AJÁNLÓ
 
09:00
2016. 03. 29.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 03. 29.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 03. 29.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 03. 29.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 03. 29.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amerikai botrány

0 Komment

A 2014-es, „Amerikai botrány” című film egy olyan – valóságos eseményekre alapuló – történetet dolgoz fel, mely a 70-es évek Amerikájában zajlik. Christian Bale egy olyan zseniális bűnözőt alakít, aki kénytelen együtt dolgozni egy FBI ügynökkel, de talán nem is ez a lényeg, hanem az, hogy karaktere mennyire képes visszaadni ennek az időszaknak a sajátosságait.

A színész ráadásul nem kevés kilót szedett fel a szerep kedvéért, és igazán jól alakítja a neves szélhámost, nem beszélve frizurájáról, ami az akkori korszakban szinte az ilyen fazonok sajátjaként nevezhető. A kopaszodó tag, aki nem képes elviselni hajatlanságát, kimondottan furcsa megoldást talál arra, hogy dús frizurája lehessen.

A film első 5 perce csak erről szól, és végignézhetjük, hogyan varázsol magának - számára kielégítő, de valljuk be, elég furcsa – hajkoronát. A ragasztott paróka résztől kezdve a tupírozásig, az érdekes átfésüléseken keresztül minden megvan ebben a frizurában, mire elkészül.

Persze tudjuk, hogy ezekben az időkben még nem volt lehetőség arra, amit a mai technika már megteremtett számunkra, és igazán csekély volt azon alternatívák száma, melyek valamilyen módon segítséget jelenthettek a hajhullással szemben. Ma már tudjuk, hogy a genetika okozta kopaszodásnak nincs ellenszere, csak maximum késleltetni lehet a folyamatot. Viszont a nagyfokú fejlődésnek köszönhetően mára lett egy olyan tökéletes megoldás a kopaszságra, mely abban az időben még csak kezdetleges cipőben járt.

A hajátültetés most már egy technikailag teljesen kiforrott eljárás, mely nem csak képes visszaadni a hajzatunkat, hanem mindezt végleges megoldásként teszi. A beavatkozást precíz eszközökkel végzik, és a tarkótáji donorterületen lévő hajszálakat ültetik be a kopasz részekbe. Mivel azok ott nem hullottak ki, így biztosak lehetünk abban, hogy új helyükön is így fognak viselkedni.

Ha akkoriban lett volna ilyenre lehetőség, akkor biztos, hogy a Bale által alakított, kopaszodásban szenvedő szélhámos is ezt a megoldást választja ahelyett, amit leművelt akkori hajzatával. Ha pedig a híres sztár esne bele ennek a problémának a csapdájába, bizony neki is el kellene gondolkodnia a hajbeültetésen, hiszen valljuk be, dús hajzattal sokkal jobban fest a képernyőn.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed