Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mikor menjünk fodrászhoz?

0 Komment

Ugyanúgy, ahogy a nők körében is elterjedt a rövid haj, a férfiak tekintetében is sokan hornadak hosszú, vagy félhosszú frizurát. Akinek nem teljesen rövid a hajzata, annak bizony nagyon fontos, hogy figyeljen oda hajvégeire, ugyanis van az a pont, amikor már nem halogathatjuk a hajvágást.

A hajvégek természetes módon is elvékonyodnak az idő múlása során, azonban ilyenkor, nyáron annyira sok káros hatás éri hajzatunkat, melyek kifejezetten szárítják és gyengítik frizuránkat, hogy még hamarabb lesznek töredezettek.

A száraz, élettelen, fénytelen és töredezett haj pedig az előfutára olyan komolyabb problémáknak is, mint például a hajhullás, hiszen, ha nem törődünk hajunk rossz állapotával, akkor az előbb-utóbb nagyobb károkat is eredményezhet.

Egy nagyon egyszerű trükk segítségével könnyen megállapíthatjuk, hogy azonnal fel kell keresnünk fodrászunkat, és emellett nem árt odafigyelnünk arra is, hogy ápoljuk hajzatunkat. Fogjunk egy tincset, és figyeljük meg közelről a végét. Ha szétálló szálakat látunk, az már nem jó jel. Tekerjük fel a tincs alsó részét ujjunkra, és figyeljük meg, hogy rálapul-e, vagy a szálak össze-vissza állnak ki inkább. Amennyiben az utóbbit tapasztaljuk, akkor itt az ideje a hajvágásnak!

Természetesen azzal, hogy megszabadulunk az egészségtelen hajvégektől, még nem oldottunk meg minden problémát. Tévhit ugyanis, hogy a hajvágástól gyorsabban nő a haj, mint ahogyan az is, hogy a hajhullás megállítható, ha gyakrabban járunk fodrászhoz. Frizuránk persze sokkal inkább szebb lesz, és egészségesebb kinézetű, ha eltűnnek az elvékonyodott, töredezett hajvégek, mégis nagyon fontos, hogy mindig szánjunk időt a megfelelő ápolásra is.

Hajhullás persze rengeteg okból kifolyólag indulhat meg, és sok esetben sajnos nem tehetünk ellene semmit. Éppen ezért érdemes minél előbb kivizsgáltatni, hogy mi állhat a háttérben, és ennek megfelelően kezeltetni a problémát. Nagyon sokszor elegendő a kiváltó okok orvoslása, melynek következtében a hajzat állapota is helyre áll.

A legnagyobb számban azonban még mindig az öröklött jellegű kopaszodás keseríti meg az emberek életét, főként férfiak körében. Ilyen esetekben a hajátültetés az egyetlen megoldás, mely biztos és végleges eredményt ad.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopasz vízilabdások

0 Komment

Szombaton láthattuk először, majd tegnap este újra  vízbe csobbanni a magyar vízilabda válogatott tagjait, akik közül néhányuk frizuráján biztosan sokak szeme megakadt. Ugyanis a srácok közül volt, aki teljesen kopaszra nyíratta hajzatát.

Egy interjúban Zalánki Gergő elmesélte, hogy először Manhercz Krisztiánnal csak a taréjt találták ki, ám saját magának nem tetszett a végeredmény, így inkább a teljes kopaszság mellett döntött, csapattársával ellentétben.

Szintén meglepő, hogy Varga Dániel is teljesen kopaszon érkezett az első megmérettetésekre, hiszen, mint tudjuk, ő nagyon is félti dús hajzatát. Emiatt már a HairHungary Klinika pácienseként is megemlíthetjük, hiszen hajátültetés segítségével biztosította be, hogy hajzata valóban sűrű is maradjon.

Szintén járt már Klinikánkon Hosnyánszky Norbert is, akinek homlokvonalának teljes megemelkedésével voltak problémái, amit szintén a hajátültetés segítségével lehetett orvosolni. Ugyan a két eset nagyon eltér egymástól, hiszen az egyik inkább megelőzés volt, a másik pedig már egy meglévő gond megoldását jelentette, azt nem lehet vitatni, hogy a hajbeültetés lehetőséget ad mindenkinek arra, hogy olyan hajzattal éljen, amilyen illik hozzá, és amilyet szeretne.

A válogatott többi tagja most csak poénból, és talán valamilyen szerencsét hozó babonából vágatta kopaszra, vagy majdnem kopaszra frizuráját. Azt azonban tudnunk kell, hogy a sportolókat mennyire nagy számban érintheti az androgén jellegű kopaszodás, mint például ahogy a fent említett Hosnyánszky Norbert esetében is erről beszélhetünk.

Ennek oka az, hogy a genetikai eredetű kopaszodás fő ludasa ugyanaz a hormon, mely a sportolóknál nagy szerepet kap a koncentráció és kitartás, küzdés terén és a folyamatos erőnléti állapot biztosításában. Az egyetlen biztos, és végleges eredményt adó megoldás a hajátültetés, mely Klinikánkon is rengeteg sportolónak és magánszemélynek adta már vissza frizuráját.

A magyar vízilabda válogatott fent említett tagjainál tehát csak átmeneti ez a kopaszság, aminek talán a női rajongók kicsit örülhetnek is. Reméljük még sokszor láthatjuk a fiúkat a vízben jó eredményekkel, amihez a HairHungary Klinika csapata jó szurkolást kíván mindenkinek!  

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Szőkítés természetesen?

0 Komment

Köztudott, hogy hajunk festése káros lehet egy idő után. Akármennyire is telerakják már a mai hajfestékeket vitaminokkal, sajnos idővel roncsolhatják a hajszálak szerkezetét, vagy irritálhatják fejbőrünket. Viszont nem is főként a hajfestés, hanem a szőkítés okozza a legnagyobb károkat, hiszen ez az egyik legdrasztikusabb eljárás. De mit tegyünk, ha mégis világosabb hajat szeretnénk?

Létezik ugyanis megoldás arra, ha valaki kicsit világosabb frizurát szeretne. Nem csak egyszerű alkalmazni a következő praktikát, de még jót is teszünk vele hajzatunkkal, hiszen akár orvosolhat is egy-két problémát.

Nem kell mást tennünk ehhez, csak készítsünk egy főzetet kamillából, majd amikor langyossá hűlt, öblítsük át vele hajzatunkat, hajmosást követően. Ha ezt a hajöblítést rendszeresen alkalmazzuk, akkor hajszínünk akár több árnyalattal is világosabb lehet pár hét alatt. Ráadásul a kamilla mindemellett nyugtató hatású, így még pozitív változásokat is eredményezhet hajzatunkon. Jót tesz fejbőrünknek, ami eleve sok káros hatásnak van kitéve nyáron a folyamatos izzadással, gyakori hajmosással ostromolva.

Természtesen a fent leírt módszer nem garantálja, hogy valaki teljesen kiszőkül, főleg nem akkor, ha az illetőnek nagyon sötét haja van. Pár árnyalatnyi változás azonban megfigyelhető lesz, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy a fejbőrünk és hajzatunk egészségének is jót tesz, szöges ellentétben a kémiai anyagokkal történő szőkítéssel.

Amennyiben nem figyelünk oda frizuránk állapotára, és nem vesszük észre, hogy a folyamatos változtatások miatt rengeteg kárt szenvednek hajszálaink, akkor egyszer csak azon kaphatjuk magunkat, hogy töredezett, fénytelen és élettelen lesz hajzatunk, ami sajnos előbb-utóbb hajhulláshoz fog vezetni. Persze ez csak átmeneti hajhullás, amennyiben felhagyunk azokkal a szokásokkal, melyek kiváltották ezt a helyzetet, hajunk állapota is helyre fog állni.  

Sajnos azonban a legtöbb esetben olyan kopaszodással állunk szemben, melynek kiváltó okai súlyosabbak, és nehezebben kezelhetőek. Ilyenkor segítségünkre lehetnek egyes kezelések, illetve, ha maradandó károkról, vagy öröklött jellegű koapszodásról beszélünk, akkor a hajátültetés jelenti az egyetlen biztos megoldást.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Töltődjünk fel!

0 Komment

Még van egy hónapunk hátra a nyárból, ezért nagyon fontos, hogy aki még nem tette, az kapcsolódjon ki egy kicsit. A rohanó hétköznapokból egyszerűen muszáj néha kiszakadni, és mikor máskor, ha nem most, amikor süt a nap, és megszámlálhatatlan lehetőségünk van arra, hogy egy kicsit leeresszünk?

Nem kell mindenképpen drága nyaralásokra és extrém utazásokra gondolni, az is elég, ha csak kisétálunk picit a természetbe, ejtőzünk egyet valamelyik vízparton, vagy akár a hűs szobába zárkózva pihenünk picit. A nagy melegben ugyanis elengedhetetlen, hogy tartsunk némi szünetet, másképp szervezetünk látja kárát az állandó taposómalomnak.

A hajhullás egyik leggyakoribb oka is maga a stressz, ami főképp azért veszélyes, mert millió más indokot próbálunk keresni arra, miért is gyérül frizuránk, és legtöbb esetben nem is gondolnánk, hogy egyszerűen csak lassítani kellene egy kicsit. A stressz feloldása pedig nem mindenkinek megy egyszerűen, sokszor kell hozzá segítség.

Nagyon jól orvosolja ezt a gondot, ha végzünk valamilyen testmozgást, ami számunkra kikapcsolódást jelent. Igazán oldja a stresszt például a jóga, de ne feledkezzünk meg a zene jótékony hatásáról sem. Ezen felül mindennél többet ér egy jó séta a friss levegőn, vagy egy ejtőzős nap. Szintén lélekápoló hatásúak a háziállatok, és az, ha az ember olyanokkal veszi körbe magát, akiket szeret.

Amennyiben sikerül kikerülnünk az őrlő körforgásból, maga a hajhullás is meg fog szűnni. Természetesen ez nem megy egyik percről a másikra, és súlyosabb esetekben még szakember segítségét is igénybe kell vennünk, illetve maga a hajzat regenerálódása sem egy rövid folyamat. Ilyenkor nyáron ráadásul még több káros hatásnak van kitéve frizuránk, ezért fokozottan kell gondoskodnunk róla, ami akár szintén összeköthető egy kis relaxációval, ha valamilyen pihentető pakolást alkalmazunk.

Erősen roncsolódott hajzat esetén nagy segítséget jelenthet egyes kezelések bevonása is, mint például a mezoterápiáé. Ez az eljárás nagymértékben hozzájárul a fejbőrünk és a hajzatunk regenerálódásához, és sokkal hamarabb felejthetjük el, milyen is volt, amikor egyre ritkásabb és élettelenebb volt frizuránk. Nagyobb károk, vagy öröklött jellegű kopaszodás esetén pedig a hajátültetés jelenti a tökéletes megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Patrick Wilson homloka egyre nagyobb

0 Komment

Bár a nők még így is bomlanak utána, Patrick Wilson haja egyre gyérebb most már. Homlokvonala lassan annyira magas, hogy el fogja érni azt a pontot, döntenie kell frizurájáról. Bár a filmsztár elképzelhetetlen lenne teljesen kopaszon, így jobb lenne, ha inkább a hajátültetés mellett döntene.

Még bírja a sármja, még kitart az imidzse, na de vajon meddig? A jó hanggal is megáldott színészt többek között sorozatokban és filmekben is láthattuk már, legtöbben az „Insidious” című horrorból ismerik. Megnyerő külsejével hamar belopta magát a női nézők szívébe, de kitart-e ez akkor is, ha egyre gyérülő frizurája helyén teret nyer a kopaszság?

Meg kell hagyni, mostani kinézetével még mindig férfias, akármennyire is emelkedett már meg a homlokvonala, de az biztos, hogy ezt a kényes témát nem halogathatja a végtelenségig. Bár lehetséges, hogy ugyanúgy, mint Jude Law, talán ő is védjegyévé akarja tenni sajátos frizuráját.

A kopaszodás problémája nagyon sokaknál kopogtat már fiatalabb korban az ajtón. A legnagyobb számban a férfiak szenvednek ettől, köztük pedig legtöbben a genetika áldozatai, vagyis öröklött jellegű hajhullással kell szembenézniük.

Az effajta kopaszodásra nincs olyan gyógyír, mely megállítaná és vissza is fordítaná ezt a folyamatot, legfeljebb csak késleltetni lehet különböző szerek, készítmények, esetenként gyógyszerek alkalmazásával. A legjobb megoldás azonban mára már olyan kiforrott technológiával rendelkezik, hogy aki ezt választotta, csak jót tud mondani róla.

Ez nem más, mint a hajátültetés, melynek segítségével nem csak búcsút inthetünk a kopasz terülteteknek, hanem mindezt azzal a biztonsággal tehetjük meg, hogy a beültetett részeknél már nem kell tartanunk újabb hajhullástól. Ez a biztos, és végleges megoldás már rengeteg kopaszodással küzdőnek adta vissza régi kinézetét, ami nagyon sokat jelent, főként azok számára, akiknek a kopaszság kicsit sem állna jól.

Többek között rengeteg sztár is átesett már ilyen beavatkozáson, akik úgy döntöttek, hogy megőrzik sajátjuknak vélt külsejüket, fiatalosságukat és a róluk kialakult képet. Lehetséges, hogy Patrick Wilson is jobban tenné, ha lassan elgondolkozna ezen a megoldáson, nehogy csökkenjen idővel hajzata mellett női rajongótábora is.

 

Ismerje meg jobban a HairHungary Klinikát és a hajbeültetési eljárást:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed