visszafordítható.

Először is, pihenjük ki magunkat! És ez nem csak egy napos relaxálást jelent, hanem bizony be kell vezetnünk életünkbe olyan kikapcsolódásokat, melyek pihentetőek számunkra, és a további hétköznapokon is be tudjuk iktatni őket. Másodszor nagyon fontos, hogy odafigyeljünk étrendünkre, egészséges táplálkozással ugyanis hozzá tudjuk juttatni szervezetünket a megfelelő vitaminokhoz, melyek erősítik az immunrendszerünket.

Ha a fent leírtakat megtesszük, a hajhullás is meg fog szűnni, és idővel visszaáll minden az eredeti kerékvágásba. Amennyiben más áll a hajhullás hátterében, mindenképpen szakértő segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy problémánk megoldódhasson. Ugyanis vannak olyan esetek – mint például az öröklött kopaszodás -, melyeknek hátterét nem tudjuk megoldani, ilyenkor csak más segítség jöhet szóba, ami lehet egy kezelés, vagy a végleges eredményt adó hajátültetés.   

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed