Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sört, de másképp

0 Komment

Az egész ország futballlázban ég napjainkban, és nem csak emiatt, hanem a hőmérőben egyre feljebb futó szál miatt is több sört iszunk, mint amennyit szoktunk. Ternészetes, hogy ez a kesernyés, hideg ital a legjobb hűsítők egyike ilyenkor, de míg a férfiak a focinézés közben legurítanak pár pohárral, a hölgyek másképp is felhasználhatják.

A nyári meleg leginkább kiszárítja hajzatunkat, és nem csak a napfény okoz problémákat, hanem a fejbőr gyakori izzadása, a mindennapi hajmosás ilyen esetkeben, illetve a klóros víz sem tesz jót hajszálaink szerkezetének. Frizuránk ilyenkor könnyen elveszíti fényét, és hamar töredezett lesz.

Tökéletes gyógyír a száraz, töredezett hajzatra, ha összekeverünk két deciliternyi sört egy tojás sárgájával, és ezzel masszírozzuk át egész fejünket, fejbőrünktől a hajszálak végéig. 5 perc elteltével már ki is moshatjuk pakolásunkat. Fontos, hogy ne használjunk ehhez se túl meleg, se túl hideg vizet, mindig maradjunk a langyosnál.

Sörös kencénktől pedig puha és fényes lesz frizuránk, emellett még a korpának is búcsút inthetünk, ha ez a probléma is felmerült előtte. Aki még egyszerűbb megoldásra vágyna, egyszerűen csak használjon sört az utolsó öblítés előtt hajmosáskor, az is csodákat tehet már hajzatunkkal.

Természetesen nem minden gondra jelentenek megoldást az effajta házi pakolások, de az biztos, hogy rengeteg nagyobb bajt megelőzhetünk, ha ügyelünk hajunk állapotára, és megfelelően ápoljuk mindig. Hiszen bármennyire is kis problémának tűnhet a szárazabb haj, a korpa vagy éppen a fénytelenség, bizony ezek mind előljárói lehetnek akár a hajhullásnak is.

Amikor már nagy a baj, sokkal nehezebb a hajzat állapotának visszaállítása, még akkor is, ha csak átmeneti hajhullásról beszélünk. A regenerálódás eltarthat akár fél évig is, és akkor sem biztos, hogy visszaáll teljesen a régi rend. Léteznek azonban olyan terápiák, melyek segítségünkre lehetnek ilyenkor, ilyen például a mezoterápia. Abban az esetben viszont, amikor öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, igazi segítséget csak a hajátültetés adhat. Szintén ez a legjobb megoldás akkor is, ha a kiváltó okok kezelése annyira későn történik, hogy már maradandó károk jelentkeznek.

Figyeljünk oda tehát hajzatunkra, és amíg csak a külső hatások érintik rosszul frizuránkat, tegyünk meg mindent az állapotáért. Ha ez már kevés, inkább kérjünk segítséget minél hamarabb!

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Válás és szakítás

0 Komment

Arról beszéltünk már, hogy a sok stressz és a lelki megterheltség mennyire nagy károkat tud okozni szervezetünkben. Érzelmeink viharai pedig lehetnek hirtelenek, vagy lassú lefolyásúak, közben teljesen felőrlőek. Az egyik leggyakoribb oka a lelki bajoknak nem más, mint a szakítás vagy a válás, és ez sajnos mindkét nemben hatalmas nyomokat képes hagyni.

Ilyen helyzetben a legnagyobb gondot az jelenti, hogy a válás, illetve a szakítás már csak a jéghegy csúcsa, és előtte akár nagyon hosszú időszakon keresztül húzódhat a megpróbáltatás. Ez pedig nem csak szomorúsággal és sok könnyel járhat, hanem bizony testi jelei is lehetnek.

Nem csak hirtelen bekövetkező trauma okozhatja ugyanis például hajunk hullását, hanem a hosszabban elnyúló, fájdalmas időszak is képes hajzatunkra bélyeget nyomni. A kilátástalanság, a csalódottság és a félelem mind olyan érzések, melyek csak még inkább táplálják a feszültséget és a stresszt, amiről pedig már mindenki tudja, hogy mihez vezethet frizuránk terén.

Az elválás pedig, akármennyire is egy rossz időszak lezárását jelenti, hatalmas nagy törést jelenthet még akkor is, ha úgy érezzük, lélekben már felkészültünk rá. Ilyenkor szervezetünknek sokkal nagyobb támogatásra van szüksége ahhoz, hogy ne legyenek maradandó károk. Amennyiben szükséges, keressünk fel inkább szakembert, akivel át tudjuk beszélni problémáinkat, és aki megoldást tud nyújtani nekünk borongós napjainkban. Fontos a stressz feloldása is, amit elérhetünk akár meditációval, jógával, vagy egyéb testmozgással. Nyugtató vagy éppen feszültséget kiadó hatása lehet egyes zenéknek is, melyek egyéntől függően képesek a problémák csillapítására. Akármit is teszünk ilyenkor magunkért, az a fontos, hogy minél előbb kezdjük el. Vegyük észre, ha szükségünk van segítségre, és haladjunk azon az úton, mely a nyugalomhoz vezethet.

Amennyiben ilyen időszakban vagyunk, és hajzatunk állapota olyannyira megromlik, hogy az hajhulláshoz is vezet, talán az lehet az egyik legnagyobb vészcsengő. Az ilyen fajta hajgyérülés persze csak átmeneti, amennyiben kezelni kezdjük a kiváltó problémát. Persze az is előfordulhat, hogy a hajzat regenerálódása sokkal több időt vesz igénybe, mint szeretnénk, ilyenkor segítségünkre lehet például a prp-terápia. Más jellegű hajhullás esetén viszont lehetséges, hogy csak a hajátültetés képes visszaadni régi frizuránkat, mely beavatkozás most június 15.-ig kedvezményesen érhető el Klinikánkon.

 

A részletekért látogasson el a HairHungary Klinika honlapjára:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296


> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

 

Sorozatsztár Drakula-terápián

0 Komment

Az Éjjel-Nappal Budapest sorozat mindenki által „Kristófként” ismert szereplője azért kérte a HairHungary Klinka csapatának segítségét, mert úgy érezte, gyengülni kezdett frizurája. Mivel eddig mindig erősnek látta hajzatát, most feltűnt számára, hogy két oldalt már nem a régi, ezért úgy érezte, jobb, ha időben tesz ez ellen.

A sorozatsztár az úgynevezett PRP-, más néven Drakula-terápián esett át, mely ilyen esetekre tökéletes megoldás lehet mindenki számára. Ez a fajta kezelés nem csak a hajzat területén alkalmazható, hiszen megoldást jelenthet ízületi fájdalmak, különböző gyulladások, sarok és talpfájdalmak kezelésében, de bőrfiatalításra is használják.

A hajkezelések esetében abban rejlik jótékony hatása, hogy visszaerősíti az elgyengült hajszálakat, ezzel biztosítva, hogy újra élettel telibb frizuránk lehessen. Az eljárás során saját vérünket alkalmazzák, abból nyerik ki a PRP-t, vagyis a koncentrált saját vérsavót, majd ezt injektálják vissza a bőrbe, ez pedig azt eredményezi, hogy a növekedési faktorok magas koncentrációban halmozódnak fel.

A Drakula-terápia hölgyeknek is igencsak ajánlott, hiszen a legtöbb esetben náluk beszélünk olyan átmeneti hajhullásról, hajgyérülésről vagy a hajzat állapotának romlásáról, mely esetek többségében ahhoz, hogy a végkifejlet pozitív lehessen, mindenképpen segítségünkre lehet ez a kezelés. Ugyanis, ha a hajritkulás oka megszüntethető, akkor már csak azzal kell foglalkoznunk, hogy a frizura helyreálljon, és eltűntethessük a kellemetlen időszak nyomait. Beszélhetünk ilyenkor a stressz vagy éppen a lelki bajok okozta hajhullásról, de szóba jöhet gyógyszeres kezelések mellékhatása, vagy a folyamatos hajfestés is. Minden esetben a hajzatnak nagyon hosszú időre van szüksége ahhoz, hogy regenerálódni tudjon, éppen ezért nagy segítséget jelenthet a sajátvér terápia, mely biztosítja a fejbőr és a hajhagymák tökéletes és egészséges működését.

A hajvisszaállítás után pedig biztosak lehetünk benne, hogy ismét önbizalommal telve és nyugodt szívvel fogunk a tükörbe nézni majd, hiszen frizuránk az egyik legfontosabb eleme kinézetünknek és személyiségünknek egyaránt. Törőcsik Dani is jól tette, hogy ezt az eljárást választotta, mert gondoljunk csak bele, milyen furcsa lenne nem dús hajzattal látni nap, mint nap a képernyőnkön!

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Száraz haj nyáron

0 Komment

Mint azt már rengetegszer említettük, hajzatunk nyáron annyi olyan külső, káros hatásnak van kitéve, melyek kiszáríthatják, hogy nagyon fontos odafigyelnünk az ápolására. Nem elég a sima hajmosás, esetleg balzsam használata. Használjuk ki ilyenkor a nyár finom gyümölcseit, és töltsük fel vitaminnal frizuránkat is!

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

A klóros víz, az égető napsugarak, a folytonos kalap vagy sapkaviselés a tűző nap ellen mind olyan rossz hatással vannak hajzatunkra, melyekre nem szabad csak legyintenünk. Fontos, hogy kellő táplálást kapjon mind a fejbőrünk, mind pedig a frizuránk azért, hogy egészségesek maradjanak. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljenek minket az olyan problémák, mint a haj túlzott szárazsága, töredezettsége vagy esetleg gyérülése.

Tökéletes nyári pakolást jelent a haj kiszáradásának elkerüléséhez az a papayás kence, melyet percek alatt mi magunk is elkészíthetünk otthon. Nem kell hozzá mást tennünk, mint összepépesíteni a papaya húsát, majd hozzákeverni egy kis natúr joghurtot, ezt követően pedig a kapott krémet gondosan eloszlatva felvinni hajunkra és fejbőrünkre. Hagyjuk hatni a pakolást 30 percig, majd langyos vízzel öblítsük ki hajunkat. Már a kifésüléskor érezni fogjuk, hogy ez a massza csodákat tett meggyötört tincseinkkel.

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

Természetesen nem tudunk megoldani ilyen könnyen minden problémát, amelyek hajzatunkat sújtják. A fent említett módszerrel azonban sokszor megelőzhető, hogy nagyobb baj kialakulhasson. Azonban ha nem a nyári káros hatásoktól, vagy egyéb, kisebb tényezőktől alakulnak ki a gondok hajzatunkkal, akkor sajnos más segítség után kell néznünk.

Hajhullás és kopaszodás esetén ludas lehet a stressz, egyes gyógyszerek szedése, hormonális problémák fennállása, de akár az öröklés is. Attól függően, hogy mi okozza problémánkat, beszélhetünk átmeneti vagy maradandó kopaszodásról. Az előbbi orvoslása némileg könnyebb, hiszen sok esetben az is elegendő, ha a kiváltó okokat megszűntetjük, esetleg segíthet a haj gyorsabb regenerálódásában a mezoterápia vagy a prp-kezelés. Azonban, ha maradandó kopasz foltokat kell eltűntetni, akkor arra csak a hajátültetés segítségével van lehetőségünk.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gondok a fájdalomcsillapítóval

0 Komment

Sajnos a mai világban már szinte elképzelhetetlen, hogy ne szedjünk soha, semmilyen gyógyszert. Általánosságban kijelenthetjük, hogy a fájdalomcsillapítók szinte minden háztartásban fellelhetőek. Mindenkinek megvan a saját orvossága, melyben bízik, általában arra hagyatkozva, melyik tünteti el leghamarább a fájdalmakat.

Nem mindegy azonban egészségünk szempontjából, hogy milyen fájdalomcsillapítót szedünk be bajainkra. Mivel ezen pirulák nagy része már vény nélkül kapható a gyógyszertárakban, oda kell figyelnünk, hogy szedésükkor nem jelentkeznek-e olyan mellékhatások, melyeket semmi esetre sem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Ilyen mellékhatás lehet például a hajhullás is, mely nem jellemző gyakran a fájdalomcsillapítók szedésekor, de sajnos néha előfordulhat, hogy ezt a nem várt hatást tapasztaljuk magunkon egyes orvosságok beszedésekor. Ez azt jelenti, hogy szervezetünk nem reagál jól egyes összetevőkre, éppen ezért kell azonnal elmennünk orvosunkhoz, hogy másik gyógyszer alkalmazására térhessünk át az ő javaslatával.

Amint kicseréljük a számunkra – és hajzatunkra – káros tablettákat, a hajhullás fokozatosan megszűnik majd, és általában vissza is áll eredeti formájába frizuránk. Persze az ilyen, átmeneti kopaszodás is nagyon kellemetlen lehet, ezért ajánlott egyes kezelések – mint például mezoterápiás hajkezelés – alkalmazása, ami gyorsítja a regenerálódás folyamatát.

A fent leírt mellékhatás nem csak ritka, de a felismerést követően kiiktatható. A lényeg az, hogy minél hamarabb kérjünk segítséget a kiváltó ok felfedezéséhez. Mivel hajunk állapotát rengeteg tényező fenyegeti, sosem lehetünk mi magunk biztosak abban, hogy mi áll a hajhullás hátterében. Sajnos a kopaszodás nagyon sok esetben öröklött jellegű, ilyenkor pedig igazi segítséget csak a biztos és végleges megoldást nyújtó hajátültetés jelenthet.

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

123
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed