AJÁNLÓ
 
11:57
2015. 07. 02.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
11:57
2015. 07. 02.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
11:57
2015. 07. 02.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
11:57
2015. 07. 02.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
11:57
2015. 07. 02.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A magas vérnyomás hatásai

1 Komment

Sajnos egyre gyakoribb eset az, hogy már fiatalabb korban észreveszik magukon az emberek a magas vérnyomás tüneteit. Ezt az életvitel okozza, melyben túl nagy szerepet nyer a stressz jelenléte, ezzel együtt pedig a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód is bőven szerepet játszik a magas vérnyomás kialakulásában.

Ez azonban olyan probléma, mely nem tűr halasztást, hiszen nagyon veszélyes. Amennyiben nem vesszük észre időben, akkor olyan komolyabb baj is megtörténhet, mint például az agyvérzés. Éppen ezért amint megállapítható, hogy a vérnyomásunk szinte folyamatosan magasabb a normálisnál, gyógyszereket kell rá szednünk.

A magas vérnyomásnak különböző tünetei vannak, melyek között meg kell említeni a fejfájást, az egyensúlyérzék romlását, a szapora szívverést, és amennyiben a kezdeti tüneteket nem észleljük, akkor ide sorolható már a látászavar és a hajhullás is. Amint észrevesszük, hogy probléma van, azonnal el kell kezdeni a kezelést, hogy ne lehessen nagyobb baj, erre pedig a vérnyomáscsökkentők alkalmazása elengedhetetlen.

Az sem mindegy azonban, hogy milyen vérnyomáscsökkentőt kapunk, hiszen sajnos annak is - mint minden más gyógyszernek -, vannak mellékhatásai. Beszélhetünk fáradékonyságról, szédülésről, illetve rossz alvásról, emellett pedig a béta-blokkoló szerek sajnos okozhatnak hízást és hajhullást is.

Tehát a hajgyérülés lehetőségének sajnos mindkét esetben ki vagyunk téve, akkor is, amikor még nem szedünk semmit a magas vérnyomásra, és akkor is, ha olyan vérnyomáscsökkentőt kapunk rá, mely ilyen mellékhatással bír. Előzőnek természetesen vége lesz, amint elkezdjük a kezelést, ha viszont a gyógyszer szedésétől jön elő a probléma, akkor mindenképpen másik készítményt kell kérni orvosunktól.

Ilyen esetekben mindig átmeneti a hajhullás, ami azt jelenti, hogy a kiváltó okok megszűntetésével a hajzatunk is helyre fog állni maximum fél éven belül. Ha ezt a folyamatot fel szeretnénk gyorsítani, akkor lehetőségünk van erre például mezoterápiás-, vagy prp-kezelés alkalmazásával. Viszont amennyiben más típusú, maradandó kopaszodásról beszélünk, akkor csak a hajátültetés jöhet szóba végleges megoldásként.

 

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed