Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajproblémák a sztárvilágban

0 Komment

A nők többsége a hétköznapi életben is megtesz mindent azért, hogy jól nézzen ki. A ruhák, az ékszerek és sok más kiegészítő teszi lehetővé, hogy megvalósítsuk önmagunkat, azonban ez nem elég, hiszen még nem is beszéltünk a sminkről, vagy a sokat jelentő frizuráról. A sztárvilágban pedig ezek a dolgok talán még inkább hangsúlyt kapnak.

Akik a kamerák és fényképezőgépek kereszttüzében élik életüket, sokszor érezhetik úgy, hogy számukra a kifogástalan külső egyszerűen kötelező. Azonban sajnos előfordul, hogy ezért átesnek a ló túloldalára, és a szépség csapdájába kerülve pont azt érik el, hogy saját adottságaik elkopnak.

Persze érthető, ha egy színésznőnek a szerepe kedvéért sokszor kell parókát viselnie, vagy saját hajzatával kezdenek néha eszelős dolgokat. A sok festék, hajformázó szer vagy eszköz pedig könnyen kikezdheti a hajhagymák egészséges működését, elérve ezzel azt, hogy a hajzat rettentő rossz állapotba kerülhet, ha nem foglalkoznak megfelelően az ápolásával is.

A legtöbb celeb azonban nem csak amiatt alkalmazza a fent említett eszközöket, mert muszáj, hanem mert egyszerűen így érzik szépnek magukat. A póthaj, a hajfesték, az állandó göndörítés vagy hajvasalás egyszerűen olyan mértékben roncsolhatja a hajzatot, hogy az komoly gondokhoz vezethet. Emellett pedig meg kell említenünk az életvitelükkel járó rengeteg stresszt is, ami szintén megtépázhatja a hajzat állapotát.

Ilyen okokból kifolyólag láthatunk károkat például Fergie frizuráján, de megemlíthetjük Naomi Campbell-t is, akinek kopaszodásával nagyon sokáig foglalkozott a média. Az effajta hajhullás persze orvosolható, amennyiben időben észrevesszük a jeleit. A legokosabb döntés ilyenkor az, ha egyből felhagyunk a károkat okozó szokásokkal. Akármennyire is nehezünkre esik, mindenképpen meg kell szabadulni a póthajunktól, vagy le kell mondani egy időre a hajfestékről, és meg kell próbálni olyan frizurákat hordani, melyek saját adottságainknak megfelelnek.

A kiváltó okok megszüntetésével már érzékelhető lesz a javulás, de nem árt, ha egy kis segítséget is igénybe veszünk hajunk regenerálásához. A mezoterápiás kezelés például nagyon eredményes lehet az ilyen, átmeneti hajhullások orvoslásában. A maradandó kopasz foltokat pedig hajátültetés segítségével tüntethetjük csak el egyes esetekben.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Naomi Campbell haja újra terítéken

0 Komment

Már 2012-ben rengeteg cikket lehetett olvasni a szupermodell hajzatának gondjairól, és olyan fotókhoz is volt szerencsénk, melyeket talán nem is akartunk látni. Most megint előkerült Naomi frizurájának témája, hiszen olyan képeket tudtak róla ismét készíteni, melyek nem éppen előnyösek a hölgy frizuráját tekintve.

A stílusos modell mint mindig, most is elegáns és lélegzetelállító öltözékben lépett ki egy étteremből, amikor a hideg szél belekapott hajába, és láttatni engedte a fej mindkét oldalán felfedezhető kopaszságot. Hiába alakították gondosan úgy a frizuráját, hogy a kopasz foltokat eltűntessék, hiszen elég volt egy kis szellő ahhoz, hogy felfedje a valóságot. Nem csoda, hogy az egyből lencsevégre kapott képek futótűzként kezdtek el ismét terjedni róla.

Naomi hajhullását az évekig viselt szűk frizura, és a sok esetben nagyon káros műhaj viselése okozta. A hajszálak folyamatos húzása általi károkat már 2012-ben láthattuk a sokkoló, ibizai nyaraláson készült fényképeken, és az azóta eltelt idő miatt most már biztos, hogy a szupermodell frizuráját bizony maradandó kopaszodás ritkította meg. Normális esetben ugyanis a mű tincsek viselése után az eredeti hajzat visszanövése eltarthat 3 hónapig, de akár egy évig is, viszont ha ez a folyamat ennyi idő elteltével sem indul meg, akkor olyan maradandó kopaszságról beszélünk, amelyen már csak és kizárólag a hajátültetés segíthet.

A hajátültetési eljárás során a tarkótáji hajszálakat használják fel, és ültetik be a kopasz részekre, ahonnan ezek már nem fognak kihullani. Minden olyan esetben, amikor a kopaszodást már nem lehet visszafordítani, ez az egyetlen megoldás, mely nem csak biztos eredményt nyújt, hanem véglegessé is teszi a hőn áhított, régi frizuránkat. Érdemes lesz tehát elgondolkodnia ezen a lehetőségen a híres modellnek is, ha nem szeretne még több kellemetlen fotót viszontlátni magáról.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed