Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Öregítő kopaszság

0 Komment

A kopaszodást valahogy mindig azzal együtt emlegetjük, hogy az ember idősödik, és megkezdődnek az öregedéssel járó folyamatok. Ám a genetikai eredetű kopaszodásra korántsem igaz, hogy csak az idősebb korosztályra jellemző, sőt, nagyon sok fiatalt érint. A legrettegettebb hatás pedig az, hogy sokkal öregebbnek nézünk ki miatta.

Az öröklött hajhullás főként a férfiakra jellemző, és többször már a 20-as éveikben megindul. A kopaszodás térnyerésének formája és gyorsasága is függ természetesen a genetikától, illetve attól, hogy ki mit tesz meg annak érdekében, hogy ezt a folyamatot egy kicsit lelassítsa.

Sokan váltanak ilyenkor stílust, és a kopaszságot választják, de ehhez kell, hogy legyenek megfelelő adottságok is. Sajnos nem mindenkinek áll jól ez a kinézet, a legtöbb esetben akár éveket is öregíthet a hajzat hiánya. Huszonévesen öregnek érezni magunkat pedig kész csapás, ami a mindennapokra is rányomja bélyegét.

Az idősödő kinézet eleve zavaró lehet, de ha például ráadásul a párunk fiatalabb, vagy fiatalosabb, akkor még inkább előtörhetnek belőlünk a kinézet okozta szorongások. Nem szabad hagyni ilyenkor, hogy úrrá legyen rajtunk a félelem, hiszen az tönkreteheti az életünket. Inkább megoldás után kell nézni minél előbb.

A kopaszodást ugyanis egy darabig le lehet lassítani, illetve ki lehet tolni az idejét annak, hogy látványos legyen. Vannak például olyan külső használatú szerek, mint a FolliOne termékek tagjai, melyek kifejezetten segítenek ebben. Emellett a külső szerek kiegészítéseként választhatunk akár olyan hajterápiát is, mint a PRP kezelés, mely segíti a hajhullás lelassítását, illetve az újbóli hajszálak vastagodását.

Ezt a terápiát egyébként a hajátültetés sikerességének fokozására is használják, ami akkor jön szóba, ha már annyira előrehaladott a kopaszodás, hogy csak ez segíthet. A hajbeültetés egy biztos és végleges megoldást nyújt a kopasz területek eltűntetésére. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha időben lépünk hajzatunk megóvása érdekében, akkor győzelmet arathatunk még az öröklött kopaszodás felett is, és nem kell félnünk attól, hogy éveket var nyakunkba a fránya genetika.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Sötét napok

0 Komment

Bár szerencsére már nem rövidülnek tovább, hanem hosszabbodnak a világos nappali órák, még mindig nagyon korán sötétedik. Viszont a karácsonyi ünnepek végével sajnos megszűnik az a meghittség, melyet a kint és bent is alkalmazott fényfüzérek okoztak, magukba rejtve a remény és szeretet sugarait. Ilyenkor sokakra nem csak kívülről, hanem belülről is sötétség telepszik.

Felmérések bizonyítják, hogy ezekben a hónapokban igencsak megemelkedik azok száma, akik valamilyen belső szorongással, depresszióval küzdenek. Vannak olyanok, akik az egész telet képesek ilyen mélabús hangulatban tölteni. A napos órák száma tehát tényegesen befolyásolja mindennapjainkat.

hajhullás hajgyérülés kopaszodás öröklött kopaszodás genetika stressz szorongás depresszió téli depresszió hajátültetés hairhungary mezoterápia sötét

A szorongás, a depresszió és az ezzel járó, szintén szomorkás hangulatok magukkal hozzák sajnos azt is, hogy sokkal könnyebben válunk ingerültté és stresszessé. A hétköznapok így akár egy soha véget nem érő rémálommá olvadhatnak össze, komoly károkat okozva ezzel akár szervezetünkben is.

Amennyiben nem genetikai eredetű kopaszodásról beszélünk, sajnos még mindig az egyik legnagyobb átlagot az a hajhullás adja, amelynek okozója a stressz. Emellett pedig maga a depresszió, illetve sok esetben pont az erre a problémára szedett gyógyszerek mellékhatásaként jelenik meg a haj gyérülése.

Nagyon fontos, hogy minél hamarabb vegyük észre, ha valami nincs rendben velünk. A fokozott ingerlékenység, a folyamatos szomorúság érzet, a pesszimizmus és a melankólia mind előjelei, illetve velejárói a fent leírt gondoknak. A stressz tekintetében pedig előjöhetnek folyamatos önértékelési zavarok is, melyek csak még tovább szítják a gondokat.

Természetesen, ha korán felfigyelünk arra, hogy baj van, akkor még saját magunk is küzdhetünk azért, hogy jobban legyünk. Próbáljunk meg minél inkább olyan dolgokkal foglalkozni, melyek örömet okoznak nekünk, a stressz feloldására például tökéletes lehet a jóga is. Viszont, ha nagyobb a baj, akkor inkább forduljunk szakértő segítséghez.

Ugyanezt kell tennünk a hajhullás problémáját tekintve is. Ha nagy károkat eredményezett hajunk gyérülése, akkor segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy helyreálljon a rend. Egyes kezelések, mint például a mezoterápia, felgyorsíthatják hajunk regenerálódását. Nagyobb károk esetén szóba jöhet a hajátültetés is, ami egyébként az öröklött jellegű kopaszodásnak szintén biztos ellenszere.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Harry herceg bátyja nyomdokaiban

0 Komment

Bár pár éve még kicsit sem gondoltuk volna, az ifjabbik herceg bizony ugyanarra a genetikailag kitaposott sorsra van ítélve a mai képek alapján, mint bátyja. A kopaszodás ugyanis már nála is megindult, frizurája pedig már korántsem olyan dús, mint azelőtt.

Ezen azonban nem nagyon csodálkozhatunk, hiszen, ha az öröklési folyamatoknak köszönhetően kezd el valaki kopaszodni, nagy az esélye annak, hogy a családtagjainál is elő fog jönni ez a probléma. Bár a dús, vörös tincsek eddig ellentmondtak Vilmos már korábban gyérülő frizurájának, ma már látható, hogy a családi, hajzatot érintő hagyaték Harry herceget sem fogja kímélni.

hajhullás kopaszodás genetika öröklött kopaszodás harry herceg vilmos herceg család királyi család hajátültetés hajbeültetés hairhungary

Mint tudjuk, az efféle kopaszodásnak maximum gátat szabhatunk egy ideig, ha már az első jeleknél el kezdünk harcolni dús fürtjeinkért. Azonban gyógyír nincs rá, csupán egyetlen olyan megoldás létezik, mellyel elfelejthetjük a kopasz területek térnyerését. Ez a hajátültetés, melynek segítségével visszavarázsolható a hajkorona.

Míg bátyja nem élt ezzel a lehetőséggel, az ifjabbik herceg valószínűleg jobban tenné, ha ezt az utat választaná, hiszen ahhoz, hogy kisfiús bája megmaradhasson, bizony elengedhetetlenek a rakoncátlan, vörös loknik.

A sokakat érintő probléma egyébként látható, hogy nem válogat, híreseket és hétköznapi embereket is egyaránt utolér. Azt viszont mindenki maga döntheti el, hogy beletörődik-e, vagy harcol ellene. Mivel nem mindenki képes büszkén viselni a kopaszságot, ezért természetes, hogy sokan inkább tenni szeretnének azért, hogy a számukra oly fontos frizurájukat megtarthassák.

A hajbeültetés egyrészt tökéletes megoldást nyújt erre, másrészt pedig végleges eredményt is biztosít. Ráadásul mindezt úgy, hogy a saját donorterületekből szerzett hajszálaknak, illetve a kiforrott technikának – mely még a hajszálak növekedési irányát is figyelembe veszi – köszönhetően az összkép teljesen természetes lesz majd.

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Egy fotó ereje

0 Komment

Bármilyen nehezebb választás előtt állunk, az biztos, hogy van egy pont, amikor valami túllendít minket, és segíti meghozni a helyes döntést. Ez lehet akár egy egészen kicsi apróság, ami mégis nagy  mérföldkövet jelent az illetőnek. Így van ez akkor is, ha valaki változtatni akar, de még nem döntött véglegesen.

Annak ellenére, hogy a hajátültetés jelenti az egyetlen biztos és végleges megoldást az öröklött jellegű kopaszodás hagyta hajatlan területek eltüntetésére, mégis nagyon sokan hezitálnak a kopaszsággal küzdők közül, hogy meg merjék-e lépni ezt a lehetőséget. Ez természetes, hiszen nem kis dologról van szó, és alapjában véve mindenki tart attól, ha egy beavatkozáson kell túlesnie.

Ráadásul ebben az esetben nem egy olyan betegségről beszélünk, amikor az egészségünk a tét, tehát nem érezzük azt az égető szükségességet, ami általában megelőzne egy komolyabb műtétet. Itt ugyanis van választási lehetőségünk, dönthetünk úgy, hogy teszünk az egészre, és megpróbáljuk leélni életünk hátralévő részét új kinézetünkkel. Ez azonban akármennyire is egyszerűen hangzik, nem az. Hiszen, ha valakinek problémája van azzal, hogy néz ki, az bizony rengeteg másfajta kárt is eredményezhet.

hajhullás kopaszodás öröklött kopaszodás hajátültetés hairhungary blog páciens döntés fotó tükörkép elégedetlenség változtatás

Azok is sok esetben húzzák az időt a döntéssel, akiknél már kirajzolódott, hogy mit is szeretnének. Ez egyszerűen egy emberi vonás, azonban általában ilyenkor jön valami, ami úgymond ad egy löketet, hogy vágjunk neki a dolognak. Ez lehet akár egy reggeli arcmosás, mely után a tükörbe bámulunk, vagy éppen nyúlhatunk a fésűért, amikor ránk zuhan az érzés: „cselekedni kell”!

De elhozhatja ezt egy fotó is, melyen visszanézve magunkat elfog a tettvágy, hogy nem várhatunk tovább. A HairHungary Klinika egyik páciense így ír blogjában erről az érzésről: „Azt hiszem, egy fotóval kezdődött az egész …. A fotós sikeresen rátalált arra a beállításra, ami a legtökéletesebben kiemeli a fejem tetején megcsillanó napfényt. Bár talán nem is nagyon kellett ehhez erőlködnie... „

Az azóta elégedett páciensen kívül már rengeteg kopaszodónak adta vissza ez az eljárás nem csak az elveszettnek hitt frizurát, hanem a kívánt külsőt és azt a tükörképet, amit szívesebben látnak. A döntést tehát érdemesebb minél hamarabb meghozni, és, ha kell valami, ami átbillenti a tétovázót, az legyen az eddigi sikertörténetek nagy száma mellett az elérhető eredmény, amire mindenki vágyik.

A hajhullás okairól, a hajátültetésről és a többi lehetséges kezelésről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A haj szerepe a szexualitásban

0 Komment

Bár egyes afrikai törzsi kultúrákban azt tartják vonzónak mindkét nem esetében, ha teljesen kopaszra borotválják magukat, ez egy erős kivételnek számít. Általánosságban kijelenthető, hogy a hajzat igenis nagyon fontos szerepet tölt be a szexualitásban. Talán nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyire.

Felmérések szerint a férfiak többsége ugyanolyan előkelő helyre teszi a női frizurát, mint például a mosolyt, vagy a hosszú lábakat, ha arról van szó, milyen részletekre figyelnek fel először, és mi indítja be a vonzalmat. Ráadásul a haj nem csak az első benyomáskor fontos, hanem a későbbiek folyamán is egyenesen főszerepet kaphat a szexualitás terén.

A férfiak többsége még mindig a hosszabb hajú nőket látja izgatóbbnak, a rövid haj sok esetben inkább eltereli a figyelmet, mintsem magára csalogatná azt. A hajzat látványa mellett pedig sok esetben érzéki élményt jelenthet a puha tincsek tapintása, összekócolása is.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary öröklött kopaszodás férfias frizura szexualitás hosszú haj vonzó külső

A nők terén ennél jóval megoszlóbbak a vélemények, már ami a férfias hajzatot illeti. Nagyon sokan ugyanis sármosnak tartják - ahogy előző cikkünkből is kiderült -, ha egy férfi kopasz. Viszont többen még mindig szeretnek beletúrni a dús és ápolt férfi frizurába.

Természetesen a vélemények egyéntől függőek, hiszen mindenkinek más tetszik, azonban egy biztos. A hajzatnak hatalmas szerepe van a szexualitásban, és ezzel együtt természetesen a párválasztásban is. Csak akkor fogunk tudni tetszeni a külvilágnak, ha saját stílusunknak és kinézetünknek megfelelően választjuk ki a frizuránkat is. Hiszen, ha mi elégedettek vagyunk, akkor egész kisugárzásunk pozitívan fog hatni.

Sajnos azonban akadnak olyan problémák, melyek meggátolnak ebben minket. A nők többségénél fellelhető, hogy az sosem elég jó, ami van. Azonban, míg az olyan gondokra, hogy egyenes helyett göndört, vagy szőke helyett barna frizurát szeretnénk, egyszerű megoldások vannak, addig sokszor szembekerülhetünk olyan problémákkal is, melyek már nem ilyen könnyen orvosolhatók.

A hajhullás egy nagyon komoly gond, melyet fontos minél hamarabb kezelni. Nőknél általában átmeneti ez a probléma, és a kiváltó okok megoldásával, illetve egyes kezelések segítségével visszaállítható a hajzat állapota. A férfiaknál azonban sajnos a legtöbb esetben öröklés okozza a kopaszodást, aminek vagy az elfogadás a megoldása, vagy a hajátültetés jelenthet biztos módot arra, hogy ne kelljen megválni a hajzattól, ha nem szeretnénk.   

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed