Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Férfias szemlélet?

0 Komment

Általában a férfiak szerint a nők túl sok időt töltenek a tükör előtt, túlzásba viszik a különböző kencék és kozmetikumok alkalmazását, és persze nem lehet elegendő bókot szórni rájuk, mindig elégedetlenek valamivel külsejükkel kapcsolatban. De biztos, hogy nekik nem kellene ugyanúgy odafigyelni néhány részletre?

Ha kimondjuk az egészséges táplálkozás, a diéta vagy éppen a hajpakolás szavakat, szinte mindenkinek olyan képek rémlenek, melyeknek főszereplői hölgyek. Pedig férfiak esetében is oda kell figyelni nagyon, hogy milyen étrendjük van, mennyi vitamin jut a szervezetükbe, milyen kozmetikumokkal ápolják vagy éppen roncsolják hajzatukat, valamint az is fontos szempont, mennyi stressz éri őket nap, mint nap, és ezt hogyan képesek feldolgozni.

Ugyan a férfiak esetében leggyakrabban az öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, azért gyakran okozza náluk is a hajhullást a fent említett stresszes életmód, a helytelen táplálkozás, vagy éppen valamilyen gyógyszeres kezelés mellékhatása. Ilyen esetekben félre kell tenni azt a szemléletet, hogy a külsőre eltöltött idő és a „nyúlkajának” becézett zöldségek fogyasztása csak a nőknek való, és bizony nem árt egy életmódváltás.

Ha viszont a férfiakra jellemző, genetikai hajhullás indult meg, persze ez már sajnos nem lesz elegendő. Ilyenkor csak egyetlen megoldás jöhet szóba, mely végleges eredményt biztosít, méghozzá a hajátültetés. Nagyon fontos, hogy ha megtudjuk, hajunk gyérülését bizony az öröklési folyamatok okozzák, ne csüggedjünk el, ne törődjünk bele, és ne adjuk fel, hogy olyan frizuránk lehessen, amilyet szeretnénk, hiszen valljuk be, nem mindenkinek áll jól a kopaszság.

A hajátültetés már rengeteg kopaszodónak adta vissza régi frizuráját, és emellett pedig természetesen az önbizalom is helyére áll ilyenkor, hiszen nagyon nehéz a kopaszodást feldolgozni, elfogadni. De mint mondtuk, nem is kell, és inkább tegyünk azért, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben – illetve frizuránkban -, mint, hogy beletörődjünk az elfogadhatatlanba.

A HairHungary Klinika ráadásul most kedvez azoknak is, akik eddig a beavatkozás anyagi vonzatától féltek, és ez tartotta vissza őket az elhatározástól, hogy tű alá feküdjenek. Most ugyanis minden páciens, aki június 15.-ig jelentkezik ingyenes konzultációra, egységesen 0,7 Euró/hajszál árban dúsíttathatja frizuráját.

 

A részletekért látogasson el a HairHungary Klinika honlapjára:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296


> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodó foglalkozások

0 Komment

Többször is ecseteltük már, hogy a hajhullásnak rengeteg kiváltó oka lehet, kezdve a stresszes életmódtól, a hormonális problémákon át a genetikáig. Most azt vesszük górcső alá, melyek azok a foglalkozások, ahol gyakrabban előfordulhat, vagy könnyebben megkezdődhet a hajhullás folyamata, és pontosan miért.

Az egyik legfőbb oka a haj gyérülésének az lehet, ha valaki folyamatosan sapkát kell, hogy hordjon. Beszélhetünk itt tehát többek között orvosokról, sportolókról – legyen szó úszósapkáról vagy például biciklizéshez és egyéb veszélyesebb mozgást végzők esetében a védő, illetve bukósisakról -, de megemlíthetjük a pékeket, cukrászokat, szakácsokat is, akiknél ráadásul a fejfedő viselése mellett bejön a képbe a folyamatos gőz is.

Ha valaki rendszeresen, akár több órán keresztül is sapkát visel, az nagyon ártalmas lehet a fejbőrnek. Ugyanis ilyenkor a fejbőr megizzad, nem tud lélegezni, ami azt eredményezheti elég rövidtávon, hogy a hajhagymák megfelelő működése nem lesz biztosítva. Ez pedig hamarosan a haj elgyengüléséhez és hullásához vezethet.

Persze, ha megpróbálunk odafigyelni kicsit arra, hogy néha lekapjuk magunkról a sapkánkat, esetleg kicsit át is fésüljük, majd hagyjuk levegőzni fejünket, akkor megelőzhetjük a drasztikus változásokat, de sajnos még emellett sincs kizárva, hogy egy idő után hajzatunk feladja, és gyérülni kezd.

A frizura ápolása elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges is maradjon, az ilyen foglalkozást űzők viszont még inkább fontos, hogy rendszeresen odafigyeljenek hajzatuk állapotára. A megfelelő gondoskodás elejét tudja ugyanis venni a gondoknak, viszont, ha már elindul a nem várt folyamat, akkor mindenképpen kérjünk segítséget.

Megoldást jelenthet ilyen esetekben egyes külső, illetve belső szerek alkalmazása, rosszabb helyzet felmerülésekor pedig nagy segítség lehet például a mezoterápiás kezelés, vagy éppen a prp-terápia. És végül, de nem utolsó sorban azt sem lehet kizárni, hogy más okozza a kopaszodást, hiszen még mindig a legnagyobb számban az öröklés számlájára írható ez a kellemetlenség. Ilyenkor pedig semmi más nem képes arra, hogy visszaadja nekünk régi frizuránkat, csak a hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Ételintolerancia

0 Komment

Rengeteg panaszt lehet hallani arról, hogy manapság már egyre többen allergiásak valamire. Legyen szó a porról, állatokról, növényekről, még akkor is, ha addig egész életünkben nem volt problémánk, egyszer csak feltűnhetnek az allergiás reakciók. Van azonban olyan intolerancia is, melyet nem szabad összetéveszteni az allergiával, hiszen nem okoz azonnali tüneteket, mégis, ugyanúgy oda kell figyelni rá.

Az ételintoleranciáért nem az immunrendszer felelős, mint az allergia esetében, hanem az emésztőrendszer. Főleg enyhébb tüneteket produkál, éppen ezért több időbe telik, míg észrevesszük, hogy mi a probléma. Sok esetben azt hihetjük, csak egy gyomorrontásról van szó, de ha nem múlnak el a panaszok, akkor lépnünk kell, hiszen nem várt károkat is eredményezhet.

A hasmenést, görcsöket, puffadást vagy székrekedést könnyű kezelni, ám ha ezek váltogatják egymást, vagy más tünet is járul hozzájuk, mint például bőrprobléma, fejfájás vagy a hajzat gyérülése és minőségének romlása, akkor már nagy esély van arra, hogy ételintoleranciával állunk szemben. Ezt okozhatja akár a tej – ilyenkor emésztőrendszerünk nem tudja lebontani rendesen a tejfehérjét -, de hibásak lehetnek egyes tartósító szerek, gabonafélék vagy húsok is. Nehéz kiszűrni, hogy pontosan melyik csoport okozza bajunkat, viszont amint megvan a ludas, azonnal tudjuk enyhíteni problémánkat. Diétával és egy-két étel elhagyásával vagy átgondolásával teljes mértékben megszűntethetjük a panaszokat.

Az ilyen formában kialakuló hajhullás természetesen szintén megáll, amint rálépünk a számunkra kijelölt, helyes útra étkezésünkben. Ugyan a hajzatnak kell idő ahhoz, hogy regenerálódhasson, de lassan helyére kerül minden. Természetesen nem ilyen egyszerű a dolog minden kopaszodási folyamat esetében, sőt! Sajnos már egyre több külső és belső hatás van, melynek eredményeként vagy éppen mellékhatásaként hajhullás indul meg, éppen ezért fontos kivizsgálni, hogy mi okozhatja a nagyfokú hajveszteséget.

Előfordulhat, hogy az öröklés nyomja ránk bélyegét, és ilyenkor választanunk kell. Vagy beletörődünk a kopaszság egyre inkább teret nyerő mértékébe, vagy harcolunk ellene. A kesztyűt csak a hajátültetés segítségével vehetjük fel, hiszen ez az egyetlen biztos és végleges megoldás.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Garantált genetika?

0 Komment

A kopaszodás, mint tudjuk, nagyon sok esetben a genetikán alapszik, vagyis örököljük azt a hajlamot, hogy hajzatunk kihullik, még azt is, hogy milyen formában. Természetesen a hajhullás mögött rengeteg más ok is állhat, azonban ha a családban látható a kopaszodás megléte, akkor valószínűleg minket is ez ért el, amint ritkulni kezdett frizuránk.

Persze ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül számítani kell a kopaszodásra, ha vannak a családban olyanok, akik ezzel a problémával küzdenek, de tény, hogy a hajhullás jelentős részben örökletes folyamatnak számít, így ilyenkor sokkal nagyobb az esély arra, hogy minket is utolér.

hajhullás kopaszodás hajritkulás öröklött kopaszodás öröklés genetika hairhungary hajátültetés hajbeültetés hajbeültetés blog

Ilyenkor elnézve a kopaszodás mértékét, vonalát, nagyságát családtagjainknál természetes, hogy elönt minket a félelem, és sokkal jobban odafigyelünk arra, hogy mi a helyzet saját magunknál. Nézzük a fésűben maradt szálak mennyiségét vagy hosszasan állunk a tükör előtt azt vizsgálva, mennyire látszódik át fejbőrünk hajzatunkon.

Az öröklést tekintve a férfiaknál részben az X-kromoszómákban dől el annak a lehetősége, hogy a nem megfelelő géneket hordozni fogják magukban, ez pedig az anyai ágról való öröklés, azonban meghatározóak az apától örökölt gének is. De ne ijedjünk meg, ha édesapánk vagy anyai nagyapánk fejére nézünk, és tarságot látunk, még nem feltétlen biztos, hogy saját frizuránkra is ugyanaz a sors vár majd.

Azonban ha megindul a kopaszodás, akkor minden más okot kizárva a legvalószínűbb ludasok a bajban természetesen a gének lesznek. Az ilyen eredetű hajhullásnál pedig az egyetlen biztos megoldás arra, hogy a kopaszságon úrrá legyünk, az a hajátültetés.

Az eljárás során azon hajszálakból ültetnek be a kopasz területekre, melyek a tarkótájon helyezkednek el, és nem hullnak ki. Az új területen is megtartják ezt a jó szokásukat, így nem kell a továbbiakban félnünk attól, hogy az öröklés ezeket is utolérné. Az új hajzat nem csak természetes lesz tehát, hanem végleges is.

Részletes képet kaphatunk az eljárásról, ha olyan páciensek szavait olvassuk, akik már átestek ezen a műtéten. Nem csak a beavatkozás menetét ismerhetjük meg jobban a hajbeültetéses blogokból, hanem az előtte és utána felmerülő érzelmekről, valamint az eredményességről is tisztábban fogunk majd látni.

Bővebben a hajátültetésről és a HairHungary Klinikáról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

12
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed