Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kényeztetés otthon

1 Komment

Ahogy rövidülnek a nappalok, és odakinn egyre fogvacogtatóbb az idő, mindenkinek jólesik egy kis meghitt pihenés. Ebben az időszakban pedig még inkább vágyunk a feltöltődésre, és nem csak a szabadnapokon, hanem a stresszes munkanapokon is érdemes időt szakítani egy kis kényeztetésre.

Bár sokan inkább az ágyba zuhannának, a jó meleg paplan alá, amint tehetik, néha tényleg érdemes kikapcsolódni egy-egy otthoni módszerrel. Ráadásul jót tehet a kapcsolatunknak is, ha belecsempészünk az estéinkbe egy kellemes, illatos fürdőt, vagy egy kis masszázst, de akár saját magunkat is kikapcsolhatjuk kicsit, apró trükkök segítségével.

Ha összekötjük a kellemest a hasznossal, akkor pedig nem csak belsőnk képes regenerálódni, hanem külsőnkkel is csodát tehetünk. A hideg évszakokban eleve érdemes kicsit jobban odafigyelni például bőrünk ápolására, hogy megvédjük a kiszáradástól, illetve hajzatunk állapotára, ami ilyenkor szintén rengeteg káros hatásnak van kitéve.

Beépíthetünk például egy-egy hajpakolást az estéinkbe, és akár finom fejmasszázzsal is kényeztethetjük egymást, vagy saját magunkat. Érdemes ilyenkor olyan pakolásokat használni, melyek kifejezetten a fejbőrt óvják, illetve hangulatos lehet, ha illatos alapanyagokból dolgozunk.

Ha nem figyelünk oda, akkor bizony olyan kellemetlenségekkel is szembe találhatjuk magunkat, mint például a hajhullás. A téli hideg ugyanis kikezdi mind a fejbőr, mind a hajhagymák és persze a hajszálak szerkezetének állapotát is. Természetesen az ilyen hajhullás általában csak átmeneti, de nagyon meg tudja keseríteni életünket ez a probléma, míg rá nem jövünk, min kell változtatnunk, vagy mit kell megtennünk annak érdekében, hogy javulást érjünk el.

Persze a haj gyérülésének rengeteg más oka is lehet, ezért, ha magunktól nem jövünk rá rövid időn belül, hogy mi állhat a háttérben, minél előbb forduljunk szakértő segítséghez. Egyes bajokra tökéletes megoldást jelenthet különböző külső és belső szerek alkalmazása is, de sajnos sokszor ez nem elegendő.

Attól függően, hogy milyen típusú hajhullással állunk szemben, segítséget nyújthatnak az olyan serkentő és regenerálódást elősegítő kezelések, mint a mezoterápia vagy a PRP-terápia, de az is elképzelhető, hogy a kopaszodás genetikai jellegű. Ilyenkor viszont csak a hajátültetés jelenthet biztos megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A bonyolult női szervezet

0 Komment

A férfiak többsége szerint a hölgyek szeszélyesek, kiismerhetetlenek és bonyolultak. Ennek persze van némi igazságalapja, hiszen teljesen másképp gondolkodunk, és teljesen eltérően állunk legtöbbször a dolgokhoz. Azonban az biztos, hogy szervezetünket nézve sokszor még mi nők sem tudjuk, mi miért, és hogyan működik pontosan.

Lehet, hogy sokan azt hiszik, elcsépelt szöveg arra hivatkozni, hogy épp a nehezebb napjainkat éljük, amikor próbáljuk kimagyarázni a hangulatváltozásokat és az erős érzékenységet. Pedig igenis nagymértékben befolyásolja összes rezdülésünket az, hogy éppen mi megy végbe a szervezetünkben.

Az egyik legfontosabb szerepe természetesen a hormonháztartásunk működésének van, hiszen talán ez bír a legnagyobb hatással egész testünkre. Ha bármilyen változás lép fel, akkor annak egyből vannak jelei. Azt többször megemlítettük már, hogy a terhesség korszaka mennyi ilyen változást eredményezhet, illetve arról is beszéltünk, hogy a fogamzásgátló szedésének is bőven vannak hatásai szervezetünkre.

hajhullás átmeneti hajhullás hairhungary hajátültetés mezoterápia szervezet vitaminok női szervezet női hajhullás hormonok hormonháztartás terhesség fogamzásgátló

Az egyik leggyakrabban fellépő tünete a hormonháztartás átalakulásának az, hogy hajhullás indul meg. Ez van, akinél akkor lép fel, mikor teherbe esik, de sokaknál épp fordítva figyelhető meg, és a terhesség alatti időszakban kicsattanó egészségnek örvend frizurájuk, majd szülés után hirtelen ritkulni kezd a hajzat.

Ugyanígy van ez a fogamzásgátló alkalmazásakor is. Nagyon sokszor figyelhető meg ugyanis mellékhatásként a hajhullás azoknál, akik szednek ilyen szereket. Sok esetben azonban éppen a tabletta elhagyása után indul meg nagymértékű hajhullás, ami bizony ijesztő is lehet. Ebben az esetben ráadásul mindaddig eltart ez az állapot, amíg nem tisztul ki teljesen szervezetünk, és nem áll vissza saját rendjébe.

Sokat tehetünk ezen esetekben hajunk állapotáért, ha elegendő vitamint fogyasztunk, de természetesen külső segítséget is igénybe vehetünk, ha nagyon rossz a helyzet. Az ilyen fajta hajhullás általában átmeneti, és nem hagy maradandó nyomokat, viszont a hajzat regenerálódása nagyon hosszan is eltarthat. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a nők számára például a mezoterápia, vagy a PRP terápia melynek segítségével visszaállhat a rend a fejbőr tekintetében és a hajhagymák működésénél.  Sok esetben elegendő a megfelelő minőségű és összetételű hajhullás elleni sampon, kiegészítve a nők számára kifejlesztett hajszesszel.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajproblémák a sztárvilágban

0 Komment

A nők többsége a hétköznapi életben is megtesz mindent azért, hogy jól nézzen ki. A ruhák, az ékszerek és sok más kiegészítő teszi lehetővé, hogy megvalósítsuk önmagunkat, azonban ez nem elég, hiszen még nem is beszéltünk a sminkről, vagy a sokat jelentő frizuráról. A sztárvilágban pedig ezek a dolgok talán még inkább hangsúlyt kapnak.

Akik a kamerák és fényképezőgépek kereszttüzében élik életüket, sokszor érezhetik úgy, hogy számukra a kifogástalan külső egyszerűen kötelező. Azonban sajnos előfordul, hogy ezért átesnek a ló túloldalára, és a szépség csapdájába kerülve pont azt érik el, hogy saját adottságaik elkopnak.

Persze érthető, ha egy színésznőnek a szerepe kedvéért sokszor kell parókát viselnie, vagy saját hajzatával kezdenek néha eszelős dolgokat. A sok festék, hajformázó szer vagy eszköz pedig könnyen kikezdheti a hajhagymák egészséges működését, elérve ezzel azt, hogy a hajzat rettentő rossz állapotba kerülhet, ha nem foglalkoznak megfelelően az ápolásával is.

A legtöbb celeb azonban nem csak amiatt alkalmazza a fent említett eszközöket, mert muszáj, hanem mert egyszerűen így érzik szépnek magukat. A póthaj, a hajfesték, az állandó göndörítés vagy hajvasalás egyszerűen olyan mértékben roncsolhatja a hajzatot, hogy az komoly gondokhoz vezethet. Emellett pedig meg kell említenünk az életvitelükkel járó rengeteg stresszt is, ami szintén megtépázhatja a hajzat állapotát.

Ilyen okokból kifolyólag láthatunk károkat például Fergie frizuráján, de megemlíthetjük Naomi Campbell-t is, akinek kopaszodásával nagyon sokáig foglalkozott a média. Az effajta hajhullás persze orvosolható, amennyiben időben észrevesszük a jeleit. A legokosabb döntés ilyenkor az, ha egyből felhagyunk a károkat okozó szokásokkal. Akármennyire is nehezünkre esik, mindenképpen meg kell szabadulni a póthajunktól, vagy le kell mondani egy időre a hajfestékről, és meg kell próbálni olyan frizurákat hordani, melyek saját adottságainknak megfelelnek.

A kiváltó okok megszüntetésével már érzékelhető lesz a javulás, de nem árt, ha egy kis segítséget is igénybe veszünk hajunk regenerálásához. A mezoterápiás kezelés például nagyon eredményes lehet az ilyen, átmeneti hajhullások orvoslásában. A maradandó kopasz foltokat pedig hajátültetés segítségével tüntethetjük csak el egyes esetekben.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Őszi átállás

0 Komment

Mint tudjuk, minden időjárásnak megvannak a maga káros hatásai hajzatunkra nézve. Míg nyáron az erős napsugárzás, a folyamatos fejbőrizzadás és az ezzel járó gyakori hajmosás okozhat gondokat, addig ősszel teljesen másra kell odafigyelnünk, ha meg szeretnénk óvni frizuránkat.

Ugyanúgy, ahogy szervezetünk többi része, a hajzat is egyfajta átálláson megy ilyenkor keresztül. Ha betartunk néhány apróságot, akkor megelőzhetjük, hogy bármilyen probléma lépjen fel. Elsősorban nagyon fontos, hogy belülről megkapja szervezetünk a megfelelő vitaminmennyiséget. Ez természetesen nem csak hajunk szempontjából elengedhetetlen.

Továbbá óvnunk kell frizuránkat az egyre hidegebb levegőtől, és az őszre annyira jellemző széltől is. Néha nyugodtan felvehetünk vékonyabb sapkákat, esetleg húzzuk fejünkre a csuklyát, ha úgy érezzük, hogy fázik a fejünk. Ami viszont teljes mértékben nélkülözhetetlen, az a hajszárító alkalmazása.

Míg nyáron megszokhattuk, hogy sokszor hagyjuk magától megszáradni hajunkat, addig ilyenkor, ősszel ezt már nem tehetjük meg. Ha mégis megreszkírozzuk, hogy a szél majd megszárítja, vagy csak hanyagul szárítjuk meg, akkor azzal bizony komoly károknak tehetjük ki frizuránkat. Főként a fejbőr van ilyenkor veszélyben, hiszen könnyen megfázik, ami olyan problémákhoz vezethet, mint a korpásodás vagy a száraz, viszkető fejbőr. Azt pedig már tudjuk, hogy ezek a gondok szinte egyenesen vezethetnek a hajhulláshoz, ami már sokkal nehezebben kezelhető.

Természetesen a kopaszodás problémája akkor is felütheti a fejét, ha mi mindent megteszünk hajunk állapotáért. Ugyanis rengeteg különböző okból kifolyólag indulhat meg ez a kellemetlen folyamat, legyen szó akár egy gyógyszer mellékhatásáról, vagy a sok stresszről.

A hölgyek esetében inkább az átmeneti hajhullás a gyakoribb, ami legtöbbször a kiváltó ok megszűntetésével kezelhető, illetve kiegészítésként javasolt súlyosabb esetekben egyes készítmények alkalmazása, vagy például a mezoterápia segítsége. A férfiak többségénél viszont általában a genetika a hibás, és öröklött kopaszodással kell szembenézniük. Ilyenkor sem szabad kétségbe esni, hiszen létezik olyan megoldás, mely biztos és végleges eredményt ad, méghozzá a hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Fogas kérdés

0 Komment

Arról már sokszor esett szó, hogy a hajhullás hátterében rengeteg olyan ok állhat, melyekre nem is gondolnánk. Elsőként persze mindig azt kérdezzük, mi lehet a baj hajzatunkkal, holott egy sokkal másabb eredetű problémáról is lehet szó. Legyen az egy belső gyulladás, vagy fogászati gond, sajnos a hajzatot tönkre teheti egészségünk bármilyen csorbája.

Ami egyfelől nagyon rossz, hiszen frizuránk állapotának romlása nem csak esztétikailga zavaró, hanem ijesztő is, és bizony idő kell ahhoz, hogy kiderítsük, mi lehet a probléma. Hajunk normális mértéktől eltérő hullása egy jelzés, hogy valahol baj van.

Legyen szó egy letörött fogról, fogszuvasodásról, ínygyulladásról vagy éppen beteg fogágyról, bizony lehetséges, hogy előbb észrevesszük azt, hogy hajzatunkkal akadt problémánk. Ezek a gondok ugyanis egy olyan gócbetegséget eredményeznek, melynél a kialakulás helyén talán nem is érezzük, hogy baj van, viszont az itt lévő baktériumok bejutnak a vérbe, és így veszélyeztetik hajunk épségét.

Az effajta hajhullás foltokban jelentkezik, és a kihullott szálak helyére sok esetben nem is nő vissza a haj. Mivel nagyon sok, más betegség, esetleg gyógyszer, vagy hormonális probléma is eredményezhet ilyen fajta hajhullást, nagyon fontos, hogy minél előbb vizsgáltassuk ki, mi lehet a háttérben. Sok esetben segít, ha ilyenkor egy teljes körű, szájüregi vizsgálatot is beiktatunk, hiszen, ha fogászati gócbetegség okozza a hajhullást, akkor első sorban ezt a problémát kell kezelni.

Az ilyen fajta betegségek mutatója lehet többek között még az izületi fájdalom, a kötőhártya gyulladás, illetve allergiás tünetek és bőrkiütések, így, ha ezek közül egyszerre többet tapasztalunk meg a hajhullás mellett, akkor elsőként kell megejteni a fent említett vizsgálatot.

Amint orvosolják problémánkat, a hajzatunk állapota is visszaáll idővel. Amennyiben nagyobb károk keletkeztek frizuránkat illetően, vagy túl hosszúnak tartjuk az ilyenkor legalább hat hónapot is igénybe vevő regenerálódási időszakot, akkor különböző kezelések segítségével felgyorsíthatjuk hajunk helyreállását. A mezoterápia például nagy segítséget nyújthat, bármilyen átmeneti hajhullásról beszélünk.

Ha viszont nem olyan gócbetegség áll a hajhiányos területeket hagyó kopaszodás hátterében, mint például a fog bármilyen problémája, akkor tovább kell kutatnunk. A legtöbb esetben még mindig a genetika a hunyó, mely problémára csak egyetlen biztos megoldás létezik, a hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed